Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

Δήλωση αποχώρησης από τη συνεδρίαση της ΔΕ του ΤΕΕ της 22.6.2016 με θέμα τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Μηχανικών.

Γιάννης Πάνου

Δήλωση αποχώρησης από τη συνεδρίαση της ΔΕ του ΤΕΕ της 22.6.2016 με θέμα την εισήγηση των συναδέλφων Τ. Μοροπούλου και Θ. Βαμβουρέλη του ΠΔ  για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Μηχανικών.

Η δήλωση και η αποχώρησή μου έγινε μετά από τρεις και μισή ώρες συνεδρίασης της ΔΕ. 
«Κατά τη  διαδικασία της σημερινής συνεδρίασης με αντικείμενο “ερωτήσεις πάνω στην εισήγηση των συναδέλφων Τ. Μοροπούλου και Θ. Βαμβουρέλη”, δύο φορές, τόσο από την συνάδελφο Μοροπούλου όσο και από τον συνάδελφο Βαμβουρέλη που είναι οι εισηγητές, μας ανακοινώθηκε ότι ο στόχος είναι να πάρουμε απόφαση σήμερα στα δύο πρώτα άρθρα της εισήγησής τους.
Θυμίζω ότι η ΔΕ δεν είχε πάρει αυτή την απόφαση όταν κληθήκαμε να συζητήσουμε τα δύο πρώτα άρθρα της εισήγησης ΠΔ για τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών.
Είχε τεθεί το θέμα : Να τα συζητήσουμε πρώτα προς ενημέρωση των μελών της ΔΕ και μετά να καλέσουμε τους επιστημονικούς φορείς ή, όπως πρότεινα εγώ, πρώτα να καλέσουμε τους φορείς και όλοι μαζί να ακούσουμε την εισήγηση όσο και τις παρατηρήσεις των φορέων, δύο από τους οποίους (Αρχιτέκτονες και Τοπογράφοι) έχουν αποχωρήσει από τον διάλογο στα πλαίσια του ΤΕΕ, διαφωνώντας με το συγκεκριμένο σχέδιο ΠΔ που προτείνει η εισήγηση;
Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία.
Η απόφαση της ΔΕ, κατά πλειοψηφία, ήταν να προηγηθεί η ενημέρωση των μελών της ΔΕ και να ακολουθήσει η ενημέρωση των φορέων.
Ακολούθησε σε επόμενη συνεδρίαση της ΔΕ μια πρώτη παρουσίαση των δύο πρώτων άρθρων της εισήγησης ΠΔ των συν. Τ.Μοροπούλου και Θ. Βαμβουρέλη, συνεδρίαση η οποία διεκόπη λόγω του προχωρημένου της ώρας και μετέθεσε για επόμενη συνεδρίαση τη διαδικασία ερωτήσεων και διευκρινήσεων επί της εισήγησης των δύο πρώτων άρθρων.
Αυτή η συζήτηση – ερωτήσεις και διευκρινήσεις - από τα μέλη της ΔΕ προς τους εισηγητές του ΠΔ, Τ. Μοροπούλου και Θ. Βαμβουρέλη ορίστηκε να γίνει τελικά στη σημερινή συνεδρίαση της ΔΕ του ΤΕΕ της 22.6.2016. 
Σήμερα λοιπόν επιχειρείται να ξαναγραφεί διαφορετικά η απόφαση που είχαμε πάρει στην προηγούμενη ΔΕ και να λέει πως δεν θα μείνουμε στις ερωτήσεις και διευκρινήσεις αλλά θα πάρουμε και απόφαση για τα δύο αυτά πρώτα άρθρα της εισήγησης ΠΔ για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Τ. Μοροπούλου και Θ. Βαμβουρέλη.
Να την πάρετε άμα θέλετε την απόφαση και να αποφασίσετε ότι θα ανατινάξετε τη συνοχή του Τεχνικού Επιμελητήριου.
Αλλά εμείς δεν θα είμαστε παρόντες.
Δεν θα είμαστε παρόντες σεβόμενοι την ευθύνη του ΤΕΕ.
Αποχωρώ λοιπόν από τη συνεδρίαση και η δήλωσή μου αυτή παρακαλώ να καταγραφεί στα πρακτικά και να δημοσιοποιηθεί.» 

Γιάννης Πάνου
ΔΕ του ΤΕΕ, Τετάρτη  22.6.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου