Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για τη νέα τρικομματική κυβέρνηση

Αθήνα, 16-7-2012
Αρ. Πρωτ.: 6411
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συνάδελφοι,

Έχει περάσει μόλις ένας μήνας από τις εκλογές της 17ης Ιούνη, έχουμε ήδη μια νέα τρικοματική Κυβέρνηση, τις προγραμματικές της δηλώσεις, τις πρώτες επαφές με την τρόϊκα και το διευθυντήριο της ΕΕ, καθώς και το νέο λογαριασμό των 11.5 δισ. € που θα πέσει στις πλάτες μας. Έχουμε δηλαδή ασφαλή συμπεράσματα για την απρόσκοπτη συνέχιση της μνημονικής πολιτικής και μάλιστα με εντεινόμενους και επιταχυνόμενους ρυθμούς.
Οι βασικοί άξονες αυτής της πολιτικής συμπυκνώνονται :
  • Στο ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου έναντι μάλιστα " πινακίου φακής".
  • Στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις Οργανισμών και Δημόσιων Φορέων και στις παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις.
  • Στις απολύσεις υπαλλήλων σαν αποτέλεσμα των παραπάνω και επιπλέον αξιοποιώντας την περιβόητη αξιολόγηση και τις καταργήσεις οργανικών θέσεων και μονάδων που περιλαμβάνει ήδη ο Ν. 4024/2011.
  • Στις νέες μειώσεις μισθών και αποδοχών.
  • Στην νέα φορολογική επιδρομή στα μόνιμα και γνωστά υποζύγια δηλ. μισθωτούς και συνταξιούχους.
  • Στη συνέχιση στα χαράτσια και την επέκτασή τους.
  • Στις νέες μειώσεις στις συντάξεις κύριες και επικουρικές όπως και στο εφάπαξ και στη συνέχιση της διάλυσης των Ασφαλιστικών Ταμείων.
  • Στη δραματική συρρίκνωση της υγειονομικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και κάθε άλλης κοινωνικής παροχής που δίνει ανάσες και ανακούφιση στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα.
Όλα τα παραπάνω δεν έχουν βέβαια καμιά σχέση με την επαναδιαπραγμάτευση, ή με τη σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο, που οι συνέταιροι της τρικοματικής Κυβέρνησης υπόσχονταν προεκλογικά, για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών μαζί με μπόλικη βέβαια δόση τρομοκρατίας για κάθε άλλη επιλογή.
Συνάδελφοι, τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα έχουμε βιώσει πολύ σκληρά αυτά τα δυόμισι χρόνια, γνωρίζουμε λοιπόν τη ζοφερή πραγματικότητα που θα δημιουργήσει για τη ζωή μας, τις οικογένειές μας και το μέλλον της χώρας μας, η συνέχιση και εντατικοποίηση αυτής της πολιτικής.
Δεν δικαιολογούνται συνεπώς αναστολές, επιφυλάξεις και πίστωση χρόνου. Επιβάλλεται να οργανώσουμε την δική μας απάντηση, μαζική, δυναμική, αγωνιστική, για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που μας οδηγούν στην πλήρη αναξιοπρέπεια και εξαθλίωση, που μας κλέβουν τις ζωές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου