Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του ΣΜΤ για τη 48ωρη απεργία

6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30, ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΣΦΑΓΗΣ
Η φαρσοκωμωδία της συγκυβέρνησης έλαβε τέλος. Συμφώνησαν σε μέτρα που σφαγιάζουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τη νεολαία. Ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία και τις κοινωφελείς επιχειρήσεις. Πάνε για σαρωτική σφαγή, καταστρέφουν την κοινωνία και εξαθλιώνουν το λαό και την νεολαία.

Τώρα είναι η ώρα για πανεργατικό – παλλαϊκό ξεσηκωμό, για ένα πολύμορφο αγώνα διαρκείας για την ανατροπή τους. Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν και αυτό μπορούμε να το επιβάλλουμε.

Οι υποταγμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, συναινούν στην ουσία της πολιτικής κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ. Ακολουθούν τακτική συμβιβασμού, αποκλιμάκωσης και ταξικής συνεργασίας. Ο αγώνας στα χέρια των εργαζόμενων.

Για να υλοποιηθεί αυτό το σύνθημα, όλες  οι δυνάμεις που μάχονται και είναι αποφασισμένες να παλέψουν για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου, πρέπει να οργανώσουν την κοινή τους δράση, να σφυρηλατήσουν μια ταξική - αγωνιστική ενότητα. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ! Τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να περάσουν. Αυτή η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να πέσει μαζί με τους νόμους της από τη λαϊκή οργή.

Ζωή για τους εργαζόμενους, την κοινωνία ολόκληρη δεν μπορεί να υπάρξει όσο είμαστε εγκλωβισμένοι στην εξυπηρέτηση του χρέους και των τραπεζών που μας επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, Δ.Ν.Τ. και τα κέρδη του κεφαλαίου. Ζωή με την πολιτική τους, τα μνημόνια και τα αντεργατικά αντιλαϊκά καταστροφικά μέτρα δεν υπάρχει, μόνο η φτώχεια και η εξαθλίωση θα γιγαντώνεται.

ΟΛΟΙ στην 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για έναν μεγάλο, μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα μέχρι την νίκη, κλιμάκωση των αγώνων με καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις.

Να μην ψηφιστούν τα εφιαλτικά μέτρα. Συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ακόμη κι αν περάσουν!
Ανατροπή της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών  συμβάσεων και όλων των αντεργατικών νόμων. Διαγραφή του χρέους. Έξοδος από την Ευρωζώνη και την ΕΕ.

Όχι στις απολύσεις, κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας για όλους ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής (μισθός ή ΔΠΥ).

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών, των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και των επιχειρήσεων που εγκαταλείπουν οι εργοδότες τους, με εργατικό - κοινωνικό έλεγχο

Όχι στα χαράτσια, δραστική φορολογία  στο κεφάλαιο, τις  τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση

Όχι στον κρατικό ολοκληρωτισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και τη φασιστική βία.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
Πλατεία Καρύτση 10, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, http://www.somt.gr, τηλ. Επικοινωνίας 6936760879 , 6977806266

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου