Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Το Παρίσι αντιστέκεται, εμείς?


Tτης Χριστίνας Φλάσκου

Σφοδρά επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο στο Παρίσι κατά την διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης κατά του νέου ασφαλιστικού.

To Παρίσι αλλά και πολλές άλλες πόλεις της Γαλλίας "βουλιάζουν" από τις διαδηλώσεις κατά του νέου ασφαλιστικού την ώρα που ο Φρανσουά Ολάντ ρίχνει λάδι στη φωτιά και διαμηνύει πως δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω!

Με τα όπλα και τις ασπίδες τους στα χέρια, χιλιάδες αστυνομικοί έχουν παραταχθεί σε πολλά σημεία του Παρισιού.

Χιλιάδες πολιτών, από κάθε επαγγελματική ομάδα, χωρίς να ανήκουν σε συνδικάτα έχουν κατέβει για να διαδηλώσουν στο κέντρο της πόλης, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ δήλωνε νωρίτερα σήμερα ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο σχέδιο "μεταρρυθμίσεων" που προωθεί.
Η γαλλική κυβέρνηση επέλεξε να παρακάμψει τις αντιδράσεις και να εφαρμόσει τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις που καθιστούν ευκολότερη την πρόσληψη και την απόλυση.

Η κεντροαριστερή κυβέρνηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς αναμένεται να επιβιώσει της πρότασης μομφής.

Οπως σημειώνουν δημοσκοπήσεις, 3 στους 4 Γάλλους δηλώνουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, που θα επιτρέπει στους εργοδότες να παρακάμπτουν τις εθνικές και κλαδικές συμβάσεις για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας, με ατομικές συμβάσεις.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στις γαλλικές πόλεις πραγματοποιώντας διαδηλώσεις με την αστυνομία να κάνει χρήση μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων.

Η Γαλλία έχει να βρεθεί αντιμέτωπη με παρόμοιας κλίμακας κινητοποιήσεις από το 2011, όταν και ο Νικολά Σαρκοζί πέρασε το νομοσχέδιο, με το οποίο αυξήθηκαν τα όρια συνταξιοδότησης.

Διαδηλωτές όλων των ηλικιών έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους να φωνάζουν κατά του νέου νόμου για τα εργασιακά που η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς αποφάσισε να περάσει από την... πίσω πόρτα, με ένα προεδρικό διάταγμα και χωρίς ποτέ να συζητηθεί στην εθνική αντιπροσωπεία.

"Δεν θα υπαναχωρήσω, γιατί υπήρξαν πάρα πολλές κυβερνήσεις που υπαναχώρησαν" δήλωσε λίγη ώρα πριν από τις νέες διαδηλώσεις ο Φρανσουά Ολάντ στο Europe 1. "Αρκετά πια με τους ταραξίες", δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας διαβεβαιώνοντας ότι έχει δώσει "οδηγίες" ώστε η "καταστολή" να μην εμποδίσει το δικαίωμα στη διαδήλωση.

Η δήλωση του μάλλον δεν βοηθάει. Ούτε και η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να πάρει... σβάρνα τις πόρτες των σπιτιών ακτιβιστών για να τους απαγορεύσει την κυκλοφορία σε συγκεκριμένα διαμερίσματα του Παρισιού, συγκεκριμένες ώρες.
Φωτογραφία Reuters
Τα πρόσωπα του Ολάντ και του Βάλς μαζί με μια λέξη: γουρούνια - Φωτογραφία Reuters



Δείτε εικόνες απ’ όσα συμβαίνουν...

Στη Ναντ







Φαίνεται ότι δυστυχώς επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η Γαλλία και η Ευρώπη βυθίζονται όλο και περισσότερο στον αυταρχισμό, καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστούν οι "αγανακτισμένοι" από την βάρβαρη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που σαρώνει πλέον τα πάντα.


Από το tvxs.gr :



Άγρια επεισόδια σήμερα στη Γαλλία όπου χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα κατέβηκαν στους δρόμους κατά του νόμου για τα εργασιακά που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με προεδρικό διάταγμα, παρακάμπτοντας τη Βουλή.


Μάχες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών και βροχή δακρυγόνων στο Παρίσι. Στο μεταξύ η αστυνομία απαγόρευσε σε συγκεκριμένους διαδηλωτές και ακτιβιστές να παραστούν στα συλλαλητήρια. Υπάρχει σχετική ανακοίνωση που μάλιστα επικαλείται τα μέτρα ασφαλείας που είναι αυξημένα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.


[...]


Παρά το γεγονός ότι η δημοτικότητά του έχει κατακρημνιστεί, επεισόδια αμαυρώνουν τις κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την χώρα και ένα μέτωπο ανταρτών έχει δημιουργηθεί εντός του σοσιαλιστικού κόμματος, ο Φρανσουά Ολάντ διεμήνυσε σήμερα ότι δεν θα κάνει πίσω στο νομοσχέδιο. “Δεν θα ενδώσω, διότι υπήρξαν πολλές κυβερνήσεις που ενέδωσαν” προειδοποίησε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους σε μια ομιλία του με «άρωμα» προεκλογικής περιόδου.



Πρωτοφανής η επιμονή του "Σοσιαλιστή" Ολάντ να εφαρμόσει πιστά βάρβαρο μνημόνιο και στη Γαλλία, υπό την πίεση και της εγχώριας πλουτοκρατίας, όπως ακριβώς και στην Ελλάδα. Δείχνει το ποιόν του πολιτικού με τον οποίο διάλεξε ο Τσίπρας να συμμαχήσει, ελπίζοντας ότι θα αλλάξουν οι ισορροπίες. Οι ισορροπίες πράγματι αλλάζουν, αλλά εις βάρος της πλειοψηφίας και υπέρ της πλουτοκρατίας. Η περίπτωση Ολάντ, της "ισχυρής" Γαλλίας που υποτίθεται ότι βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα του ευρώ, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι δεν έχουμε να κάνουμε με έναν οικονομικό πόλεμο μεταξύ εθνών, αλλά με έναν καθαρά ταξικό πόλεμο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.


Επιβεβαιώνεται επίσης απόλυτα το γεγονός ότι στο όνομα της προστασίας από τρομοκρατικές επιθέσεις λαμβάνονται όλο και πιο αυστηρά μέτρα καταστολής.


Όπως έχει επισημανθεί σε προηγούμενο άρθρο: “Πώς, λοιπόν, οι βάρβαροι τζιχαντιστές γίνονται χρήσιμοι και απαραίτητοι για τις ελίτ στην εποχή μας; [...] γίνονται το πρόσχημα για περισσότερα μέτρα καταστολής μέσα στις Δυτικές κοινωνίες, χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση, προκειμένου να δικαιολογηθεί η εξάλειψη των - πολυδιαφημισμένων κατά το παρελθόν - ατομικών ελευθεριών. Σταδιακά, κανένας δεν θα μπορεί να διαδηλώνει ενάντια στη λιτότητα, καθώς αυτό θα απαγορεύεται στο όνομα της ασφάλειας από τρομοκρατικές επιθέσεις.”


Δυστυχώς, οι "φανταστικοί διάλογοι" φαίνεται ότι επαληθεύονται:



Χρειαζόμαστε άλλο ένα μεγάλο γεγονός στην καρδιά της Ευρώπης. Πρέπει να κινητοποιήσουμε τους φανατικούς ισλαμοφασίστες να ξεκινήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις. Έτσι οι άνθρωποι δεν θα τολμήσουν να αντισταθούν στα νέα, αυστηρότερα μέτρα καταστολής και θα στραφούν στην άκρα Δεξιά. [...] Στο τέλος θα έχουμε τις επιθυμητές μας μαριονέτες στην εξουσία, αλλά με πολύ περισσότερη καταστολή για τους πολίτες. Τότε, Θα είναι πολύ πιο εύκολο να εφαρμόσουμε τις νέες συνθήκες, παντού.




... τι θα γίνει με τη Γαλλία, τη Γερμανία και τον υπόλοιπο βορρά; Οι άνθρωποι εκεί δεν θα αποδεχθούν ποτέ τέτοιες πολιτικές. [...] Θα τις αποδεχθούν. Θα αρχίσουμε από την Ιταλία και την Ισπανία. Θα δώσουμε εντολή στους οίκους αξιολόγησης να επιτεθούν, θα τις αποκλείσουμε από τις αγορές και θα τις ρίξουμε στην παγίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Θα αναγκαστούν να πάρουν παρόμοια μέτρα με την Ελλάδα, ώστε να λαμβάνουν ρευστότητα. Μετά, θα επιτεθούμε στη Γαλλία και την Γερμανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου