Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται και κλιμακώνεται

Αναρτούμε Δελτία Τύπου της ΑΔΕΔΥ και του Συλλ. Εργαζομένων  Νοσοκ. "Άγιος Σάββας". Επιστρατεύσεις σχεδιάζει κατά την προσφιλή της τακτική η κυβέρνηση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Καθολική η απεργία-αποχή σε πανικό ο Υπουργός

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, αντιδρώντας στις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν. 4250/2014 αναφορικά με την «αξιολόγηση», έχει κηρύξει απεργία-αποχή διαρκείας από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με αυτή.
Η απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην "αξιολόγηση" συναντά την καθολική στήριξη των εργαζομένων στο Δημόσιο. Αυτή εκδηλώνεται μέσα από τη συλλογή δεκάδων χιλιάδων υπογραφών ενάντια στην εφαρμογή του Ν. 4250, τις πρωτοφανείς σε μαζικότητα και αγωνιστική διάθεση συνελεύσεις, τη συμμετοχή στην απεργία-αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με την ταυτόχρονη συλλογή των φύλλων αξιολόγησης από τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους.
Μπροστά στη γενικευμένη αντίδραση των εργαζομένων, έντρομη η πολιτική ηγεσία, και προσωπικά ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, άρχισαν να αναζητούν μεθοδεύσεις έτσι ώστε να κηρύξουν την απεργία-αποχή από την «αξιολόγηση» παράνομη και καταχρηστική.
Η Κυβέρνηση -και απέναντι στους Δημόσιους Υπάλληλους- εφαρμόζει την τακτική με την οποία αντιμετωπίζει κάθε εργασιακή διεκδίκηση και απεργιακό αγώνα.
Οφείλουμε να αναρωτηθούμε τι είδους «ζημιά στη δημόσια υγεία και στον τουρισμό» μπορεί να προκαλεί η καθολική αντίθεση των εργαζομένων στην προδήλως αντισυνταγματική αξιολόγηση που προωθείται με στόχο να κατασκευασθούν νέες δεξαμενές προς απόλυση υπαλλήλων.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν με την ίδια συνέπεια τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή από κάθε δραστηριότητα που αφορά την «αξιολόγηση».
Καλούμε, τέλος, τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014, καθώς και στη συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11:00πμ.
Να διαδηλώσουμε μαζικά ενάντια στις διαθεσιμότητες και στις απολύσεις, στις προωθούμενες μειώσεις μισθών και συντάξεων, στη διάλυση δομών του κοινωνικού κράτους, στο συνεχή και εντεινόμενο αυταρχισμό.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 171, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 11522, ΤΗΛ. – FAX : 2106409471

Αθήνα 7-7-2014                                                     ΑΡ.ΠΡΩΤ. 47
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις  μας, καταφέραμε να παραλάβουμε τα φύλλα αυτό-αξιολόγησης από το γραφείο προσωπικού ώστε να μην μοιραστούν ατομικά. Συλλογικά και με βάση τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών μας κλιμακώνουμε την ανυπακοή μας απέναντι στο νόμο – έκτρωμα 4250/14.
Ήδη μας ανακοινώθηκε από τη διοίκηση πως 97 συνάδελφισσες/οι  θα βαθμολογηθούν αρνητικά.
Είναι σίγουρο ότι θα οδηγηθούν μέσω της αρνητικής  αξιολόγησης σε διαθεσιμότητα- κινητικότητα- απόλυση.
Ο οργανισμός του νοσοκομείου που εγκρίθηκε το 2013 θεωρεί ότι για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο των 450 κλινών θα πρέπει να έχει 1071 οργανικές θέσεις εργαζομένων πλην Ιατρών.
Το 2013 υπηρετούσαν 653 εργαζόμενοι , αυτή τη στιγμή (7/2014 )λιγότεροι από 600
και με την αποχώρηση 97 εργαζόμενων  το νοσοκομείο θα οδηγηθεί σε λειτουργική κατάρρευση!
Είναι προφανές ότι θα υπάρξει κόστος στην υγεία των ασθενών που εξετάζονται και περιθάλπονται στο μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας.
Γι’ αυτό κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να πάρουν το νόμο πίσω!
  • ΤΡΙΤΗ 8/7/14 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 12:00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ  ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
  • ΤΕΤΑΡΤΗ  9/7/14  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΟΛΟΙ  ΣΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου