Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Ο Άδωνις απειλεί ξανά τους δημόσιους υπαλλήλους: με νόμο θα πληρώνουν από την τσέπη τους την «καθυστέρηση επενδύσεων»



Η δουλοπρέπεια του υπουργού… Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, προς τους δανειστές και το κεφάλαιο φαίνεται πως τελικά είναι σαν το… βαρέλι δίχως πάτο.

Μετά το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, που πρόκειται να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή και να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες, όπου ήδη περιλαμβάνεται διάταξη για διοικητικές κυρώσεις για τους δημόσιους λειτουργούς που θεωρείται πως καθυστερούν μία επένδυση, ο Α. Γεωργιάδης ήρθε να… προσθέσει ακόμη μια «πινελιά» στο αυταρχικό, αντιδημοκρατικό, αντεργατικό, αντιλαϊκό και άκρως νεοφιλελεύθερο πρόσωπο της κυβέρνησης της ΝΔ: την περασμένη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, μιλώντας στην 6η Σύνοδο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, δεσμεύθηκε να νομοθετήσει άμεσα -ακόμα και στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο- την επιβολή αστικών αποζημιώσεων σε βάρος δημοσίων υπαλλήλων που «καθυστερούν μία επένδυση». Μάλιστα, αποκάλυψε πως το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο. Το πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνει ήδη πρόβλεψη για διοικητικές κυρώσεις για τους δημόσιους λειτουργούς που θεωρείται πως καθυστερούν μία επένδυση, με τον υπουργό να υπόσχεται στους επιχειρηματίες πως θα νομοθετήσει άμεσα και για αστικές ευθύνες, απειλώντας ευθέως χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων.

«Ήδη σήμερα συζητήσαμε γι’ αυτό το θέμα στο υπουργικό συμβούλιο. Σας διαβεβαιώ ότι θα φέρουμε και πολύ πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις, από αυτή που έχω τώρα στη Βουλή. Αν δεν προλάβω να το βάλω και σε αυτήν… Η σκέψη είναι και θέλω να ακουστεί, ότι θα βάλουμε όχι μόνο διοικητικές κυρώσεις, όπως έχουμε βάλει ήδη, στον υπάλληλο που καθυστερεί και θα έχει ποινή αργίας κατ’ ελάχιστον τριών μηνών που έχουμε γράψει στο νομοσχέδιο. Θα βάλουμε από εδώ και μπρος, ήδη έχω δώσει στους νομικούς μου και το σχεδιάζουνε και το γράφουνε, αστικές αποζημιώσεις. Θα πληρώνει ο κακός δασάρχης για την καθυστέρηση της επένδυσης από την τσέπη του. Δεν θα σταματάμε την επένδυση γιατί ο ένας έχει μία άποψη ιδεολογική και είναι κατά των επενδύσεων. Θα υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες, και όποιος στη χώρα παίζει με τις συντάξεις και τους φόρους των Ελλήνων, και καθυστερεί, θα πληρώνει από την τσέπη του. Αλλιώς δεν θα βγάλουμε άκρη στη χώρα», είπε μεταξύ άλλων ο Α. Γεωργιάδης, και φυσικά… καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο… τους επιχειρηματίες.


Στην Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών χθες, με τον Πρόεδρό της κ. Αποστολόπουλο, τον κ. Αγγελόπουλο, τον κ. Χάρη Δασκαλάκη από το @BCA_COLLEGE και πολλούς άλλους δραστήριους επιχειρηματίες. Θα κάνουμε την ζωή τους πιο εύκολη


Η λεζάντα γραμμένη από τον ίδιο τον Άδωνι Γεωργιάδη, στο twitter, στις 18 Ιούλη 2019, λίγο μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ. Από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης στο υπουργείο του, έδειξε το… δρόμο που θα χαράξει: «Στην Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών χθες, με τον Πρόεδρό της κ. Αποστολόπουλο, τον κ. Αγγελόπουλο, τον κ. Χάρη Δασκαλάκη από το @BCA_COLLEGE και πολλούς άλλους δραστήριους επιχειρηματίες. Θα κάνουμε την ζωή τους πιο εύκολη»

Αφορμή για την αναφορά του κατά την τοποθέτησή του, στάθηκε «επένδυση» αιολικού πάρκου που ξεκίνησε το 2012 και ακόμα δεν έχει προχωρήσει, με τον υπουργό να μην κατονομάζει την περίπτωση, ενώ λίγο πριν είχε υπογραμμίσει πως «Στην Ελλάδα, όποιος καταφέρνει και υλοποιεί μία επένδυση πρέπει να παίρνει μετάλιο ανδρείας, είναι δείγμα ηρωισμού, μεγάλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου