Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Ψήφισμα για το συλλαλητήριο ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αρ. Πρωτ.: 7914 Αθήνα, 16-9-2019
ΨΗΦΙΣΜΑ
Συλλαλητήριο ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2019 Σύνταγμα 6μμ.

Την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη παίρνουμε μέρος στην παγκόσμια κινητοποίηση για να σταματήσουμε την περιβαλλοντική καταστροφή και να απαιτήσουμε άμεσες λύσεις για τη σωτηρία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή. Είμαστε αλληλέγγυοι με τα εκατομμύρια πολιτών, και πρώτα απ’ όλα των νέων και των μαθητών/τριών, που θα διαδηλώνουν και θα απεργούν την ίδια μέρα σε δεκάδες χώρες και εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Ενώνουμε τη φωνή μας με το διεθνές κίνημα που συντονίζεται και κλιμακώνει τις δράσεις του, εν όψει και της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα στις 23/9, και δηλώνει αποφασιστικά «αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα»!


Οι βασικές αιτίες υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι γνωστές και καταγεγραμμένες από τις αρμόδιες επιτροπές του ΟΗΕ, τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, αλλά και τα κινήματα και την κοινωνία των πολιτών. Αφορούν στη χρήση των ορυκτών καυσίμων, την υπερχειλίζουσα αστικοποίηση, την αποψίλωση των δασών, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανεξέλεγκτη ρύπανση των θαλασσών, την αλλαγή των διατροφικών συνθηκών. Πολύ πρόσφατα ζήσαμε τις πυρκαγιές τεραστίων διαστάσεων στον Αμαζόνιο και τη Σιβηρία, το λιώσιμο των πάγων στην Ανταρκτική, τη μόλυνση από τη διαρροή αργού πετρελαίου στα ανοιχτά της Χιλής. Όλα αυτά καταστρέφουν τις βάσεις επιβίωσης εκατομμυρίων πληθυσμών και τη βιοποικιλότητα στον πλανήτη, ο οποίος θα καταστεί αβίωτος αν δεν αναληφθούν επειγόντως δραστικές περιβαλλοντικές πολιτικές.


Βγαίνουμε στους δρόμους την παγκόσμια ημέρα δράσης στην Αθήνα και πανελλαδικά, ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων και την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που ευθύνονται για τις καταστροφές. Για να συνεχίσουμε τους αγώνες που έχουν ήδη ξεκινήσει συνδέοντας άμεσα τα αιτήματά τους με την περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις της Ενέργειας, του Νερού, των Μεταφορών, ενάντια στην κατάργηση του Δημοσίου Ελέγχου, γιατί το κυνήγι του κέρδους των ιδιωτών, θα σημάνει πέρα από όλα τα άλλα, ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή για το περιβάλλον.


Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2019 στο Σύνταγμα στις 6μμ και στηρίζουμε Πρωτοβουλίες υπεράσπισης του Περιβάλλοντος από τα κερδοσκοπικά συμφέροντα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου