Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019

Επιχείρηση "Νόμος και Τάξη"


Μέσα σε λίγες ώρες χθες η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε το γνωστό της πρόσωπο καταστολής. ΜΑΤ και χημικά στο Ζάπειο στους διαμαρτυρόμενους από περιβαλλοντικές κινήσεις για ΧΥΤΑ Φυλής και ρέματα. ΜΑΤ και χημικά στα Εξάρχεια σε εκδηλώσεις ενάντια στις ναρκομανείς που λυμαίνονται τη γειτονιά. Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι διαφορετικό από την παράταξη που έχει στο DNA της το αστυνομικό κράτος. Και εμείς όμως πρέπει να δείξουμε ότι δε μακροημερεύουν αυτές οι πρακτικές.

Εξάρχεια: Δολοφονική αστυνομική επίθεση στην κατάληψη “ΒΟΞ” [ΒΙΝΤΕΟ]
30/08/19 

Διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν χθες, Πέμπτη 29 Αυγούστου, στην πλατεία Εξαρχείων και στην παρακείμενη κατάληψη “ΒΟΞ”, προκαλώντας τραυματισμούς σε πολίτες.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τις βραδινές ώρες, όταν στην πλατεία βρίσκονταν οικογένειες προσφύγων με μικρά παιδιά, καθώς διοργανωνόταν πολιτιστική εκδήλωση. Η εκδήλωση, μεταξύ άλλων, είχε στόχο την αντιμετώπιση του εμπορίου ναρκωτικών και των μαφιόζικων συμμοριών.

Ιδιαίτερη μανία εκδηλώθηκε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ έναντι της κατάληψης του “ΒΟΞ”, ενός χώρου πολιτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Οι αστυνομικοί, παρανομώντας απροκάλυπτα, έριξαν χημικά μέσα στον κλειστό χώρο της κατάληψης, προκαλώντας ασφυξία στους παρευρισκόμενους, κατέστρεψαν τζάμια και έπιπλα και ξέσπασαν με άγρια βιαιότητα σε μέλη της κατάληψης και διερχόμενους πολίτες που διαμαρτύρονταν, στέλνοντας κάποιους απ’ αυτούς στο νοσοκομείο με τραύματα από κλομπ.


φωτο: Ραδιοφράγματα

Ορκωμοσία Πατούλη: «Νόμος και τάξη» με χημικά από τα ΜΑΤ
Από Iskra


Ένταση επικράτησε χθες βράδυ στο Ζάππειο, πριν από την ορκωμοσία του νέου περιφερειάρχη Αττικής, προερχόμενου από τη Ν.Δ., Γιώργου Πατούλη.

Η ένταση προκλήθηκε, όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν στον χώρο της ορκωμοσίας και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τουλάχιστον 200 άνδρες των ΜΑΤ, που στο πλαίσιο του νέου δόγματος της Ν.Δ. «νόμος και τάξη» χρησιμοποίησαν χημικά για να τους διαλύσουν. Οι συγκεντρωμένοι ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα της συλλογικότητας Δυτικό Μέτωπο, το οποίο ζητεί να τελειώσουν οι υποσχέσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων και να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής.

Όπως ανέφερε το κάλεσμα του Δυτικού Μετώπου που αποτελείται από συλλογικότητες και φορείς της Δυτικής Αττικής, έχοντας στο κάδρο τόσο το νέο περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη όσο και την απελθούσα περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου:

Κύριε Πατούλη και κυρία Δούρου έχετε συμφωνήσει, πριν ακόμα ορκιστείτε, πως δεν πρόκειται να κλείσετε ποτέ τη χωματερή (ΧΥΤΑ) και όλη την εγκατάσταση της Φυλής (ΟΕΔΑ). Αντίθετα, θα κάνετε νέες επεκτάσεις στο ΧΥΤΑ και στο εργοστάσιο επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων -το γνωστό ΕΜΑΚ-, θα μας φορτώσετε και άλλα εργοστάσια επεξεργασίας και καύσης σκουπιδιών, θα συνεχίσετε να υπονομεύετε τη διαλογή στην πηγή και την αποκεντρωμένη διαχείριση και θα συνεχίσετε τις πολιτικές πλήρους ιδιωτικοποίησης του τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Στάχτη στα μάτια των απληροφόρητων είναι οι, δήθεν, νέες υποδομές στα ανενεργά λατομεία, που θυμήθηκε -μετά τις εκλογές- η κ. Δούρου. Ακόμη κι έτσι, όμως, τα τέσσερα από τα πέντε λατομεία, που προτάσσονται, βρίσκονται στη Δυτική Αττική, με πρώτο στη σχετική λίστα το λατομείο του Μουσαμά (βρίσκεται δίπλα στα σπίτια της Ζοφριάς στα Άνω Λιόσια και ακριβώς πίσω από το Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη).

Κάνετε πως δεν ξέρετε ότι οι θάνατοι από νεοπλασίες στην περιοχή μας είναι τριπλάσιοι από όλη την υπόλοιπη Αττική. Κάνετε πως δεν ξέρετε ότι ο δήμαρχος Φυλής -ο δικός σας άνθρωπος- κρατά εδώ και 3,5 χρόνια κρυμμένες τις μελέτες για την τεράστια και εγκληματική ρύπανση από το ΧΥΤΑ και την εγκατάσταση, συνολικά. Τον προστατεύετε τόσα χρόνια γιατί δε θέλετε να μάθει ο κόσμος την αλήθεια.

Μας κοροϊδεύετε, χωρίς ντροπή, αλλά τα ψέματά σας τελείωσαν. Σας υποσχεθήκαμε ότι θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας και πως δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Η εγκατάσταση της Φυλής σκορπά το θάνατο σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, που ζουν στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής. Μπορεί να εξασφαλίσατε τη συναίνεση των δημοτικών αρχόντων της Φυλής, αλλά τη συναίνεση των πολιτών στα Δυτικά δεν την έχετε!

Για όλους αυτούς τους λόγους θα μας βρίσκετε, διαρκώς, απέναντι και το πρώτο μας ραντεβού θα είναι στην ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 29/8/2019, στο Ζάππειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου