Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Έκδοση ειδοποιήσεων πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του Α’ Εξαμήνου του 2015 και καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμή τους

Έκδοση ειδοποιήσεων πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του Α’ Εξαμήνου του 2015 και καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμή τους 

Aγαπητοί ασφαλισμένοι του Ταμείου, 

Λόγω του τρόπου λειτουργίας των διατραπεζικών συστημάτων και σύμφωνα με όσα σας πληροφορούσαμε σε προηγούμενη ανακοίνωση, από τις 27/9/2015 και έως το τέλος του μήνα δεν είναι εφικτή η έκδοση των ειδοποιήσεων πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του Α’ Εξαμήνου του 2015. 

Έτσι, κατόπιν απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Τ.Α.Α./Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.: Όσοι ασφαλισμένοι έχουν ήδη αιτηθεί αλλαγή ασφαλιστικής κλάσης (μέσω ηλεκτρονικής αίτησης στο www.tsmede.gr/n4331 ) και όσοι θα την αιτηθούν έως και τις 30/9/2015 ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΣΗΣ ΕΓΚΡΙΘΕΙ, θα παραλάβουν τις ΝΕΕΣ ειδοποιήσεις πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του Α’ Εξαμήνου του 2015 (με τις ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ) από τις 1/10/2015 έως και τις 6/10/2015 (μέσω του διαδικτυακού τόπου του ταμείου)

Η εμπρόθεσμη πληρωμή (χωρίς πρόσθετα τέλη) θα έχει καταληκτική ημερομηνία τις 9/10/2015 (ημέρα Παρασκευή). 

Σημείωση !!! Η ανωτέρω προθεσμία ισχύει και για την δόση πληρωμής του τρέχοντος μήνα για τους ασφαλισμένους που τηρούν διακανονισμό οφειλών και αιτηθούν αλλαγή της ασφαλιστικής τους κλάσης από τις 25/9/2015 έως και τις 30/9/2015.

Ε.Τ.Α.Α./Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. 
Δ/νση Εισφορών

Επίσης όπως σωστά ενημερώνουν οι ΑΜΑΚ

Σχετικά με το ΤΣΜΕΔΕ και τα ειδοποιητήρια α' εξαμ. 2015 και μετά από ερώτηση στο Ταμείο:

Σύμφωνα με το ν.4331/2015 και το αρθρο 39, ήταν και είναι δυνατή -για τους μη έχοντες ληξιπρόθεσμες οφειλές- η κατάταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

Στην παρ.4 αναφέρει: Οι ασφαλισμένοι παραμένουν στην κατώτερη επιλεγείσα ασφαλιστική κατηγορία, εφόσον καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές και σε περίπτωση που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης δεν έχουν εκπέσει αυτής. Σε αντίθετη περίπτωση επανέρχονται αυτοδικαίως στην υποχρεωτική ασφαλιστική κατηγορία που θα υπάγονταν βάσει του χρόνου ασφάλισής τους, εφόσον δεν είχαν ασκήσει το δικαίωμα κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

Δηλαδή όποιος έχει υπαχθεί σε κατώτερη ασφαλιστικη κατηγορία και δεν πληρώσει μέχρι και αύριο (ή έστω στις 9/10 συμπληρώνουμε) τις εισφορές α' εξαμ.2015, επανέρχεται στην ασφαλ. κατηγορία που ήταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου