Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους της ΗΛΒΙΟΚΑΤ.

Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους της ΗΛΒΙΟΚΑΤ.
Οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε μέτοχοι, ούτε πιστωτές!
 
Οι εργαζόμενοι στην ΗΛΒΙΟΚΑΤ ΑΒΕΕ, μετά από ένα χρόνο απλήρωτης εργασίας έχουν προχωρήσει σε επίσχεση για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Όμως η εταιρεία αντί να πληρώσει τους εργαζόμενους προχωράει σε συνεργασία με εξωτερικά συνεργεία για την αποπεράτωση των εργασιών της.
 
Η ΗΛΒΙΟΚΑΤ δραστηριοποιείται στον τομέα της ηλεκτρονικής και του αυτοματισμού, ενώ επίσης στις δραστηριότητές της περιλαμβάνονται η εμπορία, ενοικίαση εξοπλισμού αλλά και η τεχνική υποστήριξη στις εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται. Είχε αναλάβει τα Ολυμπιακά Έργα του 2004, ενώ σήμερα έχει σταθερά συμβόλαια με σημαντικές εταιρίες, όπως η Wind και η Cosmote, αλλά και συνεργασίες με το εξωτερικό. Παρ' όλα αυτά, τον περασμένο Σεπτέμβριο έθεσε το προσωπικό της σε εκ περιτροπής εργασία τριών ημερών εβδομαδιαίως (εκτός από όσους εργάζονται στα κέντρα των συνεργατών, όπως η Wind, αφού εκεί δουλεύουν βάρδιες), και βέβαια δεν κατέβαλε τα χρωστούμενα.
 
Ζούμε την υλοποίηση της σαρωτικής επίθεσης κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου, που λεηλατεί κυριολεκτικά τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι αντιμετωπίζουν μια δραματική κατάσταση, μια απότομη βουτιά του βιοτικού τους επιπέδου. Η εργοδοσία «αποθρασυμμένη» από τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους επιτίθεται με διαρκείς μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις, απολύσεις και απίστευτους ρυθμούς για όσους παραμένουν στη δουλειά.
 
Με την απλήρωτη εργασία που γίνεται κανόνας για όσους εργαζομένους έχουν ακόμα δουλειά, όπως στην ΗΛΒΙΟΚΑΤ όπου οι για 11 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι δεν πήραν φέτος ούτε το δώρο. Σε αυτή την αθλιότητα, οι εργοδότες έχουν αρωγό, ένα ισχυρό πολιτικό και νομικό πλέγμα, που τους προστατεύει απέναντι στα νόμιμα δικαιώματα των εργαζόμενων. Όμως οι υπό «κατάρρευση» επιχειρήσεις δεν αντιστοιχούν σε «καταρρέοντες» επιχειρηματίες. Οι πιο πολλοί, μέσα από την ασυλία που τους έδωσαν οι νόμοι και οι κυβερνήσεις, έβγαλαν δισεκατομμύρια.
 
Το επόμενο διάστημα, δε χωράει καμιά αναμονή. Σήμερα κυβέρνηση Ευρωπαϊκή Ένωση και εργοδότες μας καλούν να κάνουμε θυσίες για την κρίση τους, χθες μας καλούσαν να κάνουμε θυσίες και για την ανάπτυξη τους. Εμείς, οι εργαζόμενοι, με πλήρη ανεξαρτησία απέναντι τους. Να συγκροτήσουμε ένα πραγματικό αντίπαλο δέος στην εργοδοσία, το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους, με κριτήριο τις εργατικές ανάγκες και δικαιώματα.
 
Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών θα βρεθεί δίπλα σε κάθε συνάδελφο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Καλεί όλους τους τεχνικούς να γίνουν μέλη του σωματείου, να παλέψουμε μαζί με τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και αλληλεγγύη.
 
  • Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους της ΗΛΒΙΟΚΑΤ.
  • Να σταματήσει το πολιτικό και νομικό πλέγμα προστασίας των εταιρειών. Δέσμευση των κινητών ή ακίνητων περιουσιακών στοιχείων (προσωπικών ή άλλων εταιριών) του ιδιοκτήτη της εταιρίας που πτωχεύει ή οφείλει δεδουλευμένα για να καλυφθούν τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων.
  • Καμία απόλυση, δουλειά με αξιοπρεπείς όρους και ΣΣΕ για τους εργαζόμενους. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζομένους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου