Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Ελληνικό: Συνεχίζονται τα παζάρια κυβέρνησης - Λάτση – δημάρχων

Tου Πάνου Τότσικα

Με την δημοσιοποίηση των απαντήσεων των αρμόδιων υπουργών Σκουρλέτη και Τσακαλώτου σε Ερώτηση 21 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κατέρρευσαν και οι τελευταίες αυταπάτες: Οι υπουργοί διαβεβαίωσαν ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα νομιμότητας και καλώς υφίσταται η «σύμβαση» μεταξύ Λάτση και ΤΑΙΠΕΔ που είχε υπογραφεί επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Υπενθυμίζεται ότι, ως αντιπολίτευση, οι σημερινοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Τσίπρας έλεγαν ότι αυτή η σύμβαση ήταν σκανδαλώδης, παράνομη και διάτρητη…
 Στημένες Δημοσκοπήσεις
 Τον περασμένο Νοέμβριο δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση για τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης,  σύμφωνα με την οποία το 84 % των κατοίκων του πρώην Δήμου Ελληνικού τάσσονται υπέρ της «αξιοποίησης» του πρώην αεροδρομίου και το 7 % κατά. Ακόμη, το 88% των κατοίκων της  Αργυρούπολης τάσσονται υπέρ, ενώ το 5%, κατά. Από τα διαθέσιμα στοιχεία, δεν προκύπτει τι  θεωρούν οι ερωτηθέντες  ως «αξιοποίηση» του πρώην αεροδρομίου.
Στις  28 Φεβρουαρίου 2016, δημοσιεύτηκε αποκλειστικά στην (κυβερνητική) Αυγή  δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ (!). Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση, το 43% των ερωτηθέντων συμφωνεί και το 17%  «μάλλον συμφωνεί» με την ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, το 77% των κατοίκων των όμορων δήμων (Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου, Γλυφάδας) δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν το σχέδιο του «επενδυτή» (Όμιλος Λάτση κλπ) για τα έργα που προβλέπεται να γίνουν στο πρώην αεροδρόμιο και την παραλία του Αγίου Κοσμά. 
Η Σύμβαση μεταξύ Λάτση και ΤΑΙΠΕΔ  που προβλέπει την παραχώρηση   6.200 στρεμάτων  στο Ελληνικό για 99 χρόνια, υπεγράφη στις 14.11.2014, αλλά μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε τους όρους της παρά μόνο μέσα από κάποιες «δημοσιογραφικές διαρροές». Επισήμως, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί  τα σχέδια  των προβλεπόμενων εγκαταστάσεων και η χωροθέτησή τους, ούτε  έχει γίνει καμιά δημόσια διαβούλευση, ενώ συνεχίζονται τα  παζάρια με τους δημάρχους της περιοχής.
 Τι προβλέπουν  να χτίσουν
Στο Ποντίκι (10/3) δημοσιοποιούνται κάποια στοιχεία  για την προβλεπόμενη δόμηση στο Ελληνικό και την παραλία του Αγίου Κοσμά: Θα χτιστούν  1.042.000 τ.μ πολυτελείς κατοικίες, 221.000 τ.μ ξενοδοχεία 5 αστέρων, 273.000 τ.μ μεγάλα εμπορικά Κέντρα (Μalls), 280.000  τ.μ κτίρια γραφείων, 15.000 τ.μ Καζίνο, 37.642. τ.μ ρεστοράν, μπαρ, καφετέριες,  20.984 τ.μ Συνεδριακά Κέντρα. Ακόμη, προβλέπονται Νοσοκομεία και Εκπαιδευτήρια (ιδιωτικά, προφανώς). Συνολικά προβλέπεται να χτιστούν 2.893.907 τ.μ , ενώ η επιτρεπόμενη δόμηση επιτρέπεται να φτάσει στα 3.700.000 τ.μ (!). Μια νέα  πόλη δηλαδή, μέσα στην υφιστάμενη. Και κάπου εκεί ανάμεσα, στον «ακάλυπτο χώρο», προβλέπονται 5 ουρανοξύστες  ύψους μέχρι 200 μέτρα και ένα «πάρκο», το οποίο βέβαια δεν θα είναι δημόσιο, αφού όλη η έκταση   θα ανήκει στον «επενδυτή». 
Αυτά λοιπόν τα ωραία σχέδια του Λάτση, υιοθετεί η κυβέρνηση Τσίπρα, εξαναγκασμένη, δήθεν , από το 3ο Μνημόνιο που υπέγραψε. Με επικεφαλής τον Φλαμπουράρη, τον Πιτσιόρλα, την Σπυροπούλου (με «αριστερό» παρελθόν όλοι τους) και με  την συνδρομή κάποιας «Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων», η κυβέρνηση  διαπραγματεύεται την «βελτίωση» των σχεδίων Λάτση, ώστε αύριο να παρουσιαστούν στους ιθαγενείς ως μια ακόμη «επιτυχία» της, ένα ακόμη «success story»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου