Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Άμεση επαναλειτουργία του πληροφοριακού συστήματος buildingcert και κατάργηση των εξετάσεων για την απόκτηση της άδειας του μόνιμου Ενεργειακού επιθεωρητή



Την Τρίτη 25/8 με μία υπουργική απόφαση ξαναδόθηκε πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα των ενεργειακών επιθεωρήσεων στους 20.000 ενεργειακούς επιθεωρητές, αποκαθιστώντας την αδικία που είχε διαπραχθεί εις βάρος τους την 1/7, όπου είχε διακοπεί για πρώτη φορά η πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα των ενεργειακών επιθεωρήσεων. Προχθες 3/9 πραξικοπηματικά έγινε ξαφνικά διακοπή της πρόσβασης μας στο σύστημα για δεύτερη φορά. Η νέα υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αγνοώντας το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Μηχανικών ακύρωσε στην πράξη την προσπάθεια για κατακερματισμό των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων με συνεχείς πιστοποιήσεις μέσω εξετάσεων, απέχοντας από αυτές (πιστοποιήθηκαν με εξετάσεις μόλις 250 συνάδελφοι από τους 20000 Ενεργειακούς Επιθεωρητές), προχώρησε στην ενέργεια αυτή αποτελειώνοντας τους 20000 Μηχανικούς που μέσα στην οικονομική κρίση είχαν ως αποκλειστικό εισόδημα τις μικρές αμοιβές από τα ενεργειακά πιστοποιητικά. Αγνόησαν επίσης τις αποφάσεις των επιστημονικών συλλόγων (Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων) και τοπικών ΤΕΕ που πήραν θέση κατά των εξετάσεων. Για τους χιλιάδες μηχανικούς που αρνήθηκαν να υπακούσουν στους νόμους που επιβάλουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα μέσω της τρόικας και των εντολοδόχων τους υπουργών, η συνέχεια της πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα των ενεργειακών επιθεωρήσεων, αποτελεί ζήτημα επιβίωσης. Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία του πληροφοριακού συστήματος buildingcert και την κατάργηση των εξετάσεων για την απόκτηση της άδειας του μόνιμου Ενεργειακού επιθεωρητή.

6 σχόλια:

  1. 1.Το πραξικοπημα δεν εγινε στις 3/9 αλλα στις 25/8 οπου με εντολη υπουργου και οχι με Υ.Α. επιτραπηκε η προσβαση, παρανομα στον υφισταμενο εν ισχυ νομο.
    2.Το Π.Δ. 100/2010 που προβλεπει τις εξετασεις ειναι προγενεστερο και δεν εχει καμια σχεση με τροικα και μνημονια.
    3.Οποιος θελει να ενισχυσει το εισοδημα του απο τα ΠΕΑ ας κατσει να διαβασει και να πιστοποιηθει οπως εκαναν και οι αλλοι, τον εμποδιζει κανενας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να συντάξεις την ενεργειακή μελέτη συνάδελφε δεν πρέπει να πιστοποιηθείς?
    Δε βλέπεις ότι με αφορμή τα ενεργειακά πιστοποιητικά, κάθε είδος εργασία μηχανικού θα μπει σε αυτό το φαύλο κύκλο?

    Οι "απελευθερώσεις" που περιγράφουν όλα τα μνημόνια, αυτό ακριβώς είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "αποτελειώνοντας τους 20000 Μηχανικούς που μέσα στην οικονομική κρίση είχαν ως αποκλειστικό εισόδημα τις μικρές αμοιβές από τα ενεργειακά πιστοποιητικά"
    Ειστε παντελως ασχετοι και αστειοι αν νομιζετε πως με 36000 ενεργειακα πιστοποιητικα που εχουν βγει φετος 20000 επιθεωρητες ζουν απο αυτο...
    Τουλαχιστων υπερασπιστειτε σωστα τισ θεσεις σας και μην λετε βλακειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει , και είναι λάθος του Νόμου , αλλά δεν αναφέρεται σε αυτό το άρθρο ούτε οι σύλλογοι που αντιδρούν.

    Οι ΄΄απελευθερώσεις΄΄ που περιγράφουν τα μνημόνια είναι ακριβώς το αντίθετο , δλδ στην προκειμένη περίπτωση λόγω των εξετάσεων έχει δημιουργηθεί μια πολύ μικρή ομάδα Εν. Επιθ. που κατά κάποιο τρόπο αποτελεί κλειστό επάγγελμα αφού λίγοι μπορούν να είναι μέσα σε αυτή. Τα μνημόνια προτείνουν την κατάργηση των κλειστών επαγγελμάτων .
    Μήπως οι ιδεοληψίες δεν σας αφήνουν να δείτε καθαρά τα πράγματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Απελευθερώσεις" σημαίνει, ανεξάρτητα από το πτυχίο, δημιουργούνται πολλά παράλληλα μητρώα πρόσβασης σε δραστηριότητες στα οποία έχουν πρόσβαση άπαντες με κάποιο μηχανισμό (πχ εξετάσεις ή σεμινάρια ή παράβολο ή όλα τα παραπάνω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υποβάθμιση είναι να δίνονται ενεργειακά πιστοποιητικά με 50 ακόμα και με 30€!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή