Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Εκλογές ΤΕΕ 2016 - για ένα αριστερό αντιπολιτευτικό μέτωπο μηχανικών

συσπειρωση αριστερων μηχανικων

Εκλογές ΤΕΕ 2016 - για ένα αριστερό αντιπολιτευτικό μέτωπο μηχανικών

Τίποτα δεν έχει αλλάξει, τίποτα δεν είναι όπως παλιά...

Mετά τις εναλλασσόμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αλλά και των πρόθυμων εταίρων τους, η μνημονιακή πλέον συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πάρει τη σκυτάλη, για να ισοπεδώσει τη ζωή μας.
Έχοντας τσακίσει την ελπίδα που με αγώνες δημιουργήθηκε σε μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας και αφού τσαλαπάτησε το μεγαλειώδες και ιστορικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 5 ης Ιουλίου του 2015, έχει βαλθεί να ολοκληρώσει όσα δεν μπόρεσαν ή δεν πρόφτασαν οι προηγούμενες,  από τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, ως την εκποίηση των πολυτιμότερων αγαθών του δημόσιου πλούτου, την υφαρπαγή της λαϊκής ιδιωτικής περιουσίας και τη μόνιμη εμπέδωση της λιτότητας, με πραξικοπηματικές διαδικασίες, που εξευτελίζουν το σύνολο των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών.
Οι βασικές της αρχές αποτελούν βίαιο προχώρημα του σχεδίου που έχουν συνδιαμορφώσει διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις, εναρμονισμένες με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και τους "σιδερένιους κανόνες "της Ευρωζώνης”. Οι απολυμένοι, οι άνεργοι, οι υποαπασχολούμενοι, οι ανασφάλιστοι, οι οφειλέτες στην εφορεία, στα ταμεία και τις τράπεζες, οι μηχανικοί που εξαναγκάζονται να διαγραφούν από τα μητρώα του ΤΕΕ, όσο και οι νέοι συνάδελφοι που αποφεύγουν την εγγραφή τους αυξάνονται μέρα με τη μέρα.
Η απογοήτευση που προκαλεί η πορεία μιας κυβέρνησης που στο όνομα δήθεν της αριστεράς, καταστρέφει την κοινωνία, με το δόγμα «δεν υπάρχει εναλλακτική», η συκοφάντηση και απομόνωση των αντιστάσεων από τα θύματα των μνημονιακών πολιτικών, η επακόλουθη κάμψη εκείνων των κοινωνικών αγώνων που απειλούν ουσιαστικά τις κυβερνητικές πολιτικές, είναι πραγματικά ζητήματα που πιέζουν τον κόσμο που πλήττεται και οφείλουν να απαντηθούν.

Η σταθερή σύμπραξη του ΤΕΕ στις πολιτικές των Μνημονίων έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απαξίωση του από τους συναδέλφους. Πρόσφατη χαρακτηριστική του μεθόδευση, να διευκολύνει με δικό του σχέδιο ΠΔ την εφαρμογή του νόμου 4254/14, διατάξεις του οποίου επαναλήφθηκαν στο τρίτο μνημόνιο, «για τις επαγγελματικές δραστηριότητες των μηχανικών». Με τις διατάξεις αυτές, το ψευδώνυμο «άνοιγμα» του επαγγέλματος, απειλείται να ολοκληρωθεί, κατ επιταγή των ευρωπαϊκών οδηγιών. Παρουσιάζεται ως βασικό «προαπαιτούμενο» της επόμενης δανειακής «δόσης». Σε συνδυασμό με  το άλλο «προαπαιτούμενο», της ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων, προδιαγράφει την πλήρη διάλυση του επαγγέλματος του εργαζόμενου μηχανικού, όλων των ειδικοτήτων, προς όφελος μιας ασύδοτης «επιχειρηματικότητας».
Ακόμα και για ένα τέτοιο θέμα, οι ηγεσίες του ΤΕΕ που εναλλάχτηκαν κατά την τελευταία τριετία, στάθηκαν πρόθυμες να αναλάβουν οι ίδιες την καταστροφή των εργαζόμενων μηχανικών, προκειμένου να αποκομίσουν τα πολιτικά οφέλη της προθυμίας τους (Σπίρτζης) καθώς και τα οικονομικά οφέλη των «υπηρεσιών» τους («πιστοποιήσεις προσόντων» κλπ).

Για να κινητοποιηθεί η κοινωνική πλειοψηφία των μηχανικών που αγωνίζεται να ζήσει από τη δουλειά της, για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους εκπροσώπους των μνημονιακών δυνάμεων, χρειάζεται ενότητα όσων επιμένουμε ότι τα πράγματα μπορούνε να πάνε αλλιώς...

για ένα αριστερό αντιπολιτευτικό μέτωπο μηχανικών


Για τις εκλογές ΤΕΕ 2016, η Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών, απευθύνει πρόταση συγκρότησης ενός αριστερού μετώπου μηχανικών, εντός, εκτός και ενάντια στο ΤΕΕ.
Στόχος μας, η υπεράσπιση των εργαζόμενων μηχανικών και την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών Κυβέρνησης - ΕΕ -ΔΝΤ στον κλάδο αλλά και στην κοινωνία.

Απευθυνόμαστε:
1. στην ΑΕΠ-EM καθώς και στα κοινά σχήματα των ΕΕ και των συλλόγων (ΑΑΣΜΗ, ΑΧΜΜΕΤ - ΑΕΠ, ΑΣΕΧΜ, ΣΑΤ), με τους οποίους διαθέτουμε προγραμματικά σημεία συμφωνίας και πολύχρονους συναγωνιστικούς δεσμούς
2. στους ΑΜΑΚ, με τους οποίους η Συσπείρωση διατηρούμε πολυετή συνεργασία και συναντίληψη
3. στις παρατάξεις και στους αγωνιστές που έχουν αποχωρήσει από το χώρο της ΡΠΜ και απορρίπτουν τη μνημονιακή κυβερνητική πολιτική και τις συνδιαχειριστικές αντιλήψεις.
4. σε ανένταχτους συναδέλφους, σε συναδέλφους που δραστηριοποιούνται σε κινηματικές πρωτοβουλίες (Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών, Σωματεία και Συλλόγους Μηχανικών, Τοπικά Επιμελητήρια, κοινωνικά κινήματα, συνεταιριστικά εγχειρήματα, περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες κλπ),

Θεωρούμε επαρκή τα σημεία που μας ενώνουν,  όπως:
η αντίθεση στην κυβέρνηση, τις μνημονιακές πολιτικές, τις κατευθύνσεις ΕΕ-ΔΝΤ και όσους τις υλοποιούν,
η απόρριψη της κατεύθυνσης ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ και ΕΤΑΑ για την Τράπεζα Αττικής και το ασφαλιστικό,
η αντίσταση στην ρευστοποίηση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων από την ΕΕ, την κυβέρνηση και το ΤΕΕ,
η δέσμευση μη συνεργασίας με μνημονιακές δυνάμεις κατά τη συγκρότηση οργάνων διοίκησης και κάθε συνεργασίας εκτός πολιτικών αρχών και προγραμματικής συμφωνίας.

Επιδιώκουμε
Να αναπτυχθεί ο πολιτικός διάλογος αναζητώντας ευρύτερες συνθέσεις και ενότητες.
Να ξεπεραστεί το βόλεμα, η ανάδειξη των μικροδιαφορών, η ανακολουθία λόγων και πράξεων  που εμποδίζουν κάθε μετωπική προσπάθεια.
Να υπάρχει δέσμευση για ισότιμη συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων σε όλα τα όργανα χωρίς αποκλεισμούς, για εναλλαγή σε όλες τις εκπροσωπήσεις, για ανοιχτή συλλογική λειτουργία και συναπόφαση.

Για να βρουν χώρο ενωτικής και αποτελεσματικής έκφρασης και αντίστασης:
• οι μισθωτοί μηχανικοί, σε έναν ιδιωτικό τομέα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, της επιβολής των voucher, του δελτίου παροχής υπηρεσιών, των απολύσεων, της κατάργησης των ΣΣΕ και των μισθών πείνας
• οι μηχανικοί του δημοσίου, της Εκπαίδευσης, του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ, που συνεχίζουν να υπερασπίζονται τη Δημόσια Περιουσία, που απειλούνται με υποβάθμιση και απολύσεις, σε ένα υπό εξαφάνιση κοινωνικό κράτος, σε ένα δημόσιο υπηρέτη των ευνοούμενων του ΤΑΙΠΕΔ
• οι άνεργοι μηχανικοί που κινούνται μεταξύ μετανάστευσης και διαγραφής από το επάγγελμα
• οι αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί που τείνουν προς εξόντωση, οι όλο και περισσότερο κακοπληρωμένοι «συνεργάτες» των μεγάλων κατασκευαστικών και μελετητικών γραφείων, εν τέλει εργαζόμενους σε πολλούς εργοδότες.

Η συγκρότηση αυτού του μετώπου μπορεί:
να προσφέρει μια νέα ποιότητα στους αγώνες που έρχονται
να αποτελέσει το σημαντικότερο γεγονός για τις φετινές εκλογές στο ΤΕΕ

Για τη συζήτηση των παραπάνω καλούμε σε ανοικτή σύσκεψη παρατάξεων και αγωνιστών την Παρασκευή 16/9 στις 7μμ στο ΣΑΔΑΣ (Κλάδου και Βρυσακίου, Μοναστηράκι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου