Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia, αντίστοιχο άρθρο είχαμε διαβάσει και στην απεργιακή Ελευθεροτυπία. Πέρα από τα συγκλονιστικά νούμερα των συλλήψεων και προσαγωγών έχει μεγάλο ενδιαφέρον η κοινωνική σύνθεση αυτού του πλήθους. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορεί ο καθένας από εμάς να βρεθεί σε αυτή τη θέση (ήδη έχουν βρεθεί και αρκετοί μηχανικοί καθώς και μέλη της συσπείρωσης).
Ανάμεσα στους 171 πρόσφατα συλληφθέντες ή προσαχθέντες βλέπουμε : Δημοτικούς Αστυνομικούς, Καθηγητές, Αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού, Δημοτικούς υπαλλήλους, Μηχανικούς, Δικηγόρους, Οπλίτες, Δημοσιογράφους, Εμπόρους, Ψυχολόγους, Σκηνοθέτες, Ελεύθερους επαγγελματίες κτλ.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τους 3.000 προσαχθέντες και 1.300 συλληφθέντες των δύο τελευταίων ετών.
Να υποθέσουμε ότι όλοι αυτοί κατηγορούνται δίκαια και ότι αυτοί τελικά είναι οι ”κουκουλοφόροι”, ”αναρχικοί”, ”τρομοκράτες”, ”μπαχαλάκηδες”;
Μήπως κάτι δεν πηγαίνει καλά στο βασίλειο της Δανημαρκίας και εμείς απλά αρνούμαστε να το παραδεχθούμε;
Δηλαδή αυτοί οι περιβόητοι ”γνωστοί – άγνωστοι”, που ψάχνουμε να εντοπίσουμε αγωνιωδώς τόσα χρόνια, είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, δημόσιοι λειτουργοί, καθηγητές, έμποροι, ακόμα και οι ίδιοι οι εργοδότες μας ;
Δεν είναι λοιπόν μια χούφτα ”άπλυτων”, κακομαθημένων και καλοζοισμένων πιτσιρικάδων υπό την επίρρεια διαφόρων ουσιών, όπως προσπαθεί να μας πείσει η προπαγάνδα που επί δεκαετίες έχει εξαπολυθεί και μας παραπληροφορεί εσκεμμένα;
Με μια πιο ψύχραιμη ανάγνωση θα καταλήξουμε σε τέσσερα αυτονόητα και λογικά συμπεράσματα :
- 1ον : Εκατοντάδες ή και χιλιάδες καθόλα νόμιμων και φιλήσυχων συμπολιτών μας έχουν συλληφθεί ή απλά προσαχθεί, μόνο και μόνο επειδή θεωρήθηκαν ύποπτοι (με ποιά κριτήρια άραγε;), γιατί είχαν την ατυχία να βρίσκονται ή να διέρχονται κοντά από μιά διαδήλωση. Έχει εξαπολυθεί από τoύς κρατικούς μηχανισμούς, μια βιομηχανία κατασκευής ενόχων, με σκοπό την τρομοκράτηση της Ελληνικής κοινής γνώμης και την καταστολή των όποιων αντιδράσεων σε κάθε νέο αντιλαικό (απολύσεις, αύξηση φόρων, χαράτσια, περικοπές μισθών, συνταξιοδοτικό κτλ) η προδοτικό μέτρο (εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας κτλ). Έτσι γίνεται σε κάθε απολυταρχική κοινωνία που προσπαθεί να φιμώσει και να καταστείλει κάθε προσπάθεια αντίστασης και κάθε φιλελεύθερη αντίδραση. Κρατική καταστολή (Ματ, δακρυγόνα κτλ), ποινικοποίηση και συκοφάντηση των κοινωνικών αγώνων και των αντιδράσεων και άθλια ψευδής προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου, μέσα από τον τύπο και τα μ.μ.ε είναι το τελευταίο στήριγμα για την Κυβέρνηση του Μνημονίου και της Τρόικας.
- 2ον :
- Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας μέσα από φτώχεια, ανέχεια, ανεργία, χρέη οδηγούνται σε απελπισία και απόγνωση, και έχουν περάσει σε βίαιο και συγκρουσιακό επίπεδο περιστασιακά ή και μονιμότερα, αντιδρούν βίαια (άλλες φορές αμυντικά ή στοχευμένα, άλλες φορές με τυφλή και άσκοπη βία), απέναντι σ’ενα σύστημα που απειλεί να κονιορτοποιήσει και να καταπιεί τους περισσότερους από εμάς.
- Άλλοι (λιγότεροι ίσως) αποφασίζουν πολιτική ρήξη με το καθεστώς ή η αποφασιστικότητα τους για αγώνα, τους οδηγεί να υπερβούν τα εσκαμμένα όρια της ”νομιμότητας” και να ακολουθήσουν μη ειρηνική αντίσταση πλέον.
- 3ον : Σίγουρα ανάμεσα στους τόσους συμμετέχοντες στα επεισόδια υπάρχουν και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, (πού καμμία σχέση δέν έχουν με κοινωνικούς αγώνες) και απλά επωφελούνται από την αναταραχή για να προβούν σε σωρεία εγκληματικών πράξεων : κλοπές, εμπρησμούς, λεηλασίες.
- 4ον : Τέλος υπάρχουν ακόμα και κάποιοι που απλά εκτελούν διατεταγμένες εντολές σκοτεινών κέντρων (αν και συνήθως αυτοί μένουν ασύλληπτοι και ατιμώρητοι). Αυτοί είναι ή απλά εντεταλμένα όργανα του ”κράτους” ή των μυστικών υπηρεσιών του ή ακόμα και έμμισθοι, πληρωμένοι προβοκάτορες, ”ελληνικών” ή και ξένων κέντρων ή υπηρεσιών.
Στις περισσότερες όμως των περιπτώσεων είναι απλός κόσμος, κάθε ηλικίας, επαγγέλματος, κοινωνικής τάξης ή μόρφωσης, που βλέποντας την κατάσταση να οδηγείται στο απροχώρητο, κατεβαίνει στους δρόμους, διαμαρτύρεται, διαδηλώνει, διεκδικεί και ένα μέρος από αυτούς, φτάνει στο τέλος και να συγκρούεται ή να βιαιοπραγεί…




.jpg)
