Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ψήφισμα ΓΣ Μηχανικών Λέσβου για το ασφαλιστικό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016 το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Τμήμα ΒΑ Αιγαίου, η ΕΜΔΥΔΑΣ Λέσβου, οι σύλλογοι Αρχιτεκτόνων Λέσβου, Πολιτικών Μηχανικών Λέσβου, Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Λέσβου, Τοπογράφων Μηχανικών Λέσβου και ο Σύνδεσμος Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Λέσβου πραγματοποίησαν στην Μυτιλήνη Γενική Συνέλευση με θέμα το Ασφαλιστικό. 
Απορρίφθηκε ομόφωνα, με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, το προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης, όπως αυτό έχει δει το φως της δημοσιότητας και ζητείται η απόσυρση αυτού.
Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο θα επιφέρει τραγικές επιπτώσεις στους Μηχανικούς και γενικότερα στο σύνολο των επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών.
Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από την κυβέρνηση ότι με τα σημερινά δεδομένα η συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών ασφαλισμένων επιστημόνων αδυνατούν να ανταποκριθούν ή καλύπτουν πολύ οριακά τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Οι προτάσεις της κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας ιδιαίτερα για την περιφέρεια αποτελούν οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες. Η επιβολή των νέων δυσβάστακτων μέτρων όχι μόνο δεν θα επιλύσει το Ασφαλιστικό ζήτημα αλλά θα επιφέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο.
Αποφασίστηκε ομόφωνα η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας. Συγκεκριμένα:
1. Συνεχής Ενημέρωση των Μηχανικών και των πολιτών σχετικά με το Ασφαλιστικό από τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης με δελτία τύπου και συνεντεύξεις.
2. Συμμετοχή στην απεργία - διαρκή αποχή από Τεχνικά Συμβούλια και Επιτροπές (Συμβούλια Αρχιτεκτονικής, ΣΥΠΟΘΑ κτλ), την διενέργεια διαγωνισμών και γενικότερα οτιδήποτε αφορά τεχνικό θέμα.
3. Συμμετοχή στην Γενική Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου, στις 11.00 μπροστά από το Εμπορικό Επιμελητήριο.
4. Ενημέρωση των Βουλευτών της Λέσβου και επιδίωξη πραγματοποίησης συνάντησης μαζί τους.
5. Οργάνωση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των Μηχανικών σε συνεργασία με την Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τα υπόλοιπα Περιφερειακά Τμήματα του Τ.Ε.Ε και τους Συλλόγους των Μηχανικών.
6. Συνεργασία και Συντονισμός δράσης με τους Επιστημονικούς και Κοινωνικούς Φορείς της περιοχής μας.

Καλούμε τους συναδέλφους μηχανικούς να στηρίξουν ενεργά τις κινητοποιήσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί και δηλώνουμε ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των πρωτοβουλιών που θα ληφθούν, έως την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου για το Ασφαλιστικό.

Αντιστεκόμαστε ενωτικά, για την Επαγγελματική επιβίωση και την Αξιοπρέπεια μας.


• ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
• ΕΜΔΥΔΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΛΕΣΒΟΥ (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ)
• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΣΒΟΥ
• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ - ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
• ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου