Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

12 Φλεβάρη 2012, μόλις 5 χρόνια πριν


Επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε, επαναφέρουμε αναρτήσεις μας από τις ημέρες του Φλεβάρη 2012, όταν η συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο, ψήφιζε στις 12/2 το PSI μαζί με το συνοδευτικό μνημόνιο...


Φωτογραφίες από το Σύνταγμα 12 Φλεβάρη





Ψηφίζουμε: Την πιο γραφική αντίδραση για το Λουκά Παπαδήμο που έπεσε θύμα απεργοσπασίας


Αν ο courier απεργούσε, θα είχε καταλήξει στο νοσοκομείο ο πρώην μη εκλεγμένος πρωθυπουργός;
Χτες στη χώρα συνέβαιναν δύο πράγματα. Η ανατίναξη του Λουκά Παπαδήμου που τον οδήγησε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα και τώρα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Και η απεργία των ντελιβεράδων και των courier. Ασυναίσθητα σχεδόν κανείς αναρωτιέται: Αν ο courier που πήγε το φάκελο στο Λουκά Παπαδήμο απεργούσε όπως οι συνάδελφοί τους χτες, θα είχε γίνει ό,τι έγινε;
Αυτό το ερώτημα έχει προφανή απάντηση. Κάποια άλλα όμως ερωτήματα, που τέθηκαν από το μέτωπο της λογικής και της αριστείας, έχουν λιγότερο προφανείς απαντήσεις.
Παρακάτω συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε τις γραφικότερες παπάτζες που ακούστηκαν από ΜΜΕ, πολιτικούς και δημοσιολόγους με στόχο να ανακηρύξουμε την πιο ψεκασμένη όλων και γι’ αυτό θα χρειαστούμε και τη δικιά σας βοήθεια.
1. Τα Νέα: Ο Παπαδήμος είναι η καρδιά της δημοκρατίας

Σε ένα πρωτοσέλιδο ντελίριο, ο Λουκάς Παπαδήμος παρουσιάζεται ως η καρδιά της δημοκρατίας μας, πράγμα λίγο (ως πολύ) περίεργο αν σκεφτούμε πως ο τύπος ήταν μη εκλεγμένος πρωθυπουργός που απλά διορίστηκε σε αυτή τη θέση. Αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτή η κλεφτή ματιά που μπορούμε να ρίξουμε στο τι νομίζουν ως δημοκρατία οι «άριστοι»…
18740619_1268147516637203_7952420026565680880_n
2. Ευαγγελισμός: Στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο Παπαδήμος, δεν υπάρχει χώρος για την πλέμπα
Ο Λουκάς Παπαδήμος και ακόμα δύο τραυματίες, μεταφέρθηκαν μετά την επίθεση στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού. Λογικό. Οι μεν είναι τραυματίες, το δε είναι νοσοκομείο, είναι φυσιολογικό τα δύο αυτά να έχουν σχέση. Φυσιολογικό δεν είναι, το λουκέτο που έβαλε ο Ευαγγελισμός στα ασθενοφόρα του για έξι ώρες, ώστε ο κύριος Παπαδήμος να απολαύσει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες του νοσοκομείου. Είτε ο Ευαγγελισμός δε μπορεί να δεχτεί πάνω από τρεις τραυματίες ανά έξι ώρες, είτε η πλέμπα μπορεί απλά να περιμένει στην ουρά του Χάρου, όσο ένας πρώην μη εκλεγμένος πρωθυπουργός, απολαμβάνει τις υπηρεσίες της δημόσιας υγείας. Ψόφα πλέμπα.
d97a7127-4136-4d51-bd0a-87e5dfeed57a
3. Νίκη Τζαβέλα: Πλήγμα στον τουρισμό
feb8397d-4814-414a-99d1-01d7e7da956f
από twitter
Η μόνιμη καΐλα κάθε καταϊδρωμένου «πατριώτη»: Τι θα γίνει με τον τουρισμό, τώρα που… (placeholder). Και ναι, θα πιστεύαμε ότι η έγνοια του πρώην μέλους της ευρωβουλής με τη ΝΔ, είναι γνήσια, αν δε θυμόμασταν πως η κυρία Τζαβέλα είναι γενικότερα της άποψης: στάχτη και μπούρμπερι να γίνει η Ελλάδα άμα είναι για το καλό της Ευρώπης:
4. Φιλελέδες: Ηθικοί αυτουργοί είναι η πλέμπα που δε συμπαθούσε τον Παπαδήμο
Ακούγεται σε διάφορες εκδοχές. Η πιο περιεκτική ίσως να είναι αυτή:
9fd966a0-d5e2-45fa-80d1-8948aeee3878
από twitter
Με διάφορες εκδοχές, η σκέψη του μέσου φιλελέ κομματικού υπαλλήλου, απλοϊκή στη σύλληψή της, προσπαθεί να δείξει στην πλέμπα πως αυτή είναι ο ηθικός αυτουργός της έκρηξης Παπαδήμου. Διαφωνείς με τα μνημόνια; Θα προτιμούσες να μην κατακρεουργηθούν οι συντάξεις; Θα είχες έστω μια ελαφριά προτίμηση στο να μην πεθάνεις από την πείνα; Σκάσε! Είσαι τεμπέλης και φταις που ανατινάχτηκε ο Παπαδήμος!
5. Ήρωας: Ο Λουκάς Παπαδήμος και άλλοι ήρωες πολιτικοί τη βγάζουν δεν τη βγάζουν στην Ελλάδα
ee950aec-dfd8-493e-b13c-87a29b5cb8c6
από twitter
Όταν η περίπτωση 4 παραπάνω δεν είναι αρκετή, το τερματίζεις φτάνοντας στην περίπτωση 5. Απ’ ότι μαθαίνουμε οι ζωές διάφορων μνημονιακών πολιτικών αποκτούν επιτέλους κάποια ομοιότητα με τις ζωές εκατομμυρίων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, και αυτή είναι ότι όλων βρίσκονται σε κίνδυνο. Είδες πλέμπα; Δεν έχεις μόνο εσύ προβλήματα.
6. Γεννηματά: Χτύπημα στην ίδια την κοινωνία
1d4e102d-825f-480b-8c8e-b68894436498
Εκεί που το γραφικόμετρο σπάει κατά τη γνώμη μας. Η ανατίναξη του Παπαδήμου ήταν χτύπημα στην κοινωνία… Δεν ξέρουμε, αλλά εμείς εδώ που μάλλον είμαστε μέλη της κοινωνίας δε νιώθουμε ιδιαίτερα χτυπημένοι. Χτυπημένοι μάλλον δε νιώθουν και όσοι είδαν τον κατώτατο μισθό να πηγαίνει από τα 751 ευρώ στα 586 (έργο Παπαδήμου). Χτυπημένοι μάλλον δεν αισθάνονται όσοι είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται από 7% έως 15% (έργο Παπαδήμου). Χτυπημένοι ίσως να μην αισθάνονται και όσοι είδαν το ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα να ανεβαίνει επί πρωθυπουργίας του. Δεν είμαστε σίγουροι, αλλά οι παραπάνω κατηγορίες περιλαμβάνουν ένα σχετικά μεγάλο μέρος της κοινωνίας, που τη συγκεκριμένη επίθεση την αντιμετωπίζει με την ίδια αδιαφορία που επιδεικνύει όταν μαθαίνει πως κάπου έγινε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Κλείνοντας, να επισημάνουμε πως όλα τα παραπάνω, θα είχαν αποφευχθεί, αν ο Λουκάς Παπαδήμος βρισκόταν στο κελί κάποιας φυλακής, όπου είναι δύσκολο να φτάσουν τα τρομοδέματα και όχι στο πίσω κάθισμα μιας Μερσεντές.
Εσείς ποια παπάτζα θεωρείτε πιο γραφική; Θα θέλαμε να ακούσουμε τη γνώμη σας

Πιο γραφική παπάτζα για το Λουκά Παπαδήμο
Advertisements

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου