Σάββατο 16 Απριλίου 2016

«Φλέβες» χρυσού στο... χακί real estate




Μπορεί το Ελληνικό να έχει παγώσει εδώ και χρόνια, ο «Αστέρας» να μην «λάμπει» εδώ και καιρό τα έτοιμα κρατικά «φιλέτα» να μην μπορούν να αξιοποιηθούν δεκαετίες τώρα, όμως, η ανάπτυξη στο real estate θα έχει χρώμα «χακί».

Τα ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων έχει βάλει σκοπό να αξιοποιήσει ο Πάνος Καμμένος και γι' αυτό ανακοίνωσε και τουλάχιστον δύο μεγαλεπίβολα σχέδια.

Οπως ανέφερε υπήρξε πρόταση από το Αμπου Ντάμι για επενδύσεις στο νησάκι Φλέβες «από την πλευρά του Άμπου Ντάμπι για ενοίκιο με 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα πηγαίνουν στον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού και τη δημιουργία ενός resort 22 χιλιάδων κρεβατιών με επένδυση 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Το νησί Φλέβες που είναι 1.400 στρέμματα βρίσκεται απέναντι από τη Βουλιαγμένη που συνήθως ασκούνται οι επίλεκτες ειδικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ενός... φαραωνικού τουριστικού project ήπιας οικιστικής ανάπτυξης.

Η δεύτερη πρόταση προήλθε από την πλευρά του Ισραήλ, για τη δημιουργία ενός Silicon Island, δηλαδή πρότυπου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης. Οπως είπε ζητήθηκε το νησί Φλέβες αλλά κρίθηκε ακατάλληλο για τη δημιουργία ουρανοξυστών και το υπουργείο πρότεινε την περιοχή Τούρλος στην Αίγινα στην οποία θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ουρανοξύστες και χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας, της έρευνας, της καινοτομίας. H περιοχή Τούρλος βρίσκεται στο 1 Χλμ. Δυτικά του οικισμού Βάγια και καταλήγει στο ομώνυμο ακρωτήρι με τον ΒΔ φάρο του νησιού. Ο δρόμος από τα Βάγια καταλήγει στην πύλη της βάσης του Ναυτικού και από και εκεί και μετά η περιοχή δεν είναι προσβάσιμη στο κοινό.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται, επίσης, σε συνεννόηση με τους ξενοδόχους της Κρήτης για τη δημιουργία ενός μεγάλου γκολφ σε παλιό αεροδρόμιο των Χανίων. Ενδιαφέρον υπάρχει και για την Πρέβεζα, αλλά και για ολόκληρη την ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία δεν πωλείται. Η ιδιοκτησία παραμένει στις Ένοπλες Δυνάμεις» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου