Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Αλληλεγγύη στον αγώνα των συμβασιούχων, μόνιμη και σταθερή εργασία



Ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά σε χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ επικαλούμενη την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η απόφαση αυτή αφορά όλους τους συμβασιούχους σε όλο το Δημόσιο και ανοίγει το δρόμο για μαζικές απολύσεις. Είναι στα πλαίσια της εφαρμογής των συμφωνιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση για:
• Συρρίκνωση του Δημοσίου και κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας.
• Ραγδαία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δημοσίου.
• Μετακύλιση του κόστους στους εργαζόμενους και στον λαό.
• Ανακύκλωση της ανεργίας και ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων
Όπως εκτιμά και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η τελευταία πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη έχει στόχο να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τον αγώνα των εργαζομένων, αφού η υιοθέτησή της θα στείλει στην ανεργία περίπου 10.000 εργαζόμενους, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση μεταθέτει το πρόβλημα στους Δήμους με στόχο να ξεφύγει από την πίεση που δέχεται από το μαζικό, αποφασιστικό και ενωτικό μέτωπο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους, μια διεκδίκηση που ενώνει όλους τους εργαζόμενους απέναντι στην πολιτική της εργασιακής ανασφάλειας και ανεργίας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το “παρών” στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017, στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. Τη συγκεκριμένη ημέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ήδη προκηρύξει νέα Γενική 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στους ΟΤΑ. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κηρύσσει Παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017, από τις 11:00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας όλων των υπηρεσιών.


Δελτίο Τύπου της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το αποτέλεσμα της προσπάθειας της Ομοσπονδίας για την εξεύρευση οριστικής και δίκαιης λύσης για το πρόβληα των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων. Απαξιωτική και με ειρωνικό τρόπο η αντιμετώπιση και της πρότασης και της αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.
ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρεσης δίκαιης και οριστικής λύσης για τους εργαζόμενους, δημοσιοποίησε σήμερα την πρότασή της για νομοθετική ρύθμιση, την οποία κατέθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη κατά την συνάντηση μαζί του.
Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τα ΜΑΤ και με απαξιωτικό και ειρωνικό τρόπο απέρριψε την πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πριν καν την διαβάσει, και επιτέθηκε στους εκπροσώπους των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποκαλώντας τους «μαϊντανούς των ΜΜΕ».
Έπεσαν οι μάσκες! Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης εφαρμόζοντας τις εντολές των δανειστών ανέλαβε την απόλυση 10.000 Συμβασιούχων. Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που επικαλείται είναι για να θολώσει τα νερά αφού γνωρίζει ότι, ακόμα και αν γίνει, θα είναι πολύ περιορισμένος και ότι ο κύριος στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση αυτών των υπηρεσιών.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την προώθηση της νεοφιλελεύθερης αντίληψης περί επιτελικού κράτους. Αυτή η αντίληψη θεωρεί υπερβολή να έχουν την ιδιότητα του Δημοσίου Υπαλλήλου εργάτες και τεχνίτες. Αυτά όλα θέλουν να τα δώσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο για να ξεζουμίσουν τον Ελληνικό λαό.
Ας σταματήσει λοιπόν να επικαλείται το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα, όπως και την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού τα έχουν κάνει κουρελόχαρτο όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις.
Νομίζουν ότι μας φοβίζουν όταν επικαλούνται τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον κίνδυνο των ιδιωτικοποιήσεων. Τους απαντάμε ότι η κυβέρνηση την στήριξη που ανέμενε την βρήκε στο πρόσωπο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος δήλωσε πως οι κινητοποιήσεις πρέπει άμεσα να σταματήσουν ώστε να δοθεί η καθαριότητα σε ιδιώτες. Υπάρχει δηλαδή «ταύτιση» απόψεων. Αυτό θα έπρεπε να προβληματίσει την κυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά ότι η επίλυση των προβλημάτων τους έρχεται σε σύγκρουση με τις μνημονιακές-νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλο το μνημονιακό μπλοκ στη χώρα μας.
Τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ κάλεσαν τον κ. Πάνο Σκουρλέτη να μην καταθέσει την πρόταση απόλυσης 10.000 συμβασιούχων που έχει ετοιμάσει και να υιοθετήσει την πρόταση της Ομοσπονδίας που και νομικά τεκμηριωμένη είναι και σίγουρη λύση δίνει τόσο για τους εργαζόμενους όσο για την μη ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας.
Εμείς δηλώνουμε προς τους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε ότι θα κάνουμε το καθήκον μας. Σε περίπτωση κατάθεσης στη Βουλή της «διάταξης Σκουρλέτη» θα υπάρξει άμεση αντίδραση της Ομοσπονδίας η οποία θα εξειδικευτεί με νεότερη ανακοίνωση. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά απόλυση, δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του και αν παρόλα αυτά ψηφιστεί στη Βουλή, θα μείνει στα χαρτιά!
Καλούμε τους εργαζόμενους με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και με πίστη ότι η νίκη είναι δική μας, να ενισχύσουν και να περιφρουρήσουν τις καταλήψεις των αμαξοστασίων και των ΧΥΤΑ και να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποιήσης των Συνδικάτων, των Συλλόγων και των τοπικών κοινωνικών οργανώσεων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ απευθύνει πρόσκληση στα Συνδικάτα του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα να συμπαραταχθούν σ’ αυτόν τον αγώνα και να συμμετάσχουν στην Απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 και στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που θα γίνει την ίδια ημέρα στην Αθήνα, με συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου με αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

1 σχόλιο:

  1. Εγώ ξέρω ότι η σύμβαση σημαίνει πως η εργασία έχει ημ/νία λήξης. Το ότι στην Ελλάδα πρέπει ντε και καλά να γίνουν μόνιμοι με ξεπερνάει...ας κάνουν έναν διαγωνισμό ΑΣΕΠ να τελειώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή