Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Αρνητικές εξελίξεις για το ΤΣΜΕΔΕ και την ασφάλιση

Δύο σημαντικές ημερομηνίες όχι πολύ μακρυά από σήμερα:

06 Σεπτεμβρίου 2016: έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank 
30 Σεπτεμβρίου 2016: πληρωμή Α εξαμήνου 2016 ΤΣΕΜΔΕ

Στο δελτίο τύπου του ΤΕΕ-ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
"Ενημέρωση των Μηχανικών του ΤΕΕ Πελοποννήσου από τον πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ «για το νέο ΤΜΕΔΕ και τις τελευταίες εξελίξεις στην Attica Bank»"

μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής ως λεγόμενα του Μακέδου, προέδρου ΤΣΜΕΔΕ και αντιπροέδρου της Attica Bank :

1. Για τα ειδοποιητήρια του Α’ εξαμήνου 2016:

"στα ειδοποιητήρια του Α’ εξαμήνου 2016 θα συμπεριληφθούν οι αναδρομικές εισφορές υπέρ του ΟΑΕΔ της περιόδου 2011 – 2012, του νόμου 3986/2011, οι οποίες έχουν ήδη αποδοθεί στον Οργανισμό. Οι υπόλοιπες αναδρομικές εισφορές της περιόδου 2011-2014 προβλέπεται να κατανεμηθούν σε οκτώ ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις, πρόταση που θα οριστικοποιηθεί μετά από εισήγηση της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ. "

2. Για την Attica Bank:

" η νέα Διοίκηση, θα προχωρήσει άμεσα σε ριζική αναδιοργάνωση και λειτουργία της Attica Bank με αυστηρά τραπεζικά κριτήρια, καθώς και με κάλυψη των 70 εκ. ευρώ για την συμπλήρωση του δυσμενούς σεναρίου της τελευταίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, η οποία συντελέστηκε τον Δεκέμβριο 2015, με την ενεργοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων Tier I. Στόχος είναι η επιστροφή της Attica Bank στη κερδοφορία σε συνδυασμό με την εναρμόνισή της στο νέο νομοκανονιστικό πλαίσιο που επιβάλλει τόσο η ΕΚΤ όσο και η ΤτΕ καθώς και ο εκσυγχρονισμός της με βάση τις σύγχρονες και διεθνείς τραπεζικές πρακτικές. Ήδη, προχωράμε στην αναδιάρθρωση του δικτύου, δημιουργώντας τριών ειδών καταστήματα: full branches, retail, business centers. Θα ανταποκριθούμε στο θεσμικό και ελεγκτικό μας ρόλο για τη διασφάλιση των συμφερόντων της Τράπεζας, και των ασφαλισμένων μας. Η Attica Bank πρέπει να πετύχει και θα πετύχει"

3. Για το λεγόμενο νέο ΤΣΜΕΔΕ:

"Δεδομένης της δημιουργίας του νέου φορέα, του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, που θα ονομάζεται Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ) και το οποίο έχει ως έναρξη λειτουργίας την 1/1/2017, επικεντρώνουμε όλες μας τις δυνάμεις στη διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης της εγγυοδοσίας, προκειμένου να μην καταρρεύσει ο τεχνικός κόσμος της χώρας. Μέχρι το τέλος του χρόνου κύριο μέλημα μας, είναι να συνδράμουμε σε όλους τους τομείς και με ομάδες εργασίας προκειμένου να ολοκληρωθούν οι οικονομικές μελέτες και να πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός της περιουσίας των κλάδων του Ταμείου. Κατά αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να μεταφερθεί το αντίστοιχο τμήμα της περιουσίας, στον νέο φορέα προκειμένου αυτός να είναι «βιώσιμος». Η αρχιτεκτονική του νέου ασφαλιστικού, η οποία έχει δύο πυλώνες: την εθνική σύνταξη και την ανταποδοτική σύνταξη, με στόχο η κρατική συμμετοχή να περιοριστεί στο 7% του ΑΕΠ."


Για το τελευταίο θέμα φαίνεται να υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις και εντός Αυγούστου με σχέδιο Κατρούγκαλου 
σε συνεννόηση με τις διοικήσεις των ταμείων:


σχόλιο: οι εξελίξεις θα είναι σίγουρα αρνητικές αν δεν οργανώσουμε άμεσα και συλλογικά τις μάχες που πρέπει να δώσουμε 
σε ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ/ΔΣ ΕΤΑΑ/ΔΣ attica bank κλπ κλπ

σούμπασης κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου