Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Δεν πληρώνουμε τα φορολογικά χαράτσια

 ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Η προηγούμενη συγκυβέρνηση ενόψει των δίδυμων εκλογών της 6ης Μάη και 17ης Ιούνη, προχώρησε σε μια φαινομενικά παράδοξη κίνηση. Ενώ μας τρομοκρατούσαν για άδεια ταμεία και ότι δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, παρέτεινε μέχρι τη 16η Ιούλη την προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων έτσι ώστε οι φορολογούμενοι να ψηφίσουν απερίσπαστοι προτού υποστούν το σοκ που όλοι μας παθαίνουμε με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.
Και αυτό γιατί φέτος ειδικά, η φορολογική ληστεία – για να εξυπηρετηθεί το τοκογλυφικό χρέος – και ως αποτέλεσμα των πολιτικών των μνημονιακών κυβερνήσεων και της τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο:
Το αφορολόγητο μειώθηκε στις 5.000 €, με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώσουν φόρο ακόμα και οι μισθοί - συντάξεις πείνας.
• Τα τεκμήρια οδηγούν χιλιάδες συμπολίτες ανέργους ή χωρίς εισόδημα να αναγκαστούν να πληρώσουν και φόρο, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνουν ακόμα παραπάνω τους υπόλοιπους επειδή έχουν την «τύχη» να έχουν ένα σπίτι ή ένα αμάξι.
• Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών επιβαρύνει επιπρόσθετα τον τελικό φόρο.
• Συνεχίζουν και αυξάνουν τις περσινές επιβαρύνσεις (που αρνηθήκαμε φυσικά να πληρώσουμε), όπως το εντελώς άδικο «τέλος επιτηδεύματος» των 500 € για τα μπλοκάκια, και τη δήθεν «εισφορά αλληλεγγύης» για τα «ψηλά» εισοδήματα των 12.000 €.
• Μετέφεραν στην εφορία (ΔΟΥ) τα «χρωστούμενα» από τα άθλια χαράτσια της ΔΕΗ που χιλιάδες από εμάς δεν πληρώσαμε.
Και όλα αυτά τη στιγμή που ήδη η συντριπτική πλειοψηφία μας αδυνατεί να τα βγάλει πέρα με την ανεργία, τους μισθούς πείνας, τις συνεχείς επιβαρύνσεις. Τη στιγμή που με τις απανωτές αυξήσεις ΦΠΑ (23%) ήδη πληρώνουμε πολλαπλά (και μάλιστα με την πλέον άδικη μορφή φορολογίας, την έμμεση) μέσω της κατανάλωσης. Τη στιγμή που καταργείται το σύνολο των παροχών που θα έπρεπε να μας παρέχει το κράτος μια και κλείνει τα νοσοκομεία (όπως το Γενικό Πατησίων ή το 7ο ΙΚΑ στη γειτονιά μας), κλείνει και υποβαθμίζει σχολεία και παιδικούς σταθμούς, εξαφανίζει τις κοινωνικές παροχές. Πολύ περισσότερο όταν συνεχώς βλέπουμε γύρω μας ότι ο πλούτος των μεγάλων επιχειρήσεων συνεχίζει να φοροδιαφεύγει νομίμως προκλητικά (με τις φοροαπαλλαγές, τις offshore εταιρείες, τα λογιστικά κόλπα και τη διαφθορά). Και όλα αυτά για να συνεχίσουμε εμείς οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι να πληρώνουμε τους κερδοσκόπους και τις τράπεζες για ένα χρέος που δεν το δημιουργήσαμε εμείς, δεν το «φάγαμε εμείς» αλλά το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό. Εμάς που παράγουμε τον πλούτο, που άλλοι καρπώνονται, απειλούν με κατασχέσεις για 300 € «χρέος» και φακελώνουν κάθε μας δραστηριότητα. Το αν τελικά θα πραγματοποιηθούν ή όχι οι απειλές αυτές εξαρτάται άμεσα από τη δυναμικότητα των συλλογικών μας αντιστάσεων.
Συνεπώς, δεν πληρώνουμε
Όπως δεν πληρώσαμε και τις περσινές επιβαρύνσεις, όπως δεν πληρώσαμε τα χαράτσια της ΔΕΗ, έτσι και τώρα δεν πληρώνουμε τον επιπλέον φόρο που θα προκύψει από την εκκαθάριση της δήλωσης. Έτσι κι αλλιώς δεν τα έχουμε, δεν μας περισσεύουν, ακόμα και να είχαμε δεν τα χαραμίζουμε για τους τοκογλύφους των τραπεζών, για το χρέος και τα κέρδη τους. Με όπλο μας τους συλλογικούς αγώνες, δυναμώνουμε τις αντιστάσεις μας ενάντια στην επίθεση που μας εξαπολύουν. Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε.

Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων κάθε Δευτέρα στις 7:30 μ.μ.
σταθμός ΗΣΑΠ Άνω Πατησίων (Αγ. Βαρβάρα)
http://patissiasynelefsi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου