Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Την Δευτέρα περιφρουρούμε τα καταστήματα του ΕΟΠΥΥ

Να μην επιτρέψουμε τον ξαφνικό θάνατο για τον ΕΟΠΥΥ και τις μονάδες του. Αύριο Δευτέρα 17/2 να σταθούμε απέναντι σε όσους διαλύουν την υγεία. Να συγκεντρωθούμε έξω από τις μονάδες και να μην τις αφήσουμε στα χέρια αυτών που διαλύουν τα πάντα. Αναρτούμε κάλεσμα των Κοινωνικών Φαρμακείων της Αττικής και σχετική ενημέρωση από το Ίσκρα.

Στις κινητοποιήσεις στις μονάδες ΕΟΠΥΥ καλούν τα Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αττικής



Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζήτησε να παραδοθούν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 17-02-14 τα κτήρια όλων των μονάδων. Οι γιατροί καλούν όλους τους πολίτες να τους βοηθήσουν να αντισταθούν και να αντιστρέψουμε όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας που επιχειρεί να πετύχει η κυβέρνηση. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας!

Το Συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρείων Φαρμακείων Αλλήλεγγύης Αττικής καλεί όλους τους πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Συμμετέχουμε στις διαμαρτυρίες τη Δευτέρα 17-02-14
έξω από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
syntonistiko.kif.attikis@gmail.com

Μέχρι στιγμής από τα ΚΙΦΑ που συμμετέχουν στο Συντονιστικό για τη Δευτέρα 17/2/2014 έχουν βγει τα παρακάτω καλέσματα

1. Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά (καλεί στον ΕΟΠΥΥ Νίκαιας, Μούγλων 21 & Ιωνίας)
2. Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αθήνας (καλεί στον ΕΟΠΥΥ της Λ. Αλεξάνδρας)
3. Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (καλεί στον ΕΟΠΥΥ Αγ. Δημητρίου, Λ. Αγίου Δημητρίου 50 και Παπανδρέου 2, Άγ. Δημήτριος)
4. Φαρμακείο Αλληλεγγύης στα Πατήσια (καλεί στον ΕΟΠΥΥ Πατησίων, Κεφαλληνίας & Δροσοπούλου και στον ΕΟΠΥΥ Ν. Ιωνίας)
5. Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου (καλεί στον ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ στην οδό Σαρανταπόρου, Περιστέρι)
6. Κοινωνικό Ιατρείο Φυλής
7. Κοινωνικό Δίκτυο Γιατρών-Φαρμακοποιών Ιλίου & Κοινωνικό Φαρμακείο Ιλίου
8. Δίκτυο Γιατρών Κηφισιάς
9. Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας (καλεί στον ΕΟΠΥΥ Νίκαιας, Μούγλων 21 & Ιωνίας)
10. Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κολωνού-Ακαδημία Πλάτωνος-Σεπολίων (καλεί στον ΕΟΠΥΥ στην πλατεία Αττικής- Θυμαράκια, Τσουδερού 61)
11. Γυναίκες για την Υγεία
12. Αλληλεγγύη για Όλους (καλεί στον ΕΟΠΥΥ στο κέντρο Πειραιά, Μπουμπουλίνας & Ηρώων Πολυτεχνείου)
13. Δίκτυο Γιατρών Ν. Σμύρνης (καλεί στον ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας, Συντ/χη Δαβάκη Κωνσταντίνου 11 & Σωκράτους)
14. Σύλλογος Καρκινοπαθών ΚΕΦΙ (καλεί στον ΕΟΠΥΥ της Λ. Αλεξάνδρας)
15. Κοινωνικό Δίκτυο Γιατρών Ζωγράφου (καλεί στον ΕΟΠΥΥ Ζωγράφου, Παπαδιαμαντοπούλου 80)
16. Κοινωνικό Ιατρείο Ασπροπύργου (καλεί στον ΕΟΠΥΥ Ασπροπύργου)  

ΛΟΥΚΕΤΟ - ΕΞΠΡΕΣ ΣΤΑ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

alt

ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ: ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΣΤΗ Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ (8 πμ.)

Εντολή για άμεση μεταφορά όλων των υλικών των μονάδων έδωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, πριν καν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος Γεωργιάδη. Μηχανήματα και υλικά των μονάδων του Οργανισμού ήδη μεταφέρονται, ενώ σύμφωνα με κατεπείγον έγγραφο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ στόχος είναι η σφράγιση και το κλείσιμό τους μέχρι τη Δευτέρα (17/02).

«Τα πολυϊατρεία ήδη υπολειτουργούν καθώς οι γιατροί απεργούν από τις 25 Νοεμβρίου», αποφαίνεται ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός ο οποίος έδωσε ήδη εντολή να μπει λουκέτο σε όλα τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρει το Βήμα, μηχανήματα και υλικά των μονάδων μεταφέρονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ ενώ γιατροί καλούνται να παραλάβουν 100 μεγάλες υγειονομικές μονάδες και άλλες 150 μικρότερες (Περιφερειακά Ιατρεία, νομαρχιακές μονάδες κλπ). Σημειώνουν ότι μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, λόγω του μεγάλου αριθμού και μεγέθους των μονάδων και με δεδομένο ότι οι περιφερειακές διευθύνσεις δεν διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουν τι ακριβώς παραλαμβάνουν.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΓΚΕΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (17/2) ΣΤΙΣ 08:00 ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Ήδη, γιατροί και εργαζόμενοι προχώρησαν σε αποκλεισμό μονάδων εμποδίζοντας την είσοδο των επιτροπών που θα κάνουν απολογισμό για να προχωρήσει το λουκέτο - εξπρές, ενώ έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από τη μονάδα του ΕΟΠΥΥ Αλεξάνδρας τη Δευτέρα 17/2 στις 8πμ.

Στο ΙΚΑ της Λεωφ. Αλεξάνδρας, εργαζόμενοι και γιατροί περιφρούρησαν την Παρασκευή το κτίριο για να εμποδίσουν τη διαδικασία «παράδοσης-παραλαβής» που θα σήμαινε το οριστικό κλείσιμο της μονάδας παροχής υπηρεσιών υγείας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της επιτροπής αγώνα ΕΟΠΥΥ Αλεξάνδρας, σήμερα "έγινε προσπάθεια να σφραγιστεί η μονάδα του ΕΟΠΥΥ Αλεξάνδρας, όπως και όλες οι υπόλοιπες. Οι μάσκες πλέον έχουν πέσει! Μετά τις χιλιάδες διαθεσιμότητες-απολύσεις γιατρών υγειονομικών και διοικητικών κλείνουν και τα υποκαταστήματα, οδηγούν την υγεία στο απόσπασμα και τους ασφαλισμένους στο θάνατο!"

Επίσης, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Δάφνης/Αγίου Δημητρίου αποφάσισαν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν το κτήριο στην διοίκηση του (υπό κατάργηση) ΕΟΠΥΥ, παρότι τους το ζήτησαν να γίνει εντός της μέρας ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 17/02. Οι γιατροί καλούν όλους τους πολίτες να τους βοηθήσουν να αντισταθούν και να αντιστρέψουμε όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας που επιχειρεί να πετύχει η κυβέρνηση.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού καλεί όλους τους πολίτες να ενώσουν όλοι μαζί τις δυνάμεις τους με τους αγωνιζόμενους γιατρούς και να προσέλθουμε μαζικά στον ΕΟΠΥΥ Αγίου Δημητρίου την Δευτέρα 17/02 και ώρα 09:00. Παρόμοιες κινήσεις γίνονται και από άλλες συνελεύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι πολίτες ας είναι σε εγρήγορση. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας!» τονίζει το ΜΚΙ Ελληνικού σε σχετικό δελτίο Τύπου.

 ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ: ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Στο ΙΚΑ της Λεωφώρου Αλεξάνδρας, εργαζόμενοι και γιατροί περιφρουρούν από το πρωί το κτίριο για να εμποδίσουν τη διαδικασία «παράδοσης-παραλαβής» που θα σήμαινε το οριστικό κλείσιμο της μονάδας παροχής υπηρεσιών υγείας.

«Σήμερα εφαρμόζουν τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του ΙΚΑ, ενός θεσμού που για 80 χρόνια εξυπηρετούσε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που αποτελούσε το μόνο τους αποκούμπι», τόνισε ο Νίκος Μανιός, γιατρός και συντονιστής του τμήματος Υγείας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Επίσης οι γιατροί σε ορισμένες περιοχές έχουν αποφασίσει να συγκεντρωθούν το πρωί της Δευτέρας έξω από τις υγειονομικές μονάδες, προκειμένου να μην παραδοθεί το κτίριο στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Δάφνης - Αγίου Δημητρίου καλούν όλους τους πολίτες «να τους βοηθήσουν να αντισταθούν και να αντιστρέψουμε όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας που επιχειρεί να πετύχει η κυβέρνηση». Ανάλογες ενέργειες γίνονται και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γιατρών του ΕΟΠΥΥ χαρακτηρίζουν παράνομη την ενέργεια της διοίκησης να προβεί επειγόντως από την Παρασκευή, έως και τη Δευτέρα, σε παράδοση του υλικού των Μονάδων του Οργανισμού και εν συνεχεία σφράγιση και κλείσιμό τους.

ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας αποφάσισε πέραν της επίδοσης εξωδίκου προς τον πρόεδρο ΕΟΠΥΥ, με κοινοποίηση στον εισαγγελέα, «να επισημάνει ταυτόχρονα στους τυχόν συμμετέχοντες διευθυντές σε τέτοιες έκνομες διαδικασίες παράδοσης-παραλαβής υλικού, ότι πέραν όλων των άλλων θα είναι υπόλογοι και εγκαλούμενοι από τα συλλογικά μας όργανα έναντι των αρμοδίων αρχών», σύμφωνα με το Βήμα.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΠΟΣ-ΟΑΕΕ) εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους, διότι από τις αρχές του Φεβρουαρίου οι 350.512 συνταξιούχοι βρίσκονται μετέωροι όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψή τους, καθώς δεν ισχύουν βιβλιάριά τους.

«Παλιά οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ, του ΤΑΕ και του ΤΣΑ - Ταμεία που ενοποιήθηκαν στον ΟΑΕΕ» εξηγούν «καλύπτονταν υγειονομικά από το ΙΚΑ. Μετά τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, την 1η Ιανουαρίου 2012, οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ διατήρησαν τα βιβλιάρια υγείας και έχουν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη απ' τον ΕΟΠΥΥ, αλλά πρόσθετη περίθαλψη (πχ γυαλιά, μπάνια κ.ά.) απ' το ΙΚΑ. Ωστόσο, πριν την εκπνοή του 2013 ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος εξέδωσε μια εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία τα βιβλιάρια υγείας των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ θα είχαν ισχύ μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη 2013.

Οι συνταξιούχοι ζητούν από τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας να διευθετήσουν άμεσα το θέμα και μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος. «Δεν μπορεί οι συνταξιούχοι του Οργανισμού που πλήρωσαν αιματηρές εισφορές, στο τέλος της ζωής τους να γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στις υπηρεσίες των Οργανισμών και να μην μπορούν να έχουν έστω τις υποβαθμισμένες, ιατροφαρμακευτικές παροχές, που κι αυτές πια μπαίνουν στην προκρούστεια κλίνη της διαβόητης μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), με την οποία ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται αποκλειστικά σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας», τονίζουν.

Επίσης, ζητούν να σταματήσει η διαλυτική πολιτική σε βάρος του ΕΟΠΥΥ που άρχισε με την διαδικασία παράδοσης - παραλαβής των Υγειονομικών Μονάδων και θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα με την διαθεσιμότητα - κινητικότητα 8.000 γιατρών και εργαζομένων του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου