Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις στη Ν. Φιλαδέλφεια

Αναρτούμε σειρά άρθρων για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη Ν. Φιλαδέλφεια...Θα επανέλθουμε γιατί είναι θέμα δημοκρατίας και οι προκλήσεις δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες...
Ακούστε την συνέντευξη τύπου του Βασιλόπουλου. Απαντάει σε όλα. Σκοπίμως δεν βγαίνει τίποτα στα ΜΜΕ. 


Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για το γήπεδο της ΑΕΚ κόντρα στο σιωπητήριο των ΜΜΕ θυμίζοντας ιστορίες και υποσχέσεις που κάποιοι θα ήθελαν να ξεχάσουμε
Πιθανά να μην έχει ξανασυμβεί: Οσο και να ψάξεις δεν θα βρεις ούτε έναν υποστηρικτή του δημάρχου Ν, Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας στο γνωστό θέμα με το γήπεδο της ΑΕΚ. Ακρα του γηπέδου σιωπή. Ο Δήμαρχος Αρης Βασιλόπουλος περιφέρεται στις σελίδες του Τύπου και στις ιστοσελίδες ως ένας περίπου παράφρονας που σκοπό του έχει να αποτρέψει την δημιουργία του γηπέδου της ΑΕΚ. Ισως αυτή η κατάσταση είναι χειρότερη και από τις απειλές σε βάρος του από θερμοκέφαλους οπαδούς. Είναι τόσο πολύς ο μιντιακός θόρυβος ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία πως οι δημότες στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα ψήφισαν για δήμαρχο έναν …ημιπαράφρονα που δεν θέλει το καλό της πόλης και της ΑΕΚ.

Η αλήθεια αν νοιάζεται κανείς γι αυτήν, είναι πως ο δήμαρχος λέει για το γήπεδο αυτά που έλεγε και προεκλογικά. Αυτά που ήξεραν οι δημότες όταν τον ψήφιζαν. Σημασία έχει πως όσοι τον στήριζαν τότε σταμάτησαν να λένε μετεκλογικά αυτά που έλεγαν προεκλογικά. Τότε έλεγαν στην Βουλή και στους δρόμους ότι θα καταργήσουν τον φωτογραφικό νόμο 4277 του 2014 με τον οποίο όλες οι απαιτήσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ για το γήπεδο γινόντουσαν δεκτές και ντυνόντουσαν με την ισχύ νόμου. Να τα θυμόμαστε αυτά. Το πολιτικό σύστημα όπως είχε κάνει με το γήπεδο «Γ. Καρασκάκης» που το παραχώρησε στον Σωκράτη Κόκκαλη έτσι έκανε και το 2014 με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Οι έλληνες βουλευτές σήκωσαν τα χέρια τους και ψήφισαν αυτό που επιθυμούσαν οι έλληνες επιχειρηματίες…

Τότε λοιπόν ο αντιπολιτευόμενος ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το νόμο και δεσμεύτηκε πως όταν γίνει κυβέρνηση θα τον καταργήσει. Η δέσμευση αυτή είχε την τύχη και όλων των άλλων. Πήγε στο κάλαθο των αχρήστων. Ακολούθησαν οι φωτογραφίες του κυρίου Φλαμπουράρη με τον κύριο Μελισσανίδη και οι δηλώσεις του –τότε- αρμόδιου υπουργού κ. Σκουρλέτη ότι το γήπεδο θα γίνει «κανονικά» Δηλαδή με τις πρόνοιες του νέου νόμου που τάχα θα καταργούσαν. Είχε προηγηθεί βέβαια η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής που επιβεβαίωνε παλιότερη απόφαση του τότε Περιφερειάρχη κ.Σγουρού για τα σαράντα εκατομμύρια από τα περιφερειακά ταμεία για τα απαραίτητα έργα υποδομής προκειμένου να κατασκευαστεί το γήπεδο. Κι εδώ υπήρξε αλλαγή θέση από την παράταξη της κ. Δούρου που άλλα έλεγε προεκλογικά… Η επικοινωνιακή καταιγίδα δεν αφήνει περιθώρια για τρίτες σκέψεις σε ότι αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ. Κι όποιος τις κάνει κινδυνεύει να αρπάξει κανένα χέρι ξύλο και να περιφέρεται ως εχθρός του λαού της ΑΕΚ και του γηπέδου της .Εστω και με αυτό τον κίνδυνο ας θυμίσουμε τα παρακάτω:

Το γήπεδο δεν ανήκει στην ΑΕΚ –δηλαδή την Ερασιτεχνική-στην οποία ανήκε η κυριότητα του οικοπέδου. Ανήκει σε εταιρεία Ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Δικέφαλος¨. Αυτή θα το κατασκευάσει και θα το εκμεταλλεύεται εμπορικά. Τα τμήματα- όλα τα τμήματα- της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ δεν θα στεγάζονται στο αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ο Δήμος και να θέλει δεν μπορεί να αποτρέψει την κατασκευή του γηπέδου. Η άδεια από τις τεχνικές υπηρεσίες είναι γνωμοδοτικού χαραχτήρα και μπορεί να την εκδώσει η Περιφέρεια Αττικής που επί της ουσίας χρηματοδοτεί το έργο με σαράντα εκατομμύρια. Ο Δήμαρχος από την αρχή ήταν υπέρ της κατασκευής του γηπέδου. Ζητούσε κυρίως να μην αφαιρεθούν στρέμματα από το Αλσος που τελικά αφαιρέθηκαν, να μην ανέβει υψομετρικά τόσο ψηλά το γήπεδο και να δημιουργηθούν πολύ περισσότερες θέσεις για παρκάρισμα.

Στις θέσεις αυτές επιμένει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο. Αντί για συζήτηση πάνω στις θέσεις αυτές εμφανίζεται ως εχθρός της ΑΕΚ και αρνητής του γηπέδου. Η κοινή λογική και η ψυχραιμία παραχωρούν τη θέση τους στην οπαδική τύφλωση για πολλούς, στον συναισθηματισμό για άλλους και σίγουρα στην στοχοποίηση του δημάρχου που κινδυνεύει πλέον η σωματική του ακεραιότητα. Ισχυρίζονται ορισμένοι πως αν του συμβεί κάτι υπεύθυνοι θα είναι από την ΑΕΚ που άφησαν να δημιουργηθεί μια τέτοια κατάσταση. Αυτοί που έλεγαν όσα λέει ακόμα ο Δήμαρχος αλλά τα ξέχασαν στη συνέχεια είναι άμοιροι ευθυνών; Αυτοί που σιωπούν από φόβο πως αν μιλήσουν θα στοχοποιηθούν δεν έχουν ευθύνες…

Σκηνικό ακροδεξιάς εκτροπής στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το ποδόσφαιρο γίνεται το μέσον για να αλωθούν αξίες, οράματα, συλλογικές διαδικασίες

Του Γιώργου Κατερίνη

Μια περίεργη όξυνση επιχειρείται στη Νέα Φιλαδέλφεια με αφορμή το γήπεδο της ΑΕΚ. Δεκάδες «οπαδοί» κάνουν αισθητή την παρουσία τους καθημερινά στο κέντρο της πόλης, βανδαλίζουν το Δημαρχείο και άλλους χώρους, απειλούν και γενικά στήνουν ένα σκηνικό κατάληψης της πόλης με το σύνθημα: «ΑΕΚ ή Φάπα».

Αυτό το ακροδεξιάς κοπής σενάριο έχει απ’ όλα: ένα κέντρο παραγωγής «ειδήσεων», ηλεκτρονικά «μέσα» που καλλιεργούν κλίμα μίσους, ανοχή από τους μηχανισμούς καταστολής, αφωνία των αρμόδιων υπουργείων και της Περιφέρειας, στοχοποίηση ανθρώπων και συλλογικοτήτων. Για μέρες η Δημοτική Αρχή δέχεται επιθέσεις (όχι μόνο φραστικές, αλλά και έμπρακτες) και κανείς δεν φαίνεται να ενοχλείται. Οι πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς εμφανίζουν γερασμένα αντανακλαστικά και οι κοινωνικοί φορείς δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τι ακριβώς παίζεται στην πόλη.


Το «δίκαιο» αίτημα μιας ομάδας να αποκτήσει γήπεδο εμφανίζεται ως υπέρτατο αγαθό, μπροστά στο οποίο η κοινωνία κλείνει τα μάτια στον εκφασισμό της δημόσιας ζωής. Για πολλοστή φορά το ποδόσφαιρο γίνεται το μέσον για να αλωθούν αξίες, οράματα, συλλογικές διαδικασίες. Το οπαδικό φρόνημα υπερισχύει της πολιτικής και εμφανίζεται ως ισχυρότερο κριτήριο έναντι πολιτικών καταβολών, ιδεολογίας και δράσης. Μια ματιά στα σχόλια που κατακλύζουν όχι μόνο τις οπαδικές ενημερωτικές ιστοσελίδες, αλλά και όσες άλλες ασχολούνται με την σχετική ειδησεογραφία αρκεί για να πεισθεί και ο πιο αποστασιοποιημένος αναγνώστης για το μικρόβιο του φασισμού που κρύβεται πίσω από την οπαδική στράτευση.


Πώς στήνεται το σκηνικό

Ο Δήμαρχος που διατυπώνει απόψεις και αιτήματα σχετικά με το σχεδιαζόμενο γήπεδο δεν το κάνει για να υπερασπιστεί το δημόσιο χώρο, τη λειτουργία της πόλης, τα συμφέροντα των κατοίκων, αλλά γιατί είναι… γαύρος, έμμισθος του Μαρινάκη, όργανο των εχθρών της ΑΕΚ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και κάθε άλλη συλλογικότητα, δεν έχουν το δικαίωμα να διατυπώνουν θέσεις και να λαμβάνουν αποφάσεις αν αυτές δεν συμφωνούν με τα συμφέροντα της ομάδας.

Η ομάδα, λόγω καταγωγής, εκφράζει την πλειοψηφία των κατοίκων και όσοι διαφωνούν δεν έχουν θέση στην πόλη.

Δεν είναι η ανώνυμη εταιρεία που σχεδιάζει το γήπεδο υποχρεωμένη να συζητήσει με το Δήμο, αλλά και τα υπόλοιπα όργανα της πολιτείας, αφού κρίνει ότι το σχέδιό της είναι άρτιο, δεν επιφέρει καμιά βλαπτική μεταβολή στην πόλη και σε τελική ανάλυση έχει καταφέρει να το ντύσει με νόμο (το Ρυθμιστικό) και έκτοτε έχει κερδίσει την κάλυψη υπουργών, περιφέρειας κ.λπ.

Οι αρμόδιοι να αποδεχτούν και να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου (αρμόδιοι υπουργοί, Περιφέρεια) δείχνουν πονηρά προς την Δημοτική Αρχή, ενώ είναι ήδη γνωστό ότι η τοπική κοινωνία έχει υποστεί ήττα, τα αιτήματά της έχουν απορριφθεί από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας και έχει αγνοηθεί επιδεικτικά σε όλες τις φάσεις σχεδιασμού του έργου.

Αυτό που ζει τις τελευταίες ημέρες η Νέα Φιλαδέλφεια είναι μια μικρογραφία αυτού που επιχειρείται να ζήσει (και σε μεγάλο βαθμό ζει) όλη η χώρα. Τρόμος, ακύρωση κάθε συλλογικής δράσης, εγκατάλειψη οποιουδήποτε αιτήματος συνδέεται με το δημόσιο χώρο, παράδοση στα όποια επιχειρηματικά συμφέροντα. Το έχουμε ζήσει στις Σκουριές, το ζούμε οπουδήποτε υπάρχουν εστίες αντίστασης. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι πως η κατ’ όνομα Αριστερά δείχνει συμφιλιωμένη με την παρακρατική δράση και τον εκφασισμό.

πηγή: e-dromos.gr

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης! Η γνωστή παροιμία ταιριάζει στους ανθρώπους του «συστήματος Μελισσανίδη», που συνεχίζουν την τακτική των προκλήσεων, ξιφουλκώντας ξανά κατά του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας (ακόμα και εργαζόμενων στις υπηρεσίες του), επειδή δεν τους κάνουν τα χατίρια, παρανομώντας. Κι όμως, όπως κατ' επανάληψη έχουμε γράψει, θα έπρεπε να ευχαριστούν τη δημοτική αρχή που δεν έκοψε κάθε επικοινωνία μαζί τους, ωςόφειλε, αλλά έχει βάλει τις υπηρεσίες να ταλαιπωρούνται με τα καμώματα μιας εταιρίας που δεν είναι ιδιοκτήτης του οικοπέδου της ΑΕΚ και δεν έχει κανένα δικαίωμα να ανεγείρει ποδοσφαιρικό γήπεδο σ' αυτό το οικόπεδο.

Ο Δήμος και οι τεχνικές του υπηρεσίες εμπλέκονται στο ζήτημα της μελέτης υψομέτρων, γνωμοδοτώντας σχετικά ώστε η μελέτη να εγκριθεί από την Περιφέρεια και να κατατεθεί στο φάκελο της οικοδομικής άδειας. Ποιος, όμως, υπέβαλε αυτή τη μελέτη για γνωμοδότηση; Η συμφερόντων Μελισσανίδη ανώνυμη εταιρία «Δικέφαλος 1924». Μια εταιρία που δεν έχει δικαίωμα να πάρει το οικόπεδο και να «σηκώσει» το ποδοσφαιρικό της γήπεδο, όσα «παραχωρητήρια» κι αν επικαλεστεί. Το οικόπεδο δεν ανήκει ούτε στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, που το έχει παραχωρήσει στο ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΚ μόνο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση, προκειμένου να εκπληρώσει τον κοινωφελή σκοπό της άθλησης των αθλητών του. Το οικόπεδο αυτό είναι πράγμα εκτός συναλλαγής και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δε δικαιούται να το παραχωρήσει σε κανένα τρίτο, πολλώ δε μάλλον σε μια κερδοσκοπική εταιρία, όπως είναι η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ.
Οποιαδήποτε τέτοια παραχώρηση είναι εξ ορισμού άκυρη, διότι αντιστρατεύεται το σκοπό της παραχώρησης του οικοπέδου από το Δημόσιο, και επισύρει ως ποινή την επιστροφή του ακινήτου στον ιδιοκτήτη του, το ελληνικό δημόσιο.

Ο δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας -κακώς, κάκιστα- δεν εξέτασε το ιδιοκτησιακό ζήτημα, αλλά μπήκε σε μια διαδικασία συζήτησης και συνεργασίας με τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Και εξακολουθεί και το κάνει αυτό ακόμα και αφότου έγινε γνωστό ότι η σύμβαση παραχώρησης του οικοπέδου από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ στη «Δικέφαλος 1924» αμφισβητείται. Και μάλιστα αμφισβητείται και σε διοικητικό επίπεδο και σε δικαστικό επίπεδο.

Σε διοικητικό επίπεδο αμφισβητείται από το 2014, από την πρώτη στιγμή που η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ κατέθεσε μια αίτηση (κι έναν άδειο φάκελο) ζητώντας Εγκριση Δόμησης για το γήπεδο. Ο προϊστάμενος της τότε αρμόδιας διεύθυνσης (ΔΟΚΚ) ζήτησε έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ νομιμοποιείται να εμφανίζεται ως κύριος του έργου και να ζητά Εγκριση Δόμησης. Τότε, η εταιρία του Μελισσανίδη δεν είχε ούτε καν το άκυρο παραχωρητήριο. Οταν το απέκτησε, μέσα από μια γενική συνέλευση-παρωδία 70 ατόμων, αμφισβητήθηκε διοικητικά η νομιμότητα αυτής της παραχώρησης. Η προϊσταμένη της διεύθυνσης που διαδέχτηκε ως αρμόδια τη ΔΟΚΚ (ΔΑΟΚΑ) απευθύνθηκε στο Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ, ζητώντας τη νομική του γνώμη για το κατά πόσο αυτή η παραχώρηση είναι νόμιμη και η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ μπορεί να εμφανιστεί ως κύριος του έργου και να πάρει Εγκριση και Αδεια Δόμησης.

Οπως έχουμε αναλυτικά ενημερώσει, καθώς παρακολουθούμε συστηματικά το θέμα, το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου, αφού πρώτα αμφισβήτησε -εμμέσως πλην σαφώς- την εγκυρότητα αυτής της παραχώρησης (με έγγραφό του στις 6.2.2015) και παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε, δεν έχει δώσει θετική (υπέρ Μελισσανίδη) γνωμοδότηση. Η τελευταία κίνηση που έχει κάνει ήταν η αποστολή εγγράφου στον υπουργό, με το οποίο ζητείται η υποβολή σχετικού ερωτήματος στο ΝΣΚ (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους). Το ΝΣΚ έχει ήδη γνωματεύσει στο παρελθόν για ίδια υπόθεση (οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί -και ιδιοκτησιακά, μάλιστα- στο ερασιτεχνικό σωματείο ΒΑΟ), η Γνωμοδότησή του λέει πως πρόκειται για «πράγμα εκτός συναλλαγής», που δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε οποιονδήποτε τρίτο, αυτή η Γνωμοδότηση έχει γίνει αποδεκτή από τον υφυπουργό Οικονομικών και η εφαρμογή της είναι υποχρεωτική για τη Διοίκηση, και επομένως παρέλκει η υποβολή νέου ερωτήματος (εκτός αν έχει επιλεγεί ο τρόπος της έκδοσης κόντρα-Γνωμοδότησης για ν' αποκτήσει νομιμοφάνεια μια παρανομία). Ανεξάρτητα απ' αυτό, όμως, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ δεν έχει δώσει ακόμα καμιά απάντηση στο έγγραφο του Αυτοτελούς Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου για υποβολή ερωτήματος στο ΝΣΚ. Επομένως, σε διοικητικό επίπεδο ακόμα εκκρεμεί η νομιμοποίηση της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ως κυρίου του έργου.

Σε δικαστικό επίπεδο εκκρεμεί η αγωγή μελών της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ κατά του κύρους της γενικής συνέλευσης-παρωδία, που «ενέκρινε» τη σύμβαση παραχώρησης (χωρίς καν να τη γνωρίζει, αφού ο ίδιος ο Μελισσανίδης απαίτησε να γίνει δεκτή επειδή «το λέει αυτός»), αλλά και κατά της σύμβασης παραχώρησης καθεαυτής. Το «σύστημα Μελισσανίδη», που τάχα του φταίει η δημοτική αρχή επειδή καθυστερεί, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να επιταχύνει το δικαστικό ξεκαθάρισμα αυτής της υπόθεσης, αλλά την οδηγεί από αναβολή σε αναβολή. Η επόμενη δικάσιμος είναι την ερχόμενη Πέμπτη (2.3.2017) και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι «διοικούντες» την Ερασιτεχνική ΑΕΚ δε θα ζητήσουν και πάλι αναβολή.

Αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, επέτρεπαν (για την ακρίβεια, επέβαλαν) στο δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να αρνηθεί να παραλάβει τη μελέτη υψομέτρων που κατέθεσε η (παριστάνουσα τον κύριο του έργου) «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, έως ότου η εν λόγω εταιρία νομιμοποιηθεί ως κύριος του έργου από τα δικαστήρια και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ. Γιατί δεν νοείται, ο κάθε άσχετος να υποβάλει μια αίτηση σε μια υπηρεσία (στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου εν προκειμένω) και η υπηρεσία να αναλώνει εργατοώρες των υπαλλήλων της, προκειμένου να δώσει μια απάντηση, η οποία είναι άνευ αντικειμένου, γιατί ο άσχετος δεν έχει κανένα δικαίωμα επί του οικοπέδου.

Η δημοτική αρχή, όμως, κάτω από την πίεση του «συστήματος Μελισσανίδη», παρέβλεψε αυτό της το δικαίωμα/υποχρέωση και έβαλε τις υπηρεσίες να παιδεύονται με μια υψομετρική μελέτη, που δεν ανταποκρινόταν ούτε στις ελάχιστες απαιτήσεις που πρέπει να έχει μια υψομετρική μελέτη που αφορά ένα τόσο μεγάλο έργο.

Η πρώτη απάντηση που έδωσαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ήταν τον Οκτώβρη του 2014. Ανεξάρτητα από το ότι κακώς ο Δήμος νομιμοποίησε την εταιρία Μελισσανίδη, το έγγραφο ήταν τεχνικά τεκμηριωμένο και αποκάλυπτε ότι οι άνθρωποι της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ είχαν κάνει τα πάντα αρπακολλατζίδικα, χωρίς καν τις στοιχειώδεις τεχνικές προδιαγραφές, ενώ ήταν πάρα πολλά αυτά που θα έπρεπε να γίνουν ακόμα, για να μπορέσουν οι τεχνικές υπηρεσίες να εξετάσουν την υψομετρική μελέτη, να περάσει το θέμα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και μετά να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση.

Πότε επανήλθε η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου; Στις 25 Οκτώβρη του 2016. Δύο ολόκληρα χρόνια μετά το αρχικό έγγραφο του Δήμου!
Τόσο πολύ βιάζονταν για να «βάλουν τις μπουλντόζες»! Αυτοί έκαναν δυο χρόνια για να υποβάλουν νέο φάκελο, αλλά από το Δήμο απαιτούσαν άμεση απάντηση. Μιλάμε για αποθράσυνση.

Επειδή γνωρίζουν πολύ καλά ότι και ο νέος φάκελος που κατέθεσαν είναι αρπακολλατζίδικος, έβαλαν μια «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών “Αλλη Εντελώς Κατάσταση“» να στείλει ένα ιταμό εξώδικο στη διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, στοχοποιώντας την και προσπαθώντας να την τρομοκρατήσουν (είναι γνωστή η δράση των οπαδικών ορδών). Σε… άψογα ελληνικά, το εξώδικο, που τοιχοκολλήθηκε στις 17 Φλεβάρη, κατέληγε ως εξής (διατηρούμε τη σύνταξη και την ορθογραφία του πρωτότυπου): «Θα θέλαμε επίσης να σας παρακαλέσουμε και επουδενί να σας “απειλήσουμε“, αλλά να σας επαναφέρουμε στην νόμιμη τάξη σαν αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου μας, να μην παίρνετε θέση δια της μη υπογραφής σας την υψομετρική μελέτη, στη γνωστή σκοπούμενη και παράνομη αδιαλλαξία των πολιτικών προϊσταμένων σας διότι εγκυμονεί σοβαρό νομικό πρόβλημα για την υπαλληλική σας ιδιότητα αλλά και την εν γένη εξέλιξη σας».

Ακόμα και μετά απ' αυτή την ιταμή πρόκληση κατά υπαλλήλου του και ενώ μπορούσε (και έπρεπε) να επιστρέψει στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ το φάκελο, έως ότου αυτή νομιμοποιηθεί (δικαστικά και διοικητικά) ως κύριος του έργου, ο Δήμος έβαλε τις τεχνικές υπηρεσίες του να απαντήσουν στις 21.2.2017 με ένα επτασέλιδο έγγραφο, στο οποίο καταγράφονται όλες οι «αρπακολλιές» της υψομετρικής «μελέτης» και περιγράφονται όλα όσα πρέπει να περιλαμβάνει ο φάκελος για να μπορεί να μελετηθεί από τις υπηρεσίες και στη συνέχεια η γνωμοδότηση να παραπεμφθεί για έγκριση στα αρμόδια όργανα του Δήμου (ολόκληρη η απάντηση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου εδώ). Το βασικότερο ζήτημα που εγείρεται είναι ότι δεν υπάρχει όχι οριστική μελέτη για τους δρόμους που αλλάζουν, λόγω της υπογειοποίησης, αλλά ούτε καν εγκεκριμένη προμελέτη!

Εχοντας εκτεθεί για μια ακόμα φορά και θέλοντας (κατά τη γνωστή ναζιστική μέθοδο) να κατασκευάσει έναν εχθρό, το «σύστημα Μελισσανίδη» αντέδρασε με μια υστερική ανακοίνωση, της ΠΑΕ ΑΕΚ αυτή τη φορά. Δε θα σχολιάσουμε τις ανακρίβειες στα τεχνικά ζητήματα, αλλά μόνο την ακροτελεύτεια απειλή ότι «το γήπεδο θα γίνει και όσοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου ή αιρετοί, έχουν ευθύνες παρεμπόδισής του, θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των νόμων». Αυτό μπορεί ν' ακούγεται «ωραίο και ηρωικό» στ' αυτιά των «ούγκανων», όμως όποιος έχει έστω και ελάχιστη πολιτική πείρα καταλαβαίνει ότι βρίσκονται σε πανικό.

ΚΟΝΤΡΑ: ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου