Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Απαιτούμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους

 Έπειτα από ακόμα μία παρέμβαση συναδέλφων μηχανικών, που δραστηριοποιούνται στα πλαίσια της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών, σε συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΜΕΔΕ (τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014) η διοίκηση του Ταμείου δεσμεύτηκε προφορικά πως θα εισηγηθεί θετικά και γραπτώς προς την αντίστοιχη υπηρεσία για τη θεώρηση του Ατομικού Βιβλιαρίου Υγείας των συναδέλφων που έχουν ήδη καταθέσει σχετική αίτηση προς τη ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ.
Το συμπέρασμα που προκύπτει για ακόμα μία φορά από τη στάση της Διοίκησης του Ταμείου (ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ, ΔΣ ΕΤΑΑ) είναι πως δίχως τη διαρκή και επίμονη παρουσία και παρέμβαση συναδέλφων που βρίσκονται σε κάθε συνεδρίαση (πάνω από τα κεφάλια των μελών) της Διοικούσας δεν πραγματοποιείται τίποτα προς όφελος των ασφαλισμένων. Δίχως την παρουσία μας ψηφίζονται και υλοποιούνται μέχρι τελείας όλες οι αντιδραστικές διατάξεις νόμων και υπουργικών αποφάσεων που οδηγούν χιλιάδες συναδέλφους να είναι ανασφάλιστοι, δίχως περίθαλψη, με υπέρογκα χρέη ακόμα και για διαστήματα που βρίσκονται χωρίς εργασία, χωρίς παροχές από ένα «ταμείο-τράπεζα» και πλέον υπό το φόβο κατασχέσεων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μηχανικούς οι οποίοι, για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε, αδυνατούν να πληρώσουν τις υπέρογκες εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ να συμπορευτούν με την απαίτηση της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών για καθολική Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη δίχως προϋποθέσεις. Η απάντηση στο συλλογικό πρόβλημα δίνεται μόνο συλλογικά. Όσο περισσότερες αιτήσεις-ενστάσεις συναδέλφων κατατεθούν στο πρωτόκολλο του ταμείου προς τη ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ για θεώρηση βιβλιαρίων σε συνδυασμό με την ακόμα πιο έντονη παρουσία μας στις επόμενες συνεδριάσεις της ΔΕ, τόσο πιο γρήγορα θα υλοποιηθεί το παραπάνω αίτημα. Έως ότου κερδηθεί το αναφαίρετο δικαίωμα για υγειονομική κάλυψη σε όλους τους ασφαλισμένους (έχουν ή όχι άμεση ανάγκη, έχουν ή όχι χρέη-οφειλές). Η δράση και συμμετοχή όλων με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια δίνουν τις απαντήσεις στα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, άνεργοι και υποαπασχολούμενοι μηχανικοί.
Η εκτυπώσιμη μορφή  κειμένου από εδώ: ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου