Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι...


Συντονιστική Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων ενάντια στα διόδια 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 10/02/2014


Η Βία κατά των πολιτών της Β.Α. Αττικής, αλλά και όσων χρησιμοποιούν το εθνικό οδικό δίκτυο, ξεκίνησε από το 2009, όταν αποκλειστήκαμε από οκτώ σταθμούς διοδίων και οι εθνικοί μας δρόμοι γέμισαν πολλαπλά και πανάκριβα διόδια.

Η Βία και τα επεισόδια συμβαίνουν καθημερινά στους παράπλευρους δρόμους, όπου ταλαιπωρούνται, κινδυνεύουν, αλλά και τραυματίζονται ή σκοτώνονται άνθρωποι.

Η Βία ασκείται καθημερινά από τα γκισέ και τις μπάρες στους σταθμούς διοδίων, που ληστεύουν ό,τι απομένει από το εισόδημα του κόσμου για να αυξάνουν τα υπερκέρδη τους οι μεγαλοεργολάβοι και το διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα.

Ο κόσμος φωνάζει πλέον:

δεν πάει άλλο, ως εδώ!  -  ΦΥΓΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΑΣ !

Το χθεσινό αυθόρμητο ξέσπασμα του κόσμου είναι η δικαιολογημένη αγανάκτηση που συσσωρεύεται πέντε χρόνια τώρα.

Δεν είναι βία ένα καμένο πλαστικό κουβούκλιο στη Μαλακάσα.

Βία είναι η καθημερινή καταλήστευση του κόσμου από τα διόδια της απάτης.

Βία είναι η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που  πλημμύρισε  τη χώρα, με ανέργους, με φτωχούς, με ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και την αξιοπρέπειά τους.

Βία είναι οι καθημερινές αυτοκτονίες συνανθρώπων μας.

Βία είναι οι απολύσεις.

Βία είναι η διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Βία είναι το ξεπούλημα της χώρας.

Κι ο κόσμος δεν θέλει άλλη βία, όπως δε θέλει να του καταστρέφουν τη ζωή οι ολιγάρχες και το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό.

Οι χάντρες και τα καθρεφτάκια -εκπτωτικές κάρτες/ειδικές ρυθμίσεις/χιλιομετροχρεώσεις- δεν μας ξεγελούν, άλλωστε μπήκαμε στον πέμπτο χρόνο αποκλεισμού του Δήμου μας.

Σ΄ ένα Δήμο όπου όλοι οι δημότες είναι οργισμένοι και δεν αντέχουν άλλο, όπου το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα έχει αποφασίσει την κατάργηση των διοδίων.

Σ΄ ένα Δήμο ο οποίος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και καλεί σε ανένδοτο αγώνα μέχρι την απελευθέρωση.

Aπαιτούμε να σταματήσει το σκάνδαλο των συμβάσεων παραχώρησης.

Zητάμε να συνεχιστούν τα έργα στους αυτοκινητόδρομους με δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα μας για δρόμους ελεύθερους χωρίς διόδια.

Όταν οι κυβερνήσεις δε θέλουν ή δεν μπορούν, η κοινωνία το δίκιο της το υπερασπίζεται και το κερδίζει.


Η’ ΕΜΕΙΣ Η’ ΑΥΤΟΙ !
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ  ΑΤΤΙΚΗΣ
 

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Σήμερα το πρωί της Δευτέρας 10/2/2014 αστυνομικοί συνέλαβαν 6 κατοίκους της Β.Α. Ατττικής, δήμαρχο, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους του δήμου Ωρωπού, που συμμετείχαν σε συγκέντρωση ενάντια στα διόδια, έξω από τα σπίτια τους. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έχουν στήσει καρτέρι έξω και από άλλα σπίτια κατοίκων για να τους συλλάβουν.


Η κυβέρνηση ανακοίνωσε αυξήσεις 60% στα διόδια και οι κάτοικοι της Β.Α. Αττικής, που αγωνίζονται για ελεύθερη μετακίνηση, ξεσηκώθηκαν για μια ακόμα φορά.  Την Κυριακή 9/2 οι κάτοικοι οργάνωσαν μεγάλη μαζική συγκέντρωση στα διόδια της Μαλακάσας, την οποία στήριξε με απόφασή του και το δημοτικό συμβούλιο Ωρωπού, και τη Δευτέρα η κυβέρνηση ξεκινά κύμα συλλήψεων. Αυτές οι συλλήψεις αποτελούν συνέχεια της βιομηχανίας δικαστικών διώξεων κατοίκων για τις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια που ξεκίνησαν το 2009. 
Κυβέρνηση, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. φτωχοποιούν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού με ανεργία, μισθούς πείνας, χαράτσια για να χρηματοδοτούν τους τοκογλύφους δανειστές και τις τράπεζες και την ίδια ώρα ληστεύουν και το τελευταίο ψίχουλο με τα υπέρογκα διόδια για όφελος των μεγαλοεργολάβων των δρόμων, που με τις χαριστικές συμβάσεις εισπράττουν και δεν εκτελούν καν έργα. Για να περάσουν τα μέτρα επιβάλλουν αυταρχισμό, καταστολή και διώξεις. Δεν θα τους περάσει !

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
ΟΧΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ-ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου