Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσ/κης

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσαν, ανώνυμα πάντα και μέσω διακήρυξης στο διαδίκτυο, την πρόθεσή τους να ιδρύσουν «συνδικαλιστική παράταξη» στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης με την επωνυμία «κίνηση εθνικιστών δικηγόρων». Πρόκειται για μια πρόκληση που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη!
Οι νεοναζί στρέφονται ενάντια σε κάθε δημοκρατική κατάκτηση και διεκδίκηση. Η δράση τους λειτουργεί ως νομιμοποίηση στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, που στηρίζεται ολοένα και περισσότερο στα ΜΑΤ και την βία της επιβολής των μέτρων του μνημονίου. Η Χρυσή Αυγή έχει μια ολοκληρωμένη ατζέντα για το πώς «ονειρεύεται» την ελληνική κοινωνία: το όνειρό της είναι τα στρατόπεδα. Γι’ αυτό και στηρίζει τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες και πολεμά λυσσασμένα τον αγώνα για την απόδοση σ’ αυτούς ίσων δικαιωμάτων και τη νομιμοποίησή τους. Όσοι αποκλίνουν από το «κανονικό», οι κάθε είδους μειονότητες (οι εβραίοι, οι Τσιγγάνοι, οι ομοφυλόφιλοι, οι ανάπηροι, οι αλλόθρησκοι…) θα πρέπει να εξοντωθούν και μαζί με αυτούς και όσοι παρέχουν βοήθεια και στέκονται αλληλέγγυοι σε κάθε άνθρωπο που το έχει ανάγκη, χωρίς φυλετικά, σεξιστικά ή άλλα κριτήρια ( κοινωνικά ιατρεία, γιατροί χωρίς σύνορα, προοδευτικοί πολίτες) . Ανοίγει “γραφεία ευρέσεως εργασίας για Έλληνες” για την προώθηση του δουλεμπορίου και της μαυρης ανασφάλιστης εργασίας με μεροκάματο χαμηλότερο ακόμα και από του μνημονίου, δίνοντας το μήνυμα πως οι εργάτες θα πρέπει να υποτάσσονται στους εργοδότες όσο κι αν πληρώνονται. Αυτό σημαίνει πλήρη και απόλυτη κατάργηση του ατομικού και συλλογικού εργατικού δικαίου, που ήδη έχει πληγεί βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές κυβέρνησης-κεφαλαίου.
Στέκονται στο πλευρό της τρικομματικής κυβέρνησης στα ζητήματα κατάργησης δημοκρατικών δικαιωμάτων πολιτικών και ατομικών ελευθεριών. Ειναι αυτοί που ζητάν επίμονα την κατάργηση κάθε συνδικαλιστικής έκφρασης και θεσμών που μπορούν να ανατρέπουν κυβερνήσεις και πολιτικές οπως αυτή που βιώνουμε σήμερα. Απεργίες, καταλήψεις διαδηλώσεις και πανεπιστημιακό άσυλο βρίσκονται στο στόχαστρο τους, για να αφαιρέσουν από τον καταπιεσμένο λαό τη δυνατότητα να αντιστέκεται και να μπορέσουν να επιβάλλουν νέες χούντες, εξορίες και βασανιστήρια.

Το πλατύ και πολύμορφο Αντιφασιστικό κίνημα έχει καταδείξει το ρόλο των νεοναζί, ώς μαντρόσκυλο του συστήματος, απομονώνοντάς στους στην κοινωνία. Μονοδικό τους στήρηγμα για να μπορούν να πραγματοποιούν τις εγκληματικές τους ενέργειες εις βάρος των καταπιεσμένων έιναι ο μηχανισμός καταστολής και τα ΜΑΤ, που είναι πλέον κοινό μυστικό πως ελέγχουν. Από κοντά και ο κρατικός μηχανισμός παρέχει κάλυψη στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, ιδεολογική προωθόντας το ρατσισμό, τον αυταρχισμό και την υποταγή στο κράτος του “νόμου και της τάξης”, ως επίσημη ιδεολογία, αλλά και πρακτική με την πλήρη συγκάλυψη-απόκρυψη περιστατικών ρατσιστικής βίας μέχρι και δολοφονιών από τους νεοναζί, ακόμα και όταν σε αυτά εμπλέκονται ένστολοι.

Πρέπει να τους σταματήσουμε! Η εισοδος των νεοναζί στο Δικηγορικό Σύλλογο δεν είναι υπόθεση μόνο των δικηγόρων, αλλά και κάθε αγωνιζόμενου εργάτη, άνεργου ,φοιτητή, νεολαίου. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν συνθήκες ελέγχου και πίεσης της δικαστικής εξουσίας για ακόμα πιο αντιδημοκρατική, αυταρχική και αυστηρή αντιμετόπιση των αγωνιστών που σέρνονται στα δικαστήρια και την ακόμα πιο μεγάλη ελαστικότητα απέναντι σε φαινόμενα βασανιστηρίων, αστυνομικής αυθαιρεσίας και ρατσιστικών εγκλημάτων.
Απαιτούμε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου να διαγραφούν όσοι είναι μέλη αυτής της εγκληματικής συμμορίας και να μην τους επιτραπεί η συμμετοχή στις εκλογές του Συλλόγου.
Καλούμε όλα τα σωματεία, της επιτροπές κατοίκων, τους σύλλογους και κάθε κοινωνικό χώρο να πάρουν δημόσια θέση και να καταδικάσουν ανοιχτά οποιαδήποτε εμφάνιση των νεοναζί και ειδικότερα στο Δ.Σ.Θ. και να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/02, 13:30- ΦΡΑΓΚΩΝ ΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου