Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Οι αγώνες μπορούν να νικάνε - Αναστολή των ληστρικών αυξήσεων αποφάσισε το ΔΣ του ΕΤΑΑ

Σήμερα μετά από πολλούς μήνες συνεχόμενων κινητοποιήσεων των αγωνιζόμενων μηχανικών (και της ανοικτής συνέλευσης), εγκρίθηκε πριν από λίγο στο ΔΣ του ΕΤΑΑ η πρόταση για αναστολή των αυξημένων εισφορών μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η αποστολή - καταβολή των παλιών εισφορών, καθώς και η δίμηνη παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής (μέχρι 30/6 αντί 30/4).
Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δε θα υπάρξει προσαύξηση σε όσα ειδοποιητήρια δεν πληρωθούν μέχρι 30/6, θα περιμένουμε (και θα πιέσουμε) να σταλούνε τα νέα (με τις προηγούμενες μη αυξημένες εισφορές).
Η απόφαση πάρθηκε με 8 υπέρ, 3 κατά και 1 λευκό και είναι άμεσης επικύρωσης, που σημαίνει ότι ισχύει από την ψήφιση της και όχι από την ημέρα υπογραφής των πρακτικών.
Η απόφαση όπως είχε κατατεθεί την Πέμπτη 25/4 (και υπογράφθηκε από 4 μέλη του δσ τυο ΕΤΑΑ), μπήκε σήμερα ως πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη και είναι η εξής:


"-Αναστολή εφαρμογής της διάταξης, περί αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές, μέχρι την έκδοση απόφασης του ΣτΕ, επί των σχετικών προσφυγών και αποστολή νέων ειδοποιητηρίων, με ύψος εισφορών, προ της εφαρμογής των αυξήσεων των εν λόγω διατάξεων. Αιτιολογία: Νέα στοιχεία και δεδομένα που παρουσιάστηκαν από το ΤΕΕ και το Νομικό Σύμβουλο του ΤΕΕ, προς το ΔΣ ΕΤΑΑ.
-Παράταση κατά δύο μήνες της καταληκτικής ημερομηνίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών όλων των κλάδων του ΕΤΑΑ. Αιτιολογία: Υψηλά ποσοστά αδυναμίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών όλων των κλάδων με πρόσθετη αιτιολόγηση την αποστολή νέων ειδοποιητηρίων"
 
Θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο με επίκληση νομικών κωλυμάτων να προσπαθήσουν να ακυρώσουν την πολύ θετική αυτή απόφαση. Δε θα τους το επιτρέψουμε, ο αγώνας αυτός είναι αγώνας ζωής για τους εργαζόμενους μηχανικούς.
Δεν σταματάμε φυσικά εδώ συνεχίζουμε, ενημερώνουμε, αγωνιζόμαστε για την οριστική ακύρωση των αυξήσεων και τα υπόλοιπα αιτήματα μας.

2 σχόλια:

  1. Για όσους ήδη πληρώσαμε τι ισχύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1 περιμένουμε να οριστικοποιηθεί η απόφαση, μια και υπάρχει πάντα η περίπτωση να φέρουν διάφορα κωλύματα

    2 πιεζουμε να στειλουν νεα ειδοποιητήρια όπως πρέπει με τις παλιές εισφορές

    3 σε αυτή την περίπτωση όσοι πλήρωσαν ήδη, ή θα πάνε στα ταμεία του τσμεδε για να εισπράξουν τη διαφορά ή θα συμψηφιστεί με επόμενο ειδοποιητήριο

    υγ κανενας μονος του δε θα γλυτώσει, τη διαφορά θα την κάνει η συμμετοχή μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή