Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Το ΤΕΕ προτείνει να μετατραπούν οι Στρατιωτικές Σχολές σε Πολυτεχνεία

Αναρτούμε έγγραφο που έστειλε το ΤΕΕ (ο Πρόεδρος του, η Διοικούσα το γνώριζε?) προς το ΥΕΘΑ σχετικά με την πρόταση να αναβαθμιστεί η Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας (4ετής σχολή) ώστε να εξισωθεί με τα Πολυτεχνεία.Η ενδεχόμενη “ανωτατοποίηση” της ΣΜΑ θα ανοίξει την όρεξη σε όλες τις Στρατιωτικές Σχολές οδηγώντας στη de facto δημιουργία ενός παράλληλου δικτύου στρατιωτικών Πολυτεχνείων με απρόβλεπτες συνέπειες για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, τα επαγγελματικά δικαιώματα κλπ.

Οι Στρατιωτικές σχολές έχουν ως βασική τους αποστολή την εκπαίδευση Στρατιωτικών Στελεχών και όχι την εκπαίδευση επιστημόνων μηχανικών. Τη βασική αποστολή τους αυτή οφείλουν να την προασπίσουν με σοβαρότητα και συνέπεια και ας αφήσουν την εκπαίδευση των επιστημόνων μηχανικών στα Ελληνικά Πολυτεχνεία.


1 σχόλιο:

  1. Σύμφωνα με την παραπάνω πρόταση του τεε στην παράγραφο 3, είναι αυτονόητο να γίνει και στα αξιολογημένα ΑΤΕΙ 4ετούς Επιστήμης Μηχανικών δηλαδή να προστεθεί από ένα εξάμηνο πρακτικής σε ένα έτος υποχρεωτικής άσκησης τεχνικών μαθημάτων και εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας σε συνεργασία με επιτήρηση Μηχανικού έτσι ώστε να γίνει και τυπικά η εξομοίωση διότι ουσιαστικά ως γνωστόν υπάρχει, και οφείλει να δημιουργηθεί επιτέλους ενιαίο Τεχνικό Επιμελητήριο κατά απαίτηση της Ελληνικής Κοινωνίας και να περιλαμβάνει ισότιμα μέλη αποφοίτους ΑΕΙ/Πολυτεχνικών σχολών-ΑΤΕΙ 4ετους Μηχανικών. Όχι όμως μόνο την ΣΜΑ 4ετούς και οι άλλες 4ετούς Ανώτατες Τεχνικές Σχολές απέξω, διότι αυτό είναι προϊόν συναλλαγής του τεε με ΥΕΘΑ δηλαδή διαίρει και βασίλευε.

    B.Sc. Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΕΙ/ΑΤΕΙ 4ετούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή