Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ζωντανή ενημέρωση απο το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης

Μετά τη χθεσινή απόπειρα καταστολής από την κυβέρνηση της συγκέντρωσης το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης καλεί όλους τους αλληλέγγυους σε νέα συνέλευση στον χώρο της κατασκήνωσης, μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας, το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 18.00.

Εδώ, στη σελίδα του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ θα υπάρχει συνεχής και άμεση ενημέρωση απο την εξέλιξη του Καραβανιού Αγώνα και Αλληλεγγύης. στο οποίο συμμετέχουν εργαζόμενοι από τη ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη και τους ΡΟΜΠΕΝ του Ξύλου στην Πατρίδα Ημαθίας, καθώς και αλληλέγγυοι, διεκδικώντας άμεση λύση για τα αυτοδιαχειριζόμενα εργοστάσια. Το Καραβάνι ξεκινάει την Πέμπτη 30 Ιουνίου το πρωί από τη Θεσσαλονίκη και μετά απο σύντομες στάσεις σε άλλες πόλεις και μια μεγάλη συνέλευση εργαζόμενων και αλληλέγγυων στο Θέατρο Εμπρός, στην Αθήνα την Πέμπτη στις 20.00, κορυφώνεται με μια διαμαρτυρία διαρκείας στο Υπουργείο Εργασίας, απο την Παρασκευη το πρωί.


Το καραβάνι συμπίπτει με την πάροδο της εξάμηνης αναβολής του πλειστηριασμού του ακίνητου στο οποίο στεγάζεται η ΒΙΟΜΕ, σαφή ένδειξη ότι, παρά τις εξαγγελίες, ούτε αυτή η κυβέρνηση έχει σκοπό να αναγνωρίσει τα δεδομένα του αγώνα και να επιτρέψει στην κοινωνία να πάρει στα χέρια της την παραγωγή και το βιοπορισμό της. Θα βρεί μπροστά της τον ανυποχώρητο αγώνα όσων υπερασπίζονται τις κοινωνικές και εργατικές ανάγκες!
-----------------------------------------------------

Παρασκευή 1 Ιουλίου, 19.30
Η συνέλευση που κάλεσε το Κραβάνι Αγώνα και αλληλεγγύης τελέιωσε, αφού προγραμμάτισε διάφορες δράσεις. Το ραντεβού ανανεώνεται για αύριο, Σάββατο 2 Ιουλίου, στις 18.00




Παρασκευή 1 Ιουλίου, 16.30
Οι τραυματίες εργατες της ΒΙΟΜΕ επέστρεψαν απο το νοσοκομείο για να συμμετάσχουν στη συνέλευση. 





Παρασκευή 1 Ιουλίου, 15.30
Δηλώσεις στην κάμερα μετα την άγρια καταστολή.
Εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι απαριθμούν τα αιτήματα του αγώνα, επιβεβαιώνουν την προθεση τους να μείνουν έδω μέχρι αυτά να ικανοποιηθούν, και καταγγέλουν την απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας και την προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης αλληλέγγυων δημοσιογράφων.




Παρασκευή 1 Ιουλίου, 15.00
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχωρησαν, ενώ οι διαδηλώτες ανασυντάχτηκαν. Οι εργαζόμενοι κατάφεραν τελικά να κατασκηνώσουν, και δηλωνουν ότι θα παραμείνουν εδώ μέχρι την τελικη ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Καλούν όλους τους αλληλέγγυους σε συνέλευση μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας σήμερα στις 18.00!





Παρασκευή 1 Ιουλίου, 14.40
Οι δύο προσηχθέντες αλληλεγγυοι απελευθερώθηκαν χωρίς κατηγορίες, αλλά με πληγές και μώλωπες. Ένας διαδηλωτής έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο για ράμματα μετά τη βάρβαρη αστυνομική επίθεση. Άλλος ένας διαδηλωτής έχει υποστεί πιο ελαφρά τραύματα. Έτσι φέρεται η "φιλολαϊκή" και "φιλεργατική" κυβέρνηση σε όσους υπερασπίζονται τα κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα! 

Παρασκευή 1 Ιουλίου, 14.20
Η στιγμή της προσαγωγής του αλληλέγγυου δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη όπως την κατέγραψε ο ίδιος. Είναι σαφές ότι η μόνη "αξιόποινη" πράξη που διέπραξε είναι ότι κάλυπτε δημοσιογραφικά την επίθεση της αστυνομίας. Νέο ρεκόρ αυθαιρεσίας απο την "φιλολαϊκή" κυβέρνηση.


Παρασκευή 1 Ιουλίου, 14.15
Οι διαδηλωτές του Καραβανιού παραμένουν συγκεντρωμένοι μετά τη βάναυση επίθεση, ενώ συγκεντρώνονται δυνάμεις των ΜΑΤ.




Παρασκευή 1 Ιουλίου, 14.10
Ο αλληλέγγυος δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης απο την Θεσσαλονίκη, ο οποίος κάλυπτε δημοσιογραφικά τις εξελίξεις, προσήχθη μολονότι δήλωσε την ιδιοτητα του. Εκτός απο τη φυσική βία, η κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει όσους προσφέρουν μια ανεξάρτητη και μαχητική ενημέρωση. Υπάρχουν πληροφορίες για μια ακόμα προσαγωγή αλληλέγγυου.
Παρασκευή 1 Ιουλίου, 14.00
Υπάρχουν πληρφορίες για δύο προσαγωγές αλληλέγγυων απο τη Θεσσαλονίκη. Εντωμετξύ συνεχίζουν να έρχονται δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ απο τη μικροφωνική των διαδηλωτών βγαίνουν συνεχώς ανακοινώσεις και καταγγελίες της αυθαίρετης αστυνομικής βίας.

Παρασκευή 1 Ιουλίου, 13.50
Αγρια καταστολή μπροστά ατο Υπουργείο Εργασίας!
Ούτε δεκα λεπτά δεν είχαν περάσει από το τέλος της συνάντησης στο Υπουργείο Εργασιας, όταν 3 διμοιρίες ΜΑΤ επιτέθηκαν σε εργαζόμενους και αλληλέγγυους που προσπαθούσαν να κατασκηνώσουν μπροστά στο υπουργείο. Υπήρξε άγριος ξυλοδαρμός, χρήση χημικών και προσαγωγές. Η ΕΥΘΥΝΗ ΒΑΡΥΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.





Παρασκευή 1 Ιουλίου, 13.30
Η συνάντηση επιτροπής εργαζομένων και αλληλέγγυων με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, έληξε. Οι αγωνιζόμενοι και οι αλληλέγγυοι κατέθεσαν τα αιτήματα τους και ανακοίνωσαν πως δεν θα αποχωρήσουν αν αυτά δεν ικανοποιηθούν. Η αναπληρώτρια υπουργός απέφυγε να πάρει θέση, πέρα απο τη δήλωση μιας αόριστης "στήριξης".

Παρασκευή 1 Ιουλίου, 13.00
Η αλληλεγγύη με άλλα συνεργατικά εγχειρήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό είναι παρούσα στην συγκέντρωση, ενώ εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι βρίσκονται ακόμα στη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασιας.





Παρασκευή 1 Ιουλίου, 12.30
Διευρημενη αντιπροσωπεία εργαζομένων  ΒΙΟΜΕ και ΡΟΜΠΕΝ και αλληλεγγυων μπαίνει στο Υπουργείο Εργασίας για συναντηση με την αναπληρώτρια υπουργό εργασιας. 


Εντωμεταξύ από κάτω η συγκέντρωση και η μικροφωνική συνεχίζεται.




Παρασκευή 1 Ιουλίου, 11.40
Η συγκέντρωση δίνει ένα άλλο ύφος στο απρόσωπο κέντρο της Αθήνας.




Παρασκευή 1 Ιουλίου, 11.30
Οι εργαζόμενοι θα έχουν συνάντηση στο υπουργείο στις 12.00.



Παρασκευή 1 Ιουλίου, 11.30
Αγωνιζόμαστε για ένα κόσμο διαφορετικό, γεμάτο χαμόγελα.



Παρασκευή 1 Ιουλίου, 11.20
Ο επικεφαλής των ΜΑΤ απείλησε τους διαδηλωτές: "Αν στήσετε σκηνες θα αγκαλιαστουμε. Εχουμε εντολές από πάνω".







Παρασκευή 1 Ιουλίου, 11.10
Τα αιτήματα του αγώνα είναι σαφή.



Παρασκευή 1 Ιουλίου, 11.00
Η συγκέντρωση μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας ξεκινά.











Πέμπτη 30 Ιουνίου, 23.00
Η συνέλευση συνεχίζεται στη ταράτσα του αυτοδιαχειριζόμενου κατειλημμένου θεάτρου Εμπρος.


Πέμπτη 30 Ιουνίου, 22.30
Η συνέλευση συνεχίζεται με παρεμβάσεις απο πολλές συλλογικότητες και αλληλέγγυους.







Πέμπτη 30 Ιουνίου, 22.20
Χαιρετισμός εκ μέρους της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας.



Πέμπτη 30 Ιουνίου, 22.10
Χαιρετισμός απο το" Μετωπο Ταξικης Ανατροπής".

Πέμπτη 30 Ιουνίου, 22.00
Χαιρετισμός από το σωματείο εργαζομένων Vodafone, Wind, Victus
.



Πέμπτη 30 Ιουνίου, 21.40
Εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης της ΒΙΟΜΕ


Πέμπτη 30 Ιουνίου, 21.30
Μετα την παρεμβαση των ΡΟΜΠΕΝ, εκπρόσωποι των Κοινωνικών Ιατρείων.



Πέμπτη 30 Ιουνίου, 21.00
Η συνέλευση ξεκινάει. Η ταράτσα του Εμπρός είναι γεμάτη.
  





Πέμπτη 30 Ιουνίου, 20.00

Εργαζόμενοι και αλληλεγγυοι βρίσκονται ήδη στο κατειλημμένο Θέατρο Εμπρός, όπου είναι προγραμματισμένη η συνέλευση. Οι συμμετέχοντες αρχίζουν να έρχονται.





Πέμπτη 30 Ιουνίου, 19.30
Το λεωφορείο φτάνει στην Αθήνα.



Πέμπτη 30 Ιουνίου, 16.00
Και οι εργαζόμενοι του κατειλημμένου εργοστασίου ΡΟΜΠΕΝ από τη Βέροια στο λεωφορείο του Καραβανιού Αγώνα και Αλληλεγγύης.


Πέμπτη 30 Ιουνίου, 14.30
Το Καραβάνι της ΒΙΟΜΕ και των ΡΟΜΠΕΝ είναι καθ'οδόν.


Ο εργαζόμενος της ΒΙΟΜΕ Μάκης Αναγνώστου εξηγεί τις προθέσεις των αγωνιστών.
Πέμπτη 30 Ιουνίου, 12.00
Μετά απο 2 στάσεις στη Θεσσαλονίκη, το λεωφορείο του Καραβανιού ξεκινάει. Πολλοί αλληλέγγυοι ταξιδεύουν επίσης με Ι.Χ. αυτοκίνητα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου