Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Διακανονισμός οφειλών μηχανικού_ο ΕΦΚΑ (πρώην τσμεδε) πουλάει τρέλα_ ας πάρει ότι του αξίζει...



Πραγματική ιστορία πολιτικού μηχανικού ασφαλισμένου στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ:​

1. Έχεις κάνει διακανονισμό οφειλών (​για διάστημα που δεν είχες εισοδήματα​, λόγω ασφάλισης ιδιότητας μηχανικού​​) στο ΤΣΜΕΔΕ, το Μαϊο ​του 2015 με πάγια εντολή σε τραπεζικό σου λογαριασμό, σε 36 μηνιαίες δόσεις των 143€ (με τις προσαυξήσεις στο αρχικό ποσό ​οφειλής σου ​έχουν προστεθεί επιπλέον περίπου 1​.​000€). 
Τηρείς το διακανονισμό όπως μπορείς και όπως προβλέπεται.

2. Αρχές του 2016 αναπροσαρμόζουν το ποσό της μηνιαίας δόσης στα 153€ λόγω αύξησης τραπεζικού επιτοκίου. Το συνολικό ποσό που καλείσαι να πληρώσεις αυξάνεται άδικα για μια ακόμη φορά.​
Τηρείς το διακανονισμό όπως μπορείς και όπως ​προβλέπεται.

3. Ύστερα από μεγάλη προσπάθεια και πολλούς μήνες, σ​ου έχουν μείνει πλέον μόνο τρεις δόσεις δλδ 459€ για να εξοφλήσεις πλήρως την οφειλή.
Καταθέτεις την 33η (Φεβρουάριος 18) και 34η δόση (Μάρτιος 18) την τελευταία εργάσιμη μηνός Μαρτίου​, την​ Παρασκευή 30 Μαρτίου 18 όπως έχεις το δικαίωμα σύμφωνα με το διακανονισμό (μέχρι 3 φορές μέσα σε ένα έτος μπορείς να πληρώσεις μια δόση με καθυστέρηση ενός μήνα) και όπως έκανες κάθε τελευταία εργάσιμη τους προηγούμενους μήνες.

4. Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 είναι Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών και είναι η λεγόμενη "​τραπεζική αργία του ευρώ​"​!!!!! 
Η κατάθεσή σου φαίνεται στο σύστημα στις 03.04.18!!!
ΕΦΚΑ και εφορίες έχουν ανακοινώσει πως θα ισχύσουν κανονικά δόσεις διακανονισμών και τρέχουσες εισφορές που θα πληρωθούν εντός της τραπεζικής αργίας.

5. Αφού αδυνατείς να καταλάβεις γιατί δεν έχουν εισπραχθεί έως σήμερα ​οι τρεις τελευταίες δόσεις 
​(34η, 35η & 36η) ​που έχεις καταθέσει κανονικά​ ​στον τραπεζικό σου λογαριασμό επικοινωνείς με το π.ΤΣΜΕΔΕ. 
Ο αρμόδιος υπάλληλος σε ενημερώνει τηλεφωνικά πως έχεις χάσει το διακανονισμό σου, με ότι αυτό συνεπάγεται...
Κάνει νέα εκκαθάριση ​με τρέχουσες τιμές ​και σου λέει πως οφείλεις πλέον άλλα​ 1.980€

6. παύση...........


7. προσπαθείς να μείνεις ψύχραιμος για τη στιγμή που θα βρεθείς αυτοπροσώπως στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ, πρώην ΤΣΜΕΔΕ, στην Κλαυθμώνος. 

8. Δεν είσαι μόνος​,​ είναι χιλιάδες σαν εσένα που έχουν απέναντι τους καθημερινά ένα τέτοιο βάρβαρο σύστημα. Μια επιλογή έχεις: να ενώσεις τη φωνή σου με τη δική τους, μέχρις ότου αυτή η βαρβαρότητα​ να είναι παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου