Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Γινόμαστε οι κρίκοι της ανθρώπινης αλυσίδας που υπερασπίζεται το Νερό

ΟΛΟΙ την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 στις 9 το πρωί στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Να αποτρέψουμε τη μεταφορά πλούτου από την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τις υποδομές προς τους μετόχους και το χρέος
Πριν από την 1η Δεκεμβρίου 2016 σχεδόν όλοι έλεγαν «και να κινητοποιηθούμε τι θα γίνει; Μετά από 2-3 ώρες θα κάνουν τη Γ.Σ. και θα πάρουν τα λεφτά». Και όμως δεν έγινε ακριβώς έτσι. Η δύναμη και η δυναμική της κοινής πάλης εργαζομένων και κοινωνίας αποδείχτηκε τεράστια. Η ομόφωνη απόφαση και κινητοποίηση της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ και η ενεργή και έμπρακτη συμμετοχή φορέων της κοινωνίας και κινημάτων ακύρωσε για ΠΡΩΤΗ φορά Γενική Συνέλευση ΔΕΚΟ για επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους.
Το ίδιο θα συμβεί την 23η Δεκεμβρίου ή οποτεδήποτε θελήσουν να μεταφέρουν ρευστότητα προς τους μετόχους και τη χοάνη του δημόσιου χρέους ή να προχωρήσουν διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του Νερού. Θα είμαστε συνεχώς «μπροστά τους», όπου χρειαστεί μέχρι την τελική νίκη του δημόσιου Νερού. Μέχρι τη νίκη της ελευθερίας από τα δεσμά της επιτροπείας και των ιδιωτικών συμφερόντων. Μέχρι τη νίκη της δημοκρατίας επί της επιβουλής των κρατικών, ευρωπαϊκών και διεθνών θεσμών στην συντριπτική και εκπεφρασμένη θέληση του ελληνικού λαού ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Νερού.
ΟΛΟΙ την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, 9:00π.μ. στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Λ. Αθηνών 112)
Αποτρέπουμε κάθε διαδικασία απόφασης για μεταφορά κεφαλαίων προς τους μετόχους. Τα χρήματα να διατεθούν:
  • Στην απρόσκοπτη πρόσβαση των οικονομικά, κοινωνικά και υγειονομικά αδυνάμων στο πόσιμο νερό.
  • Σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρων δικαιωμάτων
  • Σε επενδύσεις σε δίκτυα και υποδομές ύδρευσης – αποχέτευσης
Με βάση την ομόφωνη απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ για 3ωρη στάση εργασίας και κινητοποίηση την ώρα της Γ.Σ., καλούμε εργαζόμενους και πολίτες να υπερασπίσουν το δημόσιο Νερό, να διεκδικήσουν τον κλεμμένο πλούτο και να επιβάλλουν το δικαίωμά τους στην απρόσκοπτη, καθολική πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης.
  • Γινόμαστε οι κρίκοι της ανθρώπινης αλυσίδας που υπερασπίζεται το Νερό.
  • Δεν παραδίδουμε το Νερό στα ιδιωτικά συμφέροντα. Η ΕΥΔΑΠ δεν θα «μεταφερθεί» στο υπερταμείο.
  • Βάζουμε φραγμό στη μεταφορά πλούτου προς μετόχους και δημόσιο χρέος.
Η Γραμματεία του ΣΕΚΕΣ για δημόσια ΕΥΔΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου