Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Πρόταση Τροπολογίας για το θέμα των Integrated Master

Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Πρόταση Τροπολογίας για το θέμα των Integrated Master

Προς: 1. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
κα. Κεραμέως
2. Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
κ. Διγαλάκη


κα. Υπουργέ, κ. Υφυπουργέ
Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποτελεί την Ομοσπονδία που εκπροσωπεί Πανελλαδικά το σύνολο των Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου Τομέα (Υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ Α και Β βαθμού). Απευθυνόμαστε σε εσάς σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε με τον Υφυπουργό το Σεπτέμβρη 2019, σχετικά με πλήθος ζητημάτων που έχουν ανακύψει με τα Integrated Master, ειδικά για το θέμα των αποφοίτων σχολών εξωτερικού που έχουν κριθεί ισότιμα και αντίστοιχα με αυτά των Ελληνικών Πολυτεχνείων. Υπενθυμίζουμε ότι για το θέμα έχει τοποθετηθεί σχετικά και με σχετική επιστολή του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Η καθυστέρηση όμως στην επίλυση του θέματος, δημιουργεί πολλαπλές επιπλοκές στους Διπλωματούχους Μηχανικούς μέλη μας γιατί :
Α) είναι σε εξέλιξη διαδικασίες κρίσεων θέσεων ευθύνης, όπου η μοριοδότηση των μάστερ συνυπολογίζεται
Β) αμφισβητούνται πράξεις της Ελληνικής Νομοθεσίας όπως οι πράξεις αναγνώρισης του ΔΟΑΤΑΠ, ή του ΔΙΚΑΤΣΑ παλαιότερα αλλά και οι άδειες εξάσκησης επαγγέλματος που εκδίδει το ΤΕΕ
Γ) βλάπτουν την Υπηρεσιακή εξέλιξη των συναδέλφων μας
Για όλους τους παραπάνω λόγους και εν όψει της συζήτησης στη Βουλή του Νομοσχεδίου «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», σας καλούμε να αποκαταστήσετε το πρόβλημα αυτό, όπως και την απουσία μισθολογικής αναγνώρισης των Integrated Master, σύμφωνα με την ακόλουθη πρόταση τροπολογίας:

Η παράγραφος 2 του άρθρου 46 του Ν.4485/17 αναδιατυπώνεται ως εξής:
"2. Για την υπαγωγή στην παρούσα διάταξη, η Σύγκλητος του οικείου Α.Ε.Ι., ύστερα από εισήγηση της Συνέλευσης του Τμήματος, απευθύνει αίτημα στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο οποίος, ύστερα από γνώμη του Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ. και της Α.Δ.Ι.Π., και εφόσον πληρούνται τα κριτήρια της παραγράφου 1, εκδίδει σχετική διαπιστωτική απόφαση, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Οι γνώμες του προηγούμενου εδαφίου δίνονται εντός προθεσμίας εξήντα (60) ημερών από την περιέλευση του ερωτήματος από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Μετά την έκδοση της ανωτέρω απόφασης, ο ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) λογίζεται ότι έχει ληφθεί από την ημερομηνία απονομής του πτυχίου ή διπλώματος και καταλαμβάνει και τους αποφοιτήσαντες πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Το αυτό ισχύει και για τους αποφοίτους Τμημάτων ή Σχολών Ιδρυμάτων της Αλλοδαπής των οποίων τα πτυχία - διπλώματα έχουν κριθεί ως ισότιμα και αντίστοιχα των οικείων Τμημάτων για τα οποία έχουν εκδοθεί διαπιστωτικές πράξεις."

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου