Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Συνέλευση – Εκδήλωση μηχανικών της Λαϊκής Ενότητας

Το τρίτο μνημόνιο είναι η νέα σκληρή πραγματικότητα με την οποία ο ελληνικός λαός θα έρθει αντιμέτωπος το επόμενο διάστημα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην υπογραφή του, παραβιάζοντας την εντολή του ελληνικού λαού της 25ης Ιανουαρίου, παραβιάζοντας και το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος του Ιουλίου.
Καλούμε τους αγωνιστές και αγωνίστριες που τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν τον αγώνα –μέσα από διαφορετικές οργανώσεις και συλλογικότητες– ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και που πιστεύουν ότι ο αγώνας αυτός θα πρέπει να συνεχιστεί με κάθε τρόπο, να παρευρεθούν σε εκδήλωση με θέμα τη συγκρότηση μιας νέας Λαϊκής Ενότητας, ενός μετώπου δηλαδή, που θα δώσει τη μάχη ενάντια στα μνημόνια και στις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις επέλεξαν να υπηρετήσουν.
Στόχος της Λαϊκής Ενότητας είναι η ακύρωση όλων των μνημονιακών συμφωνιών, η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, η αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η επαναφορά μισθών και συντάξεων, η προστασία της δημόσιας περιουσίας, η εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και η ανασυγκρότηση της οικονομίας με ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα. Έχουμε επίγνωση ότι τα ζητήματα της εξόδου από την ευρωζώνη και της ρήξης με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και επιλογές της Ε.Ε., η οποία ακολουθεί όλο και πιο αντιδραστικούς και αντιδημοκρατικούς δρόμους, τίθενται στην ημερήσια διάταξη, όχι ως προϊόν κάποιας ιδεολογικής εμμονής, αλλά με όρους στοιχειώδους πολιτικού ρεαλισμού (για το σχεδιασμό των παραπάνω εκτιμούμε ότι η συμβολή των μηχανικών οφείλει να είναι ουσιαστική). .
Ως πρώτο βήμα για τη δημιουργία επιτροπής της Λαϊκής Ενότητας και στους μηχανικούς, κρίθηκε απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή συνέλευση - εκδήλωση στην οποία καλούνται να συμμετέχουν όλοι και όλες που πιστεύουν ότι τίποτα δεν χάθηκε, ότι το «ΟΧΙ» στα μνημόνια διαρκεί πολύ και μπορεί να νικήσει. Όλοι οι μηχανικοί που ζουν από τη δουλειά τους, όλοι όσοι μαζί δώσαμε τις μάχες της προηγούμενης περιόδου (στις πλατείες και στις κινητοποιήσεις για την ασφάλιση και την εργασία, για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και την κατάργηση του μνημονιακού πλαισίου)
οφείλουν να πάρουν την υπόθεση αυτή στα χέρια τους.
Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, 6:30μμ στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα) με εισηγητές τον Αντώνη Νταβανέλο και την Ελένη Πορτάλιου
για το Προσωρινό Συντονιστικό εκλογικής επιτροπής μηχανικών της Λαϊκής Ενότητας:

Βασιλειάδης Τάσος
Βερβερά Ευσταθία
Γιαννόπουλος Γιάννος
Καβάλλα Φανή
Κατερίνη Τόνια
Κατίκας Παναγιώτης
Κολοβός Ανδρέας
Λιάγκος Γιώργος
Μαούνης Αντώνης
Μούζιος Παναγιώτης
Μπούκη Ελένη
Πετρόπουλος Δημήτρης
Πρωτονοτάριος Ιωάννης

2 σχόλια:

  1. Σβήστηκε φασίζων σχόλιο με δήθεν "αριστερή" προβιά (αν και με τα χάλια που υπάρχουν στην αριστερά, δεν αποκλείεται κιόλας)
    Είπαμε έχουμε εκλογές, αλλά ας κρατήσουμε ένα επίπεδο τουλάχιστον

    ΑπάντησηΔιαγραφή