Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Το ΤΕΕ ΤΑΚ για τις αναδρομικές αυξήσεις



Την παρακάτω επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος και η Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ στον Πρόεδρο και τη Δ.Ε. ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ (με κοινοποίηση στο ΤΕΕ και τους Συλλόγους των Μηχανικών) με θέμα «Καταβολή των αναδρομικών αυξήσεων του Ν. 3986/11»:

"Με θλίψη, απόγνωση κι αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε από τον ηλεκτρονικό τύπο για την απαράδεκτη και αντισυναδελφική απόφαση του ΕΤΑΑ να ζητήσει αναδρομικά σε 9 δόσεις τις παράλογες, ανήθικες, ληστρικές και καταστροφικές για όλους τους συναδέλφους μηχανικούς αυξήσεις του Ν. 3986/11.

- Επειδή, όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε, οι μηχανικοί αποτελούν τον πρώτο κλάδο που κτυπήθηκε σφοδρά από την αδυσώπητη και συνεχιζόμενη κρίση των τελευταίων 6 χρόνων.
- Επειδή, όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε, οι μηχανικοί είχαν παραδοσιακά από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εισφορές συγκριτικά με κάθε άλλο επαγγελματικό κλάδο και ασφαλίζονταν πάντα για την ιδιότητα τους, ως μηχανικοί, και όχι ως εργαζόμενοι, μισθωτοί ή επιτηδευματίες.
- Επειδή, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έχει συμπιεστεί μέχρι εκεί που δεν παίρνει η εισφοροδοτική ικανότητα των συναδέλφων μηχανικών.
- Επειδή, ίσως δεν αντιλαμβάνεστε, ότι ο νέος Ασφαλιστ(ρ)ικός Νόμος 4387/16 ήρθε να αφανίσει τον κλάδο των Ελλήνων Μηχανικών και όχι να μειώσει το εισφοροδοτικό βάρος παρέχοντας τη δυνατότητα στους συναδέλφους να εργαστούν και να ρυθμίσουν με αυτόν τον τρόπο και τις τυχόν οφειλές τους στο ΤΣΜΕΔΕ.
- Επειδή αυτή είναι η καθημερινή πραγματικότητα για όσους μηχανικούς έχουν απομείνει στη χώρα ακόμα,

με την ευκαιρία της επερχόμενης συνεδρίασης της Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ, τη Δευτέρα 30/05/2016 ζητάμε ως Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. και σας προτρέπουμε ανεπιφύλακτα να επανεξετάσετε το παραπάνω ζήτημα, όπως εκτέθηκε και να αποσύρετε την αντισυναδελφική απόφαση του ΕΤΑΑ να ζητήσει αναδρομικά σε 9 δόσεις τις παράλογες, ανήθικες, ληστρικές και καταστροφικές για όλους τους συναδέλφους μηχανικούς αυξήσεις του Ν. 3986/11. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε την ευκαιρία να αποκαταστήσετε, έστω και εν μέρει, την αδικία που επιφέρουν τα νέα ασφαλιστ(ρ)ικά μέτρα και να μπορέσουν οι συνάδελφοι να ανταπεξέλθουν και να επιβιώσουν στον εργασιακό στίβο με όση αξιοπρέπεια επιτρέπουν οι εξωπραγματικές συνθήκες που ζούμε.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, με την ελπίδα ότι θα τύχει θετικής ανταπόκρισης από σας το δίκαιο και αυτονόητο των αιτημάτων μας, καθώς στην λαίλαπα που βιώνουμε τα τελευταία 6 χρόνια, με την παρατεταμένη κρίση που διαλύει τον κοινωνικό ιστό, είναι ακόμη και τώρα η στιγμή να επιδείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους, εξαθλιωμένους και προ των πυλών εγκατάλειψης της χώρας συνάδελφους μηχανικούς."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου