Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ψήφισμα της συνέλευσης της "Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών »


Πηγή: www.facebook.com

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 
«ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ»

Καθημερινά καλωσορίζουμε χιλιάδες ανθρώπους στο λιμάνι του Πειραιά. Ανθρώπους κουρασμένους, φοβισμένους, τσακισμένους, ανθρώπους που κουβαλάν μέσα τους τους πρόσφατα νεκρούς τους. Ανθρώπους που έχουν όμως τη δύναμη να αναζητήσουν έναν ασφαλή τόπο για να ζήσουν.

Απέναντι σε αυτούς του ανθρώπους οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. αποφάσισαν να στήσουν έναν ακόμα φράχτη, αυτή τη φορά από πολεμικά πλοία στο Αιγαίο. Κάλεσαν, εκτός από την Frontex, την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ να τους εμποδίσει να προσεγγίσουν την Ευρώπη.

Τοποθετούν πλοία και κανόνια απέναντι σε οικογένειες με στόχο να τις εμποδίσουν να περάσουν το Αιγαίο, καταπατώντας όλες τις διεθνείς συνθήκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που μιλούν για εξασφάλιση ασφαλούς περάσματος σε όσους μεταναστεύουν από εμπόλεμες περιοχές. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα περισσότεροι δολοφονημένοι άνθρωποι στα νερά του Αιγαίου.

Ο από τα πάνω ολοκληρωτισμός, η στρατιωτικοποίηση και ο εκφασισμός της Ε.Ε. συντελούνται με γοργούς ρυθμούς. Σε κάθε χώρα της Ε.Ε. Πρωθυπουργοί και Υπουργοί δαιμονοποιούν τους πρόσφυγες, μιλώντας για αδυναμία υποδοχής αυτών των ανθρώπων, αρπάζοντας την ευκαιρία για να στήσουν ένα εφιαλτικό σκηνικό μόνιμης έκτακτης ανάγκης. 


Ποιος νοήμων άνθρωπος μπορεί να πιστέψει πως σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση 505.000.000 και σε μια Ήπειρο 750.000.000 ανθρώπων δεν μπορούν να χωρέσουν αναλογικά 1, 2, 3, 5, ακόμα και 10 εκατομμύρια άνθρωποι;

Ποιος δεν αντιλαμβάνεται πως η μετανάστευση είναι το σύμπτωμα και η αιτία είναι ο πόλεμος, τον οποίο η Ε.Ε. και οι σύμμαχοί της δεν δείχνουν καμία σπουδή να τον τερματίσουν, πριν μοιράσουν την πίτα με τα συμφέροντά τους;

Στο λιμάνι του Πειραιά θα συνεχίσουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας προς κάθε άνθρωπο που φτάνει εδώ, χωρίς να τον διαχωρίζουμε τεχνητά σε πρόσφυγα ή μετανάστη. Ταυτόχρονα θα είμαστε η φωνή όλων αυτών των ανθρώπων που δεν έχουν φωνή.

Ζητάμε:

• Να τερματιστεί η παρουσία του ΝΑΤΟ και της Frontex στο Αιγαίο.

• Να ανοίξουν οι φράχτες σε όλη την Ευρώπη, από τον Έβρο ως την 
Αυστρία, ώστε να υπάρχει ασφαλές πέρασμα και κάθε χώρα να 
υποδεχθεί τον αριθμό των ξεριζωμένων ανθρώπων που της 
αναλογεί.

• Ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας.

• Πρόσβαση σε όλους ανεξαιρέτως στο δικαίωμα υποβολής αιτήματος 
ασύλου.

• Να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία και τις Κουρδικές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου