Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Εκτός έδρας των Διπλωματούχων Μηχανικών.

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 13/1/2015
Αρ. Πρωτ. : 6784
Προς : Τον Πρόεδρο
Ι Τμήματος
του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Βουρνάζου 4 & Τσόχα Αθήνα
Κοιν.: 1. Πρόεδρο και Δ.Ε. του ΤΕΕ
2. Α΄ βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ

Θέμα: Εκτός έδρας των Διπλωματούχων Μηχανικών.

Απευθυνόμαστε σε εσάς με αφορμή την απόρριψη έγκρισης εντάλματος πληρωμή εξόδων μετακίνησης Διπλωματούχων Μηχανικών, μελών της Ομοσπονδίας μας και παραπομπής του θέματος στο Ελεγκτικό Συνέδριο Τμήμα Ι προκειμένου να αποφανθεί για το θέμα και με μοναδικό στόχο την συμβολή μας στην εξέταση του θέματος από μέρους σας επιχειρηματολογώντας σε πλευρές που θα συμβάλλουν εκτιμούμε θετικά στην απόφαση σας.
  1. Παραθέτοντας εν συντομία το ιστορικό σε νομοθετικό επίπεδο έχουμε :
α. Συμπλήρωση και τροποποίηση των διατάξεων του ν. 2685/1999 με τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 2 του ν.3554/2007 για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς με τις οποίες ο νομοθέτης αναγνωρίζοντας τις σημαντικές ιδιαιτερότητες του έργου των Διπλωματούχων Μηχανικών διαφοροποιεί το επίπεδο κάλυψης των εκτός έδρας δαπανών και παραπέμπει τον ακριβή προσδιορισμό του σε ΚΥΑ.
β. Ακολουθεί η ΚΥΑ αριθ. 2/52971/0022/31-8-2007.
γ. Στα πλαίσια της δημοσιονομικής πολιτικής με νέα Υπουργική Απόφαση Αρ. Φύλλου 1069/31 Μαΐου 2011 τροποποιούνται μειούμενα τα ποσά που προσδιορίζοντας με την προηγούμενη ΚΥΑ και συγκεκριμένα ορίζονται :
1. Η.Α. στο ποσό των πενήντα έξι (56) ευρώ.
                2. Η.Α. κατά την αυθημερόν μετακίνηση πενήντα έξι (56) ευρώ.
3. Κάλυψη δαπάνης διαμονής (ξενοδοχείο) εξήντα τέσσερα (64) ευρώ.
       4. Αποζημίωση ημέρας επιστροφής, 1/3 της Η.Α.
2. Η φύση του έργου των Διπλωματούχων Μηχανικών απαιτεί την αυτοπρόσωπη παρουσία τους, που επιβάλλεται όχι μόνο για την σωστή εκτέλεση του έργου τους και γιατί είναι ο μόνος Κλάδος εργαζομένων στο Δημόσιο με αυστηρότατες ποινικές ευθύνες για σφάλματα και παραλείψεις κατά την εκτέλεση του έργου τους. Ο απαιτούμενος χρόνος της επιτόπου παρουσίας τους ποικίλλει και δεν είναι δυνατόν να ενταχθεί σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια για όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων.
Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις εργασιών (π.χ. σκυροδέτηση κλπ.), κατά τις οποίες η παρουσία Διπλωματούχων Μηχανικών επιβάλλεται μέχρι προχωρημένες απογευματινές ώρες, με αποτέλεσμα η επιστροφή να πραγματοποιείται αργά τη νύκτα προκειμένου να αποφευχθεί η διανυκτέρευση.
3. Η δραματική συρρίκνωση του στελεχιακού δυναμικού των Τεχνικών Υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια, έχει προσθέτει στους Διπλωματούχους Μηχανικούς υπέρμετρο εργασιακό φόρτο ο οποίος προκειμένου να καλυφθεί επιβάλλει ιδιαίτερη χρονική συμπίεση εκτέλεσης του έργου που αυτονόητα οδηγεί στις περισσότερες περιπτώσεις στην αυθημερόν μετακίνηση. Ταυτόχρονα και ο δραματικός περιορισμός των σχετικών πιστώσεων επιβάλλει αντίστοιχη συμπίεση στις δαπάνες μετακίνησης και συνεπώς περικοπή διανυκτερεύσεων και μεγαλύτερης διάρκειας μετακίνησης.
Για όλους τους παραπάνω λόγους που συνοπτικά σας εκθέσαμε, πιστεύοντας ότι βοηθούσε το έργο σας και με δεδομένο ότι και στο πρόσφατο παρελθόν το Ι Τμήμα έχει επιληφθεί υποθέσεων με θετικές αποφάσεις, μας δίνει την βεβαιότητα και για την τωρινή ορθή σας απόφαση.
Σε κάθε περίπτωση είμαστε στην διάθεσή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου