Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: ανάδειξη και τεκμηρίωση των επιπτώσεων των Ιδιωτικοποιήσεων στα Δημόσια Έργα και στο Δημόσιο Ελεγκτικό Μηχανισμό.

Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
                                                                            
Αρ. Πρωτ.: 7313                                                    
Αθήνα,   8/3/2018
          
Προς:   Α’ Βάθμιες Ενώσεις (ενημέρωση μελών)
Κοιν. :  Δελτίο ΤΕΕ (για ανάρτηση)                


Θέμα: Συμμετοχή Α’ Βάθμιων Ενώσεων και συναδέλφων στην ανάδειξη και τεκμηρίωση των επιπτώσεων των Ιδιωτικοποιήσεων στα Δημόσια Έργα και στο Δημόσιο Ελεγκτικό Μηχανισμό.
         


Συνάδελφοι/σες

Ζητάμε τη συνδρομή όλων των Α’ βάθμιων Ενώσεων αλλά και κάθε συναδέλφου, για τη συλλογή τεκμηριωμένων στοιχείων που να αναδεικνύουν τις μεγάλες οικονομικές, τεχνικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις που επιφέρει η συνεχιζόμενη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Ιδιωτικοποίηση του έργου των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών, μέσω ίδρυσης και λειτουργίας Α.Ε. σε αντικατάσταση Δημόσιων Υπηρεσιών, ανάθεση Υπηρεσιών σε Συμβούλους κλπ, κατασκευή Δημοσίων Έργων μέσω ΣΔΙΤ και Συμβάσεων Παραχώρησης κλπ και επιπτώσεις αυτών.
Λειτουργία Μητρώων, πιστοποιήσεων, σεμιναρίων που υποβαθμίζουν - υποκαθιστούν τα Διπλώματα των Μηχανικών καθώς και το Δημόσιο Ελεγκτικό Μηχανισμό (ενδεικτικά Ενεργειακοί Επιθεωρητές, Ελεγκτές Δόμησης, Αυθαίρετα, ιδιώτες ελεγκτές ιδιωτικών επενδύσεων, Επιμετρητές Δημοσίων Έργων) με μεταφορά του κόστους στους πολίτες.
Εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας (Λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, νερό, δημόσια κτίρια, κ.λ.π) και Μεταβίβαση Δημόσιων Εταιριών και Δημόσιας Περιουσίας στο Υπερταμείο για την αποπληρωμή του χρέους.
Οι συμβολές – απόψεις - μελέτες – τεκμηριώσεις που θα σταλούν στην ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ (στο email emdydas@tee.gr με την ένδειξη «Φάκελος Ιδιωτικοποιήσεις») θα αξιοποιηθούν για:
·        τη Δημόσια προβολή των θέσεων μας προς την κοινωνία
·        την τεκμηρίωση των θέσεων μας για την ανάγκη ενίσχυσης των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών
·        τον αναγκαίο συντονισμό εργαζομένων, επιστημόνων και κοινωνίας για την αποτροπή τους.

Η ενεργός συμμετοχή και οι γνώσεις μας, η υπεράσπιση του ρόλου μας ως εργαζόμενοι επιστήμονες είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να σταθούμε ως κλάδος και ως κοινωνία ξανά στα πόδια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου