Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Kαλέσματα της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής και του ΣΜΤ για σήμερα στο ΕΤΑΑ


  Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ 98-100,  114 75  ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 64.64.282           FAX:210 64.61.296  e-mail: emdydasattikis@tee.gr URL: www.emdydas-attikis.gr

                                                                           Αθήνα, 31 Μαΐου 2016

Αρ. Πρωτ. : 4319                                                            
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι,

            Με δεδομένη την απόλυτη αντίθεσή μας στις παράλογες και βάρβαρες αυξήσεις που επέβαλε ο Ν. 3986/2011, για τις οποίες ο Κλάδος των Διπλ. Μηχανικών έχει δώσει αγώνες για την μη εφαρμογή τους με σχετικά θετικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα (ο μόνος ασφαλιστικός Τομέας του ΕΤΑΑ που δεν τις έχει εφαρμόσει πλήρως) και με δεδομένη την προσπάθεια για οριστική εφαρμογή τους το επόμενο διάστημα, σας καλούμε να συμμετάσχετε στην κινητοποίηση που έχουν αποφασίσει συνάδελφοι ΕΕ από την Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών    (οι πλέον θιγόμενοι) την Τετάρτη 1/6/2016 και ώρα 15.00, στο ΕΤΑΑ, Μάρνη 22.

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 1 Ιούνη, 3μμ στο ΕΤΑΑ (Μάρνη 22), ενάντια στην επιβολή των αναδρομικών αυξήσεων εισφορών

Λίγες μέρες μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού εκτρώματος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η πρόθυμη διοίκηση του ΕΤΑΑ αποφάσισε να επιβάλλει τις αναδρομικές αυξήσεις του 3986/11 μέσω της υποχρεωτικής ένταξης σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία.
Μετά την απόφαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ, έχουν ήδη εκδοθεί τα ειδοποιητήρια που περιλαμβάνουν την είσπραξη των αναδρομικών αυξήσεων! Αναδρομικές αυξήσεις που εδώ και χρόνια είχαμε παγώσει στην πράξη με τους αγώνες μας.
Η μνημονιακή-αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βιάζεται να δείξει την πυγμή της στους εργαζόμενους και άνεργους μηχανικούς από τη μια και την πλήρη «συμμόρφωσή» της στους «εταίρους»- δανειστές από την άλλη. Βάζει τη θηλιά σε χιλιάδες από εμάς, τη στιγμή που δεν μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τις τρέχουσες υπέρογκες εισφορές εδώ και χρόνια. Είναι κεντρική επιλογή της η άμεση εφαρμογή όλων των αντεργατικών νόμων.
Τα πρώτα  240 ευρώ ήδη χρεώθηκαν (αφορούν την εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ δύο ετών η οποία δεν είχε εισπραχθεί) χωρίς μάλιστα να έχει κανένα αντίκρισμα αφού οι χιλιάδες άνεργοι συνάδελφοι δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας.
Θα ακολουθήσουν τα επόμενα, που με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις θα φτάνουν τις 4000 ευρώ ανάλογα με το εάν ο ασφαλισμένος εντάχθηκε στο Ν.4331/15 ή αν ασφαλίστηκε πριν ή μετά το 1993. Θα εξοφληθούν σε 8 δόσεις με αρχή το Β΄ εξάμηνο του 2016, ενώ επανέρχονται στο ακέραιο οι αυξήσεις του Ν.3896/11 σε όλους τους προ 93 ασφαλισμένους και σε όσους μετά το 93 δεν είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση του Ν.4331/15. Και όλα αυτά μετά την ψήφιση του νόμου που διαλύει ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση, με συντάξεις - επιδόματα πείνας, που συνθλίβει τους αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους με μπλοκάκι μέσω της επιβολής υπέρογκων εισφορών (38,45% επί του εισοδήματος).
Αυτή είναι η πολιτική της «σκληρής διαπραγμάτευσης» εντός των θεσμών, εντός της Ε.Ε, η πολιτική της πλήρους υποταγής στις αξιώσεις των δανειστών και του κεφαλαίου, που προσπαθεί να πείσει το λαό δήθεν πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Όμως οι γάλλοι εργαζόμενοι δείχνουν το δρόμο, που δεν είναι άλλος από αυτόν του αγώνα. Αγώνας ενάντια σε νέα και παλιά μνημόνια. Αγώνας ενάντια στην βάρβαρη πολιτική και στους παλιούς και νέους εκφραστές της. Με συντονισμένη συλλογική αντίσταση, μαχητική αντεπίθεση, για ανατροπή της αντεργατικής αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ!
Καλούμε σε μαζική κινητοποίηση την Τετάρτη 1/6/2016 στις 15:00 στο ΕΤΑΑ, Μάρνη 22 για να απαιτήσουμε να πάρουν πίσω την απόφαση.
Συνεχίζουμε τον αγώνα:
Ενάντια στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και στα βάρβαρα μέτρα.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Άμεση δραστική μείωση των εισφορών.
Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

1 σχόλιο:

  1. εχουμε καμια εξελιξη απο τη χτεσινη συνεδριαση του Δ.Σ. του ΕΤΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή