Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ: Επενδύσαμε στην Αttica Bank παρά το προηγούμενο αποτυχημένων επενδύσεων στο παρελθόν

Πηγή. Τουλάχιστον αυτοί το ομολογούν, όχι σαν κάτι άλλους που έστειλαν 800 εκατ €...

Συνολικά το Ταμείο επένδυσε το ποσό των 55 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ αποκτώντας 185.000.000 μετοχές με αποτέλεσμα η συμμετοχή του να φθάνει στο 7,9% στο μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας
Με μια κυνική δήλωση που περιλαμβάνεται στο απολογιστικό έντυπο του ΤΑΠΙΛΤ -ΑΤ και διανεμήθηκε στη γενική συνέλευση του Ταμείου αποκαλύπτεται ότι για τη συμμετοχή του στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank είχαν ως κριτήριο ότι “και άλλες επενδύσεις του ταμείου που αποφασίστηκαν από άλλες διοικήσεις δεν έχουν αποδώσει κέρδη ούτε βραχυπρόθεσμα ούτε μακροπρόθεσμα”.
Στο απολογιστικό έντυπο αναγράφεται ότι οι νομικοί σύμβουλοι του Ταμείου ομόφωνα γνωμοδότησαν για τη νομιμότητα της επένδυσης και την τήρηση των νόμιμων εσωτερικών καταστατικών διαδικασιών κατά τη λήψη της σχετικής απόφασης από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. 
Η επενδυτική επιτροπή ομόφωνα εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της για την πραγματοποίηση της επένδυσης.
Την ίδια στιγμή η διοίκηση του Ταμείου είχε αναθέσει την σύνταξη ειδικής μελέτης από τη Σ.Ο.Λ .Α.Ε.Ο.Ε η οποία γνωμοδότησε ότι η συμμετοχή του στην ΑΜΚ της τράπεζας εμπίπτει στην έννοια της ασφαλούς και στρατηγικού βάθους επένδυσης.
Όλοι γνωμοδότησαν θετικά για τη συμμετοχή του Ταμείου στην ΑΜΚ έχοντας ως προηγούμενο ότι κι άλλες επενδύσεις δεν απέδωσαν.
Ωστόσο η διοίκηση του Ταμείου θεωρεί ότι με αυτή την επιλογή διατηρήθηκε η αυτόνομη πορεία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ενώ σε άλλη περίπτωση θα είχε ενταχθεί στο ΕΤΕΑ το οποίο δεν επιθυμούσαν.
Συνολικά το Ταμείο επένδυσε το ποσό των 55 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ αποκτώντας 185.000.000 μετοχές με αποτέλεσμα η συμμετοχή του να φθάνει στο 7,9% στο μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Το ΤΑΛΠΙ-ΑΤ με αγωγές κατά της Attica Bank

Ως μέτοχος το Ταμείο κατηγορεί τη διοίκηση της τράπεζας για εισφοροκρατήσεις δηλαδή δεν αποδίδει τα νόμιμα ποσά στο Ταμείο για τους υπαλλήλους της τράπεζας. 
Η διοίκηση απέκρυβε τα πραγματικά στοιχεία από το 2006 μέχρι το 2011, όπως υποστηρίζει η διοίκηση του Ταμείου έτσι απέδιδε ότι επιθυμούσε ως εισφορές στο ΤΑΠΙΛΤ -ΑΤ με αποτέλεσμα η διοίκηση του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη η οποία πλέον έλαβε θετική απόφαση από το Συμβούλιο Επικρατείας να κάνει έλεγχο για να λάβει τα αντίστοιχα ποσά που δικαιούται. 
Να σημειωθεί ότι και σε άλλες τράπεζες έχουν κατατεθεί αγωγές με το ίδιο περιεχόμενο.

Οι παλαιοί συνταξιούχοι τα πήραν όλα...

Μεταξύ των άλλων στοιχείων που έχουν ενδιαφέρον είναι ότι οι σημερινοί “κόκκινοι” συνταξιούχοι δηλαδή οι συνταξιούχοι που έχουν αρνητικό ισοζύγιο και είναι περίπου 4.100 από τους 6.300 συνολικά πλήρωσαν συνολικές εισφορές και εξαγορές 70.355.000 και μέχρι το μήνα Ιούνιο του 2016 έχουν εισπράξει συνολικές παροχές ύψους 315.800.000 ευρώ. 
Οι σημερινοί ενεργοί ασφαλισμένοι καθώς και οι θετικοί συνταξιούχοι και οι αποχωρήσαντες που δεν έχουν αναλάβει τις εισφορές που έχουν καταβάλλει μέχρι και τώρα ονομαστικές εισφορές ύψους 270.000.000 ενώ η σημερινή περιουσία του Ταμείου ανέρχεται σε 215.000.000.
Στη γενική συνέλευση των μετοχών της Attica Bank που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου θα αποκτήσει μία έδρα στο νέο διοικητικό συμβούλιο το οποίο θα απαρτίζεται απο 13 μέλη έναντι 9 μελών σήμερα. 
Η διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δεν έχει καμία εμπλοκή στη νέα διοίκηση. 
Η αποχώρηση του προέδρου Γιάννη Γαμβρίλη θεωρείται δεδομένη όπως βέβαιη είναι η παραμονή του διευθύνοντος συμβούλου Αλέξανδρου Αντωνόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου