Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Κάλεσμα του ΤΕΕ για την κινητοποίηση στο ΕΤΑΑ στις 3μμ

Ψάχνουμε να βρούμε μια ανακοίνωση του ΤΕΕ που δεν περιέχει τη φράση "Στο πλαίσιο των σταθερών αποφάσεων, που με εισηγήσεις του προέδρου ΤΕΕ Χρήστου Σπίρτζη έχει λάβει η Διοικούσα Επιτροπή"
 
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ ΣΤΙΣ 15:00 ΜΜ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΑΡΝΗ 22
To TEE καλεί τους διπλωματούχους Μηχανικούς να αντιδράσουν δυναμικά και να ακυρώσουν στην πράξη τη νέα απόπειρα του προέδρου του ΔΣ ΕΤΑΑ, που επιχειρεί αιφνιδιαστικά και απροκάλυπτα να επιβάλει τις νέες εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, που έχουν θεσμοθετηθεί με τους μνημονιακούς Νόμους της περιόδου 2011-2013, εις βάρος του άγρια δοκιμαζόμενου από την κρίση και την ανεργία τεχνικού επιστημονικού κόσμου.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ  ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ ΣΤΙΣ 15:00 ΜΜ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΑΡΝΗ 22
Στη συνεδρίαση του ΔΣ ΕΤΑΑ τίθεται ως θέμα  της ημερήσιας διάταξης, παρόλο που η σχετική εισήγηση της ΔΕ Κλάδου Μηχανικών εμμένει στην απόφαση των παλαιών εισφορών και εισηγείται τη μαζική αποστολή από τις επόμενες ημέρες,  μέσω ταχυδρομείου  αλλά και  διαδικτύου,  περίπου 80.000 ειδοποιητηρίων σε ασφαλισμένους του κλάδου Μηχανικών και ΕΔΕ του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν με τις παλαιές εισφορές.
Οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη που μπορεί να προκύψει είτε ως κατά πλειοψηφία απόφαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ είτε ως άσκηση των υπερεξουσιών του κυβερνητικού Επιτρόπου θα επιβεβαιώσει τις επανειλημμένες προθέσεις του Προέδρου του ΔΣ του ΕΤΑΑ παρά τις αντίθετες εξαγγελίες ακόμη και του Υπουργού Εργασίας, κ. Βρούτση, πριν λίγους μήνες.
Το ΔΣ ΕΤΑΑ οφείλει να επιδείξει προσήλωση στη νομιμότητα και να σεβαστεί την ουσία της απόφασης του ΣτΕ, που έκρινε  επί της αίτησης αναστολής του ΤΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη ακριβώς την απόφαση του ΔΣ ΕΤΑΑ, που έχει ήδη αναστείλει την  επιβολή των αυξήσεων,  μέχρι την τελική απόφαση του ΣτΕ, επί της προσφυγής του ΤΕΕ.
Στο πλαίσιο των σταθερών αποφάσεων, που με εισηγήσεις του προέδρου ΤΕΕ Χρήστου Σπίρτζη έχει λάβει η Διοικούσα Επιτροπή, το ΤΕΕ καλεί τους διπλωματούχους μηχανικούς στην πρώτη γραμμή της κινητοποίησης και του διεκδικητικού αγώνα για τα μεγάλα ανοιχτά θέματα στο ασφαλιστικό των μηχανικών. Οι αγώνες του ΤΕΕ σε κοινό μέτωπο με τους συλλόγους και τις συλλογικότητες των μηχανικών αλλά και το σύνολο των επιστημονικών φορέων έχουν φέρει καρπούς και συνεχίζονται  μέχρι την τελική δικαίωση.
Ζητάμε καμία αύξηση να μην επιβληθεί και ούτε ένα ειδοποιητήριο πληρωμής εισφορών να μην αποσταλεί από το ΕΤΑΑ στους διπλωματούχους μηχανικούς ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ/Κλάδου Μηχανικών  πριν αποφασίσει  οριστικά το ΣτΕ επί της προσφυγής του ΤΕΕ.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με προσήλωση στο δίκαιο και τη συνταγματική νομιμότητα, στην ισοπέδωσή μας ενάντια σε όσους συνεχίζουν την πολιτική στοχοποίησης των Μηχανικών, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές συμβάσεις και αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου