Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Η ΔΕ του ΤΕΕ Μαγνησίας για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 2ας Νοεμβρίου & Ξενοφώντος Αρ. Πρωτ.: 94

(Στοά Ηλία Καραπατή) Βόλος Τ.Κ. 38333

Τηλ. 24210-26173, 26574 Fax: 24210-21944

email: tee_vol@tee.gr-Website:www.teemag.gr




ΠΡΟΣ: Πρόεδρο ΤΕΕ

κ. Χρήστο Σπίρτζη



ΚΟΙΝ.: Περιφερειακά Τμήματα ΤΕΕ




Κύριε Πρόεδρε,



Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας, έχει εκφράσει την αντίθεσή της εδώ και αρκετό καιρό με τα όσα εξελίσσονται στο ΕΤΑΑ από τον πρόεδρο κ. Αντ. Σελλιανάκη, σε βάρος των διπλωματούχων μηχανικών.



Με επιστολές μας, είχαμε εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία μας με την αποστολή των στοιχείων οφειλετών μηχανικών, στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών για άμεση κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων, για αναδρομικές οφειλές τους από την 1 Ιουλίου 2011, ενώ σας είχαμε ζητήσει να ενταθούν όλες οι ενέργειες για την ακύρωση του νόμου 4172/2013, περί αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και να μην γίνουν αποστολές ειδοποιητηρίων – κατασχετηρίων από το ΕΤΑΑ στους ασφαλισμένους.



Ωστόσο όπως έχουμε όλοι μας πληροφορηθεί ο διορισμένος πρόεδρος του ΕΤΑΑ κ. Σελλιανάκης, με δικές του αποφάσεις οδηγεί σε αφανισμό και αφαίμαξη τους μηχανικούς που αντιμετωπίζουν πλέον ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης.



Κύριε Πρόεδρε,


Μπορεί να βρισκόμαστε μεσούσης μιας προεκλογικής περιόδου, ωστόσο τα προβλήματα των μηχανικών δεν σταματούν, αντίθετα πολλαπλασιάζονται.

Το ΤΕΕ έχει υποχρέωση απέναντι στα μέλη του από κοινού με τους Επιστημονικούς Συλλόγους και τις Συλλογικότητες των μηχανικών, να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, σε πανελλαδική κλίμακα και σε όλα τα μέτωπα επαγγελματικής και επιστημονικής δραστηριότητας των μηχανικών, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται.



Οι μορφές κινητοποιήσεων να περιλαμβάνουν και μπλοκάρισμα όλων των υπηρεσιών του ΤΕΕ πανελλαδικά απέναντι στην κυβέρνηση (ενεργειακές επιθεωρήσεις, αυθαίρετα κ.λ.π) μέχρι την απομάκρυνση του κ. Σελλιανάκη, την ανάκληση των παράνομων αποφάσεων του και την πλήρη αποκατάσταση των αδικιών και της νομιμότητας, αλλά και τη ποινική διερεύνηση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ.



Θεωρούμε επίσης ότι πρέπει άμεσα να παρθούνε πίσω οι προσαυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ .



Θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να «παγώσουν» οι προσαυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, δηλαδή σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ. Ταυτοχρόνως να γίνει δυναμική κατάληψη του ΕΤΑΑ, μέχρι την απομάκρυνση του κ. Σελλιανάκη, την ανάκληση των παράνομων αποφάσεων του και την πλήρη αποκατάσταση των αδικιών και της νομιμότητας, αλλά και τη ποινική διερεύνηση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ.



Παράλληλα:

  • Να ζητήσουμε ενημέρωση για το πως ακριβώς και με ποιων τις εντολές συνέβη η χρέωση των αναδρομικών και η αποστολή του συνόλου των ασφαλιστικών οφειλών σε ΗΔΙΚΑ και ΤΣΜΕΔΕ

  • Να ζητήσουμε την παραίτηση των μελών του ΔΣ του ΕΤΑΑ (και του ΤΣΜΕΔΕ) χωρίς να εξομοιώνουμε τις ευθύνες τους.

  • Να διεκδικήσουμε την απόσυρση κάθε αρχείου, έντυπου ή ηλεκτρονικού που πρόσθεσε τις αναδρομικές αυξήσεις και κοινοποίησε “οφειλές" χιλιάδων ασφαλισμένων σε άλλους φορείς ασφαλισμένων, χωρίς ποτέ να τους ενημερώσει. Η απόσυρση αυτή να αφορά τόσο την Εφορία και την ΗΔΙΚΑ, όσο και το Μηχανογραφικό σύστημα του Ταμείου που εμφανίζει όλες αυτές τις οφειλές και τις προσαυξήσεις τους.



Κύριε Πρόεδρε,



Καταλήγοντας θεωρούμε ότι βασικοί στόχοι του Τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδας, θα πρέπει να είναι η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το πραγματικό εισόδημα των μηχανικών, η ουσιαστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε όλους τους ασφαλισμένους μηχανικούς οι οποίοι οφείλουν εισφορές και δεν τους θεωρούν τα βιβλιάρια και η κατάργηση των αυξημένων εισφορών.



Για τη Διοικούσα Επιτροπή






Η Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας


Νάνσυ Καπούλα Ευτυχία Αντωνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου