Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Πανγαλατσιώτικη συναυλία διαμαρτυρίας για το ξεπούλημα του Παλαί



Γαλατσιώτισσα, Γαλατσιώτη,
Για μια ακόμη φορά , μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς στοιχειώδη, προσχηματικό έστω, διάλογο και προβλεπόμενη δημόσια διαβούλευση, προωθούν σχέδια ιδιωτικοποίησης και μετατροπής σε εμπορικό κέντρο της ολυμπιακής εγκατάστασης Γαλατσίου (Παλαί), αδιαφορώντας για τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων της πόλης και ολόκληρης της περιοχής.
Σε αντίθεση με τη προηγούμενη φορά, όπου το κυρίαρχο επιχείρημά τους ήταν το ’’κόστος συντήρησης’’, τώρα  θέλουν να ξεπουλήσουν για να πληρωθούν οι δανειστές της χώρας!
Γι αυτό ,άλλωστε, μετέφεραν την ιδιοκτησία του χώρου στο ‘’ Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου ‘’ ( Τ.Α.Ι.Π.Ε,Δ.) που μέσα από ….Διεθνή διαγωνισμό προσκαλεί τους …επενδυτές ‘’να ενοικιάσουν ( ! ) για 39 χρόνια το ‘’ Παλαί ΄΄ που, κατά τα άλλα, θα παραμένει Δημόσιος χώρος!!
Πρόκειται για εμπαιγμό .
Δεν τους απασχολεί ότι  είναι αδύνατη, με νόμιμο τρόπο, η μετατροπή σε εμπορικό κέντρο του ΠΑΛΑΙ καθώς η  εγκατάσταση έχει χωροθετηθεί για χρήσεις αθλητισμού και πολιτισμού.
Ούτε, ότι η πόλη και η περιοχή στενάζει κυριολεκτικά από έλλειψη αθλητικών και πολιτιστικών χώρων. Βολεύονται με τη νεολαία μας παρκαρισμένη στις καφετέριες και επιλεκτικό στόχο των εμπόρων ελπίδας που στα χρόνια της Τρόικας και Μνημονίων, βλέπουν τις δουλειές τους να αυξάνονται κι αυτοί να αποκτούν μεγάλη οικονομική, κι όχι μόνο, δύναμη.
Δεν τους απασχολούν  οι περί του αντιθέτου, κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις πρωθυπουργών   (Σημίτης, Καραμανλής),πλειάδας υπουργών και των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν ( Ε. Βενιζέλος, Φ.Π. Πετραλιά, Α. Ντινόπουλο),και αναρίθμητων κομματικών στελεχών – δημόσιων παραγόντων, που βέβαια  αποδείχθηκαν υποκριτικές.
Έχουμε χρέος να αντιδράσουμε στη διαπλοκή και στην παρακμή . Να τους διαμηνύσουμε ότι ‘’είμαστε εδώ ‘’ , ότι θα μας βρουν μπροστά τους υπερασπιζόμενους τις αξίες της αξιοπρέπειας, της ηθικής, του Ελληνικού φιλότιμου αλλά και της συνοχής της κατακερματισμένης τοπικής κοινωνίας, της υγείας των κατοίκων και του αύριο των παιδιών μας.
Ως πρώτη προειδοποιητική πράξη εναντίωσης στο κατακαλοκαιριάτικο επιχειρούμενο  «έγκλημα»,στη συσπειρωμένη, για το σκοπό αυτό, πόλη μας  πραγματοποιούμε εκδήλωση – συναυλία διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 8,30 το απόγευμα  στο Παλιό Τέρμα
               Σε περιμένουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να τους σταματήσουμε .
ΚΙΝΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ
Ε ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου