Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση οι Μονάδες επεξεργασίας των απορριμμάτων ;

Αναδημοσίευση από ΑΝ.ΕΝ.Κ. ΕΔΣΝΑ. Διαβάστε επίσης σχετικά άρθρα από την Αυγή. Μπαράζ πραξικοπημάτων από τον Παπακωνσταντίνου και Καταργείται η περιβαλλοντική αδειοδότηση για διάθεση αποβλήτων!. Ξεθεμελιώνει τη δασική νομοθεσία, καταργεί τους όρους για προσφορά σε γη,  ο υπουργός ΠΕΚΑ μπορεί να καταργήσει την περιβαλλοντική αδειοδότηση για ένα έργο ή τμήμα του που αφορά ανάκτηση ή διάθεση αποβλήτων.

Τρέχοντας πηγαίνει για ψήφιση  το σχέδιο νόμου «Ποινική προστασία του περιβάλλοντος – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ -Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ-Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής»
Παρασκευή δόθηκε  στους βουλευτές, Δευτέρα αρχίζει η συζήτηση στην Επιτροπή και ... όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε. Γι αυτό ότι "ωραίο" βλέπουμε ας  το λέμε  ... κακό  δεν κάνουμε.
Αρχίζουμε,
1. Δες που οι μονάδες επεξεργασίας των απορριμμάτων μπορεί γίνουν χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση, με Απόφαση του Υπουργού ΠΕΚΑ για λόγους γενικότερου δημοσίου συμφέροντος !


Αυτό και αν είναι  χτύπημα της γραφειοκρατίας! Να μαντέψουμε  τους λόγους; Η επόμενη δόση και  η απορρόφιση των κονδυλίων .
Και τι σύμπτωση , ο  Υπουργός  Παπακωνσταντίνου , που υπέγραφε μόνος του για το μνημόνιο ,  θα υπογράφει μόνος του ότι δεν χρειάζεται περιβαλλοντική αδειοδότηση για τις μονάδες επεξεργασίας για λόγους γενικότερου δημοσίου συμφέροντος.
2. Τελικά οι αρμοδιότητες που έδωσε ο Καλλικράτης στις  Περιφέρειες για το σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων έμειναν στα χαρτιά.  Αναλαμβάνουν οι ΦοΔΣΑ και δεν είναι μόνο αυτό.  Τελειώσαμε και με το Περιφερειακό Συμβούλιο. Εκπονεί ο ΦοΔΣΑ  εγκρίνει ο Περιφερειάρχης. 


Δες τι θα γίνει τώρα στην Αττική.  Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  και η  Αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ κάθησε 6 μήνες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση , πήγε 6 μήνες στην αιρετή Περιφέρεια και σε λίγο θα ταξιδεύσει στον Διαβαθμιδικό αναζητώντας ποιος θα βάλει τις υπογραφές.
Αν δεν βρει κανέναν; Ε και,   δεν πειράζει. Εξ άλλου  έχουμε τους λόγους γενικού δημοσίου συμφέροντος!
 Είπατε τίποτα για συμμετοχικές διαδικασίες και διαβούλευση;  Μετά τους διαγωνισμούς, αν είσαστε καλά παιδιά... και βλέπουμε.
 Έπεται συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου