Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Πάνω από 250 Διπλωματούχοι Μηχανικοί του Δημοσίου σε διαθεσιμότητα ! ! !


 Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
                                                                                                                                                                                                                                            Αθήνα,     6/8/2013
   Αρ. Πρωτ.:           6605            
                                                                                   
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Πάνω από 250 Διπλωματούχοι Μηχανικοί του Δημοσίου σε διαθεσιμότητα ! ! !

            Μετά από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και τις διαρροές στον Τύπο από το Υπουργείο "Διοικητικής Απορύθμισης", καθώς και τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ μέχρι σήμερα, προκύπτει ότι πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα πάνω από 250 Διπλ. Μηχανικοί του Δημοσίου, Μόνιμοι και Συμβασιούχοι Αορίστου Χρόνου που υπηρετούν στις παρακάτω Υπηρεσίες, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την εύρυθμη λειτουργία τους και συγκεκριμένα  :

·         Από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του ΥΠΥΜΕΔΙ, πάνω από 150 Μηχανικοί που υπηρετούν σε Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) σε όλη τη χώρα, αλλά και από Κεντρικές Υπηρεσίες.
·         Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 52 Μηχανικοί με σύμβαση Αορίστου Χρόνου, που υπηρετούν στις Τεχνικές Υπηρεσίες και των τριών Όπλων.
·         Από τη Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Αιγαίου, 13 Μηχανικοί που υπηρετούν στην Τεχνική Υπηρεσία.
·         Από την Δ/νση Τεχνικής και Στέγασης του ΙΚΑ, η οποία σχεδόν διαλύεται, 39 Μηχανικοί και 13 ΤΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι μόλις πρόσφατα αρκετοί  από τους παραπάνω συναδέλφους μετατάχθηκαν εκεί από τον ΟΕΚ, ο οποίος διαλύθηκε.
Οι παραπάνω Μηχανικοί, των οποίων το νούμερο σίγουρα θα μεγαλώσει όταν θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, περιλαμβάνονται στους 12.500 υπαλλήλους όλων των Ειδικοτήτων και Κλάδων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και δυνάμει σε απόλυση  μέχρι τον Σεπτέμβριο και  έπεται συνέχεια για άλλους τόσους.
Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ θεωρεί ότι η σφαγιαστική πολιτική της διαθεσιμότητας, της κινητικότητας και των παράνομων και αντισυνταγματικών απολύσεων χιλιάδων υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και Μηχανικοί, που   υλοποιεί η κυβέρνηση σε όλο το Δημόσιο Τομέα, κατ΄ επιταγή της Τρόϊκας και των μνημονιακών πολιτικών, όχι μόνο δεν θα εκσυγχρονίσουν το κράτος, αλλά αντίθετα θα το συρρικνώσουν εξαφανίζοντας κάθε κοινωνική παροχή. Για αυτό άλλωστε  χρησιμοποιούν την δοκιμασμένη στρατηγική "Σοκ και Δέος" προκειμένου να κάμψουν κάθε αντίσταση των εργαζομένων.
Τα κυβερνητικά σχέδια όμως δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσουν.
Καλούμε τους συναδέλφους Μηχανικούς, να συσπειρωθούν σε ενωτικό αγώνα μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Οφείλουμε όλοι να μετατρέψουμε την αγανάκτηση και την οργή μας από βουβή διαμαρτυρία σε συντονισμένη δράση διάρκειας, προκειμένου να αποτρέψουμε  την παραπέρα εξαθλίωσή μας. Να μην επιτρέψουμε άλλες "τουφεκιές στον αέρα", με μικρές, σπασμωδικές και ασυντόνιστες κινητοποιήσεις της τελευταίας στιγμής, που εξυπηρετούν τελικά τα κυβερνητικά σχέδια, αφού μας δείχνουν ανήμπορους να αντιδράσουμε αποτελεσματικά.
Συνέπεια, ενότητα και συντονισμένος αγώνας διάρκειας με την κοινωνία δίπλα μας είναι το πρόταγμα.
Ο Σεπτέμβρης που έρχεται να γίνει ο μήνας της ανατροπής και της ελπίδας για τη Χώρα και τους πολίτες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου