Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Εκλογική Διακήρυξη & υποψήφιοι Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

agonistiki-enotita-ekloges-dei

Εκλογές εκπροσώπων των εργαζομένων στα Δ.Σ. της ΔΕΗ - ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ, 17 και 18 Μαΐου 2016

Στις 17 - 18 Μαΐου 2016 προχωράμε με αγωνιστική διάθεση και αποφασιστικότητα στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ και στα αντίστοιχα Δ.Σ. των ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ (μόνο στις 18/5). Τώρα που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η επίθεση όχι μόνο στα δικαιώματά μας, αλλά στην ίδια τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία, η συμμετοχή όλων στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, αλλά και τη δράση του συνδικαλιστικού και εργατικού κινήματος, είναι κρίσιμο ζήτημα. Εδώ βρίσκεται η δύναμή μας. Στην οργάνωση και στον ολομέτωπο, αγώνα.
ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Τα εφτά τελευταία χρόνια, ξεδιπλώθηκε μια πρωτόγνωρη επίθεση που ξεκινάει από το εισόδημα και τους όρους διαβίωσης και κλιμακώνεται στα δικαιώματα, την εκπροσώπηση, την αυτοτελή παρουσία και δράση του συνδικαλιστικού κινήματος και καταλήγει στην συνταγματική νομιμότητα, την ίδια την κρατική υπόσταση της πατρίδας μας! Παίρνοντας τη σκυτάλη από το την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ανέλαβε να υλοποιήσει πρόγραμμα σαρωτικής αντιλαϊκής επιδρομής και να εδραιώσει καθεστώς μόνιμης επιτροπείας στη χώρας μας.
Η επίσημη ανεργία ξεπέρασε το 27%, ενώ η πραγματική της διάσταση είναι πολλαπλάσια. Σημαντικό κομμάτι νέων, το επιστημονικό δυναμικό της χώρας αναζητά την ελπίδα στο εξωτερικό! Οι εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα αποδιαρθρώθηκαν. Ο δημόσιος τομέας ακολουθεί καταπόδας, με δραματική μείωση των εισοδημάτων κ.α. Ο κατώτερος μισθός έπεσε κάτω από τα όρια της φτώχιας. Συντάξεις και ασφαλιστική περιουσία λεηλατούνται! Η νέα ασφαλιστική απορρύθμιση και η νέα φορολογική λεηλασία, που ψηφίστηκαν πριν λίγες μέρες, ισοπεδώνουν ότι απέμεινε! Η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται όσο - όσο, χαρίζεται στους δανειστές και τους διεθνείς «υμετέρους» των αγορών! Η παραγωγική βάση της χώρας συρρικνώνεται. Τα μικρομεσαία στρώματα καταστρέφονται, και χιλιάδες επιχειρήσεις οδηγούνται στο μαρασμό και τα λουκέτα.
  • Για τη συνέχεια της Εκλογικής Διακήρυξης – εδώ.
agonistiki-enotita-ekloges-dei2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου