Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Την κάτσανε τη βάρκα...

Αναρτούμε κείμενο των ΑΜΑΚ για την επίσκεψη του Προέδρου του ΤΕΕ στο Ηράκλειο. Δείτε επίσης εδώ για την επιτροπή υποδοχής.

ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΝΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ!
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ / ΩΡΑ 0

ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ή ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ...ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ!

Σε πλήρη παραλογισμό οδηγούμαστε όταν ξυπνούμε και κοιμόμαστε με την αγωνία να υλοποιηθεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και να εφαρμοστεί μια ώρα αρχύτερα το νέο μνημόνιο. Για να γίνει τι; Για να δεσμευτεί αμετάκλητα κάθε γωνιά της χώρας που έχουν βάλει στο μάτι οι δανειστές; Για να δεσμευτούμε και όλοι εμείς, ότι θα πάψουμε να «παίρνουμε τη ζωή μας λάθος», ότι θα πάψουμε να έχουμε απαιτήσεις και ότι θα ενταχθούμε χωρίς διαμαρτυρίες στο νέο σκηνικό της ανεργίας, της μετανάστευσης, της κακοπληρωμένης ετεροαπασχόλησης, για να μη μας συμβούν τάχα τα χειρότερα;

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ!


Περνάνε μέσα από το νέο σκηνικό που στήνεται, τις ανακατατάξεις για τις οποίες δουλεύουν πυρετωδώς, την «αναδιάρθρωση» που θα μας οδηγήσει στη «νέα εποχή», την εποχή της απόλυτης κυριαρχίας των μεγάλων σχημάτων, των νέων λόμπυ, της οργανωμένης δόμησης, της «πράσινης ανάπτυξης», των ειδικών οικονομικών ζωνών, της κατάργησης του μισητού δημόσιου τομέα, του ελέγχου της εκπαίδευσης και της έρευνας από τις ανάγκες της αγοράς, δηλαδή τη διάσωση της οικονομίας των δεικτών κι όχι των ανθρώπων, σε πολύ χειρότερη έκδοση από ότι την έχουμε ζήσει ήδη.

Περνάνε μέσα από όλη τη νομοθεσία που αιφνιδιαστικά, καταιγιστικά, με ή χωρίς προσχηματική διαβούλευση, ψηφίζεται με συνοπτικές διαδικασίες και που αφορά το επάγγελμα και τη ζωή μας αλλά και τη ζωή του τόπου μας, όχι όμως και των πολιτών του.

ΤΟ ΤΕΕ Σ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ

Κάποτε αυτό το παραμύθι πρέπει να πάρει ένα τέλος!

Κάποτε σ’ αυτή τη χώρα θα πρέπει να αποφασίσουμε εμείς για μας!

Κάποτε οι θυσίες πρέπει να ενταχθούν σ’ ένα όραμα, σε μια πραγματική ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, να πάψει ο πλούτος, τα φωτεινά μυαλά και τα όνειρα να μεταναστεύουν, να πάψουν να μας κλέβουν τον τόπο και τη δουλειά μας.

Κάποτε πρέπει να πάψουν να εξαρτώνται όλα από τα δάνεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τις εντολές και τη διαμεσολάβηση του Ραϊχεμπαχ, του Φούχτελ και της Τρόικας!

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΕ/ΤΑΚ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΕ

ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ

  • ΚΑΝΕΝΑ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΣΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ
  • ΚΙΝΗΜΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
  • ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ TOY TEE ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΤΕΕ, ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ,
ΑΦΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου