Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Δέσμευση Τσίπρα: «Μέσα στο 2018 η άδεια για το γήπεδο του Παναθηναϊκού»

Τι άλλο θα δούνε τα μάτια μας...

Ραγδαίες εξελίξεις για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας δεσμευόμενος πως η άδεια θα εκδοθεί μέσα στο 2018, κάτι που είχε αποκαλύψει ο ΣΠΟΡ FM. 

Τη δέσμευση πως η άδεια για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή θα εκδοθεί μέσα στο 2018 έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, κάτι βέβαια που είχε αποκαλύψει εδώ και ημέρες στον ΣΠΟΡ FM ο Βασίλης Βέργης. 
Ο πρωθυπουργός σε ομιλία του προανήγγειλε ραγδαίες εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, για το οποίο είπε πως έχει δείξει ο ίδιος προσωπικό ενδιαφέρον. 
«To σχέδιο προβλέπει τη μεταφορά του γηπέδου του Παναθηναϊκού, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή, την κατεδάφιση της Λεωφόρου και της μεταφοράς του γηπέδου στην ευρύτερη περιοχή εδώ κοντά μας που δεν θα βρίσκεται στην καρδιά του Μητροπολιτικού Πάρκου. Tη δημιουργία ταυτόχρονα όμως και φορέα διαχείρισης για τη μεταφορά των στρατοπέδων του Υπουργείου Άμυνας ώστε να γίνει αληθινό Μητροπολιτικό Πάρκο, κι όχι στα χαρτιά, ανοιχτό στους πολίτες», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: 
«Τη δημιουργία ενιαίου χώρου πρασίνου στην Αλεξάνδρας, από τον Λυκαβηττό ως τις προσφυγικές πολυκατοικίες, οι οποίες θα αναβαθμιστούν και τέλος την ανάπλαση του Ελαιώνα στον Βοτανικό με τη δημιουργία χώρου κι εγκαταστάσεων μαζικού αθλητισμού. Θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο. Πρόκειται για φιλόδοξο σχεδιασμό, που απαιτεί εκτός από πολιτική βούληση που έχουμε και προσεκτικές κινήσεις, προσεκτικές θεσμικές παρεμβάσεις που θα γίνουν μελετημένα και στοχευμένα. ώστε μέσα σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα, να έχουν περατωθεί όλες οι προβλεπόμενες θεσμικές ενέργειες και να έχουν περατωθεί με θεσμική ασφάλεια, ώστε μέσα στο 2018 να ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις και οι σχετικοί διαγωνισμοί. Και μέχρι το 2021 η Αθήνα να έχει αλλάξει όψη». 
Ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας: «Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που την πορεία του παρακολουθώ και με ένα ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον, μην ξεχνώντας και την επαγγελματική μου ιδιότητα, των μεταπτυχιακών μου σπουδών στην πολεοδομία, αλλά και τη θητεία μου στον Δήμο της Αθήνας. Και το γεγονός ότι πρόκειται για τη γειτονιά μου, που γεννήθηκα και μεγάλωσα, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου