Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

Για το Περιοδικό του ΠΣΧΜ

Αναδημοσιεύουμε από το : http://asexm.blogspot.com/2010/12/blog-post.html

Είναι λογικό αρκετοί να αναρωτιούνται για ποιο περιοδικό μιλάμε. Την ίδια απορία είχαμε και εμείς μέχρι πρόσφατα μιας και ποτε δεν λάβαμε αυτό το "ηλεκτρονικό" περιοδικό. Το περιοδικό φάντασμα λοιπόν εκδίδεται ηλεκτρονικά κάθε 2-3 μήνες με βάση μια σύμβαση που έχει λήξει από το καλοκαίρι. Στην σύμβαση αυτή αναφέρεται ότι ο σύλλογος δεν χρεώνεται αλλά ο εκδότης εκμεταλλέυεται εξ ολοκλήρου τις διαφημίσεις του περιοδικού. Αν κάποιος το λάβει εύκολα θα διαπιστωσει ότι μοιάζει πιο πολύ με διαφημιστικό φυλλάδιο παρά με περιοδικό συλλόγου. Εύκολα θα διαπιστώσει ακόμη ότι όλα σχεδόν τα άρθρα έχουν συγκεκριμένο "πράσινο" χρωματισμό.
Από την αρχή της "θητείας" μας στο ΔΣ θέσαμε το ζήτημα του περιοδικού ώστε να αλλάξει επιτέλους αυτή η κατάσταση. Το περιοδικό του ΠΣΧΜ οφείλει να αποτελεί ένα βήμα διαλόγου μεταξύ των μελών του Συλλόγου για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους Χημικούς Μηχανικούς σήμερα. Ακόμη θεωρούμε ότι η μορφή του πρέπει να είναι και έντυπη χωρίς διαφημίσεις και να δίνεται χώρος σε οποιοδήποτε μέλος επιθυμεί να εκθέσει την άποψη του αλλά και χώρος προβολής των απόψεων των παρατάξεων. Η ΠΑΣΚ βέβαια όντας πλειοψηφούσα αρνήθηκε και ξεκίνησε η διαδικασία εύρεσης νέου εκδότη με τα ίδια χαρακτηριστικά περιοδικού με τα προηγούμενα.

Για άλλη μια φορά μας γεννόνται τα παρακάτω ερωτήματα:
1) Γιατί το περιοδικό δεν φτάνει σε πολλά από τα μέλη του??
2) Πως αποφασίζεται ποιος θα διαφημιστεί και ποιος όχι, η αμοιβή του εκδότη αλλα κα γιατί χρειάζονται τόσες διαφημίσεις????
3) Γιατί αρνείται η ΠΑΣΚ να δοθεί χώρος σε όποια παράταξη θέλει να εκθέσει τις απόψεις της?? Μήπως φοβούνται ότι τα μέλη του Συλλόγου θα αρχίσουν να αποκτούν πραγματική ενημέρωση???
4) Πως τελικά βγαίνει η ύλη του περιοδικού???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου