Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ανακοινώσεις του ΣΜΤ και της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για το Πολυτεχνείο

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 16-11-2015
Αρ. Πρωτ. :6869
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη 1973 αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας.
Το κεντρικό σύνθημα "Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία – Εθνική Ανεξαρτησία" που καταγράφηκε ανεξίτηλα στην κοινωνική συνείδηση του λαού, αποτελούν και σήμερα σε συνθήκες "οικονομικής δικτατορίας" από την Κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ και τα αλλεπάλληλα μνημόνια, κυρίαρχα συνθήματα. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων, στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, στις καταλήψεις, στις γεμάτες με την οργή του λαού πλατείες και τα συλλαλητήρια συνεχίζουν και σήμερα – σαράντα δύο χρόνια μετά - την αντίσταση και πάλη του λαού μας για ανατροπή των μνημονιακών κυβερνήσεων και πολιτικών για έναν κόσμο ελευθερίας, δημοκρατίας και αλληλεγγύης.
Το μήνυμα του Πολυτεχνείου – ειδικά σήμερα - είναι ένα μάθημα ενάντια στην ηττοπάθεια, τον συμβιβασμό και την υποταγή. Είναι ένα μάθημα ότι, όταν ο λαός θέλει, μπορεί. Εκεί που όλα δείχνουν τελειωμένα, ο λαός μπορεί να κάνει την ανατροπή.
Καλούμε τους Διπλωματούχους Μηχανικούς του Δημοσίου να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της 42ης εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που θα κορυφωθούν την Τρίτη 17 Νοέμβρη, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τη νεολαία.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ
ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  



Ουε! Γραμματείς, Φαρισαίοι, Υποκριταί
17 Νοέμβρη: Προσυγκέντρωση σωματείου στην Πλ. Κλαυθμώνος, 3.00μμ
Στάση εργασίας από τις 3.00μμ μέχρι τέλος του ωραρίου

42 χρόνια έχουν περάσει από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και ο εξεγερτικός νοέμβρης έρχεται να μας θυμίσει, ότι απέναντι σε κάθε «μονόδρομο» υπάρχει πάντα ο δρόμος που ανοίγει ο λαός με τη πάλη του. Η κοινή πάλη στον αγώνα εργαζομένων, της νεολαίας αποτελεί οδηγό για τις μάχες του σήμερα και του αύριο, αποδεικνύοντας ότι όταν ο λαός παλεύει οργανωμένα μπορεί να κατακτήσει όλα όσα του ανήκουν απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ο λαός τότε αγωνίστηκε για το δικαίωμά του στο ψωμί, την παιδεία, την ελευθερία, ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά ακόμα και σήμερα. Κοινός παρονομαστής του χθες και του σήμερα οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, οδηγώντας τη νεολαία και τους εργαζόμενους σε όλο και μεγαλύτερη εξαθλίωση.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ήδη ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο και τους πρώτους εφαρμοστικούς νόμους, διευρύνοντας την φτώχεια και την εκμετάλλευση, κόντρα σε όσα έλεγε μήνες πριν. Η κρίση βαθαίνει όλο και περισσότερο, ενώ προοπτική καλυτέρευσης της ζωής μας δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στο πλαίσιο της μνημονιακής βαρβαρότητας. Τα δικαιώματα των εργαζόμενων στην ασφάλιση, στη σύνταξη, στο μισθό και στην απεργία έχουν μπει για ακόμα μια φορά στο στόχαστρο της κυβέρνησης και του κεφαλαίου αποσκοπώντας στην αύξηση της κερδοφορίας του σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

Ταυτόχρονα, η αύξηση των προσφυγικών ρευμάτων εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων αποδεικνύει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ποιο είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμμετέχει σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Όσο η κυβέρνηση παραμένει πιστή στην πολιτική της ΕΕ και εμμένει στη θέση της για διατήρηση του φράχτη του Έβρου, θα είναι υπεύθυνη για τους χιλιάδες πνιγμούς στο Αιγαίο.

42 χρόνια πριν η χούντα των συνταγματαρχών και των αμερικάνων, σήμερα η χούντα του κεφαλαίου -ΕΕ-ΔΝΤ. Τότε το Βιετνάμ, σήμερα η Συρία. Η ανάγκη για αγώνα απέναντι στις βάρβαρες πολιτικές είναι πλέον τόσο επιτακτική όσο ποτέ. Όπως τότε η σπίθα που άναψε στο Πολυτεχνείο οδήγησε στην κατάρρευση της δικτατορίας, έτσι και σήμερα το εργατικό και το νεολαιίστικο μπορούν να βγουν μπροστά για να ανατρέψουν την επίθεση του κεφαλαίου, να σπάσουν τις αλυσίδες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε τον αγώνα για «δουλειά- ψωμί- παιδεία -ελευθερία» στα χέρια μας. Να κάνουμε δική μας υπόθεση την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μνημονίων. Να πάρουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τον υποταγμένο συνδικαλισμό, να οργανώσουμε και να συντονίσουμε τους αγώνες μας ενάντια στην κυβερνητική, κρατική και εργοδοτική βία.

ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου