Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Μέτρα- φωτιά 8 δισ. ευρώ περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση για να κλείσει η συμφωνία

Πηγή. Mείωση όλων των συντάξεων μέσω της αύξησης της συνεισφοράς υγείας των συνταξιούχων, γενικευμένη αύξηση ΦΠΑ 2 δις € μέσα σε 1,5 χρόνο.Την  ελληνική πρόταση, μόνον όμως ως προς το σκέλος που περιλαμβάνει τα νέα μέτρα για ΦΠΑ και έκτακτη εισφορά, δημοσιοποίησε μέσω twitter ο δημοσιογράφος κ. Joost de Vries της ολλανδικής εφημερίδας Volkskrant.
Το συγκεκριμένο κείμενο δείχνει που μειώνονται και πού αυξάνεται η φορολογία, ενώ προβλέπει σημαντική αύξηση στα έσοδα από τον ΦΠΑ μέσα στους επόμενους 18 μήνες.
Στο κείμενο περιλαμβάνεται επίσης η πρόβλεψη για έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις που έχουν κέρδη άνω των 500.000 ευρώ.
Από τις αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ προβλέπεται η είσπραξη 680 εκατ.ευρώ το 2015 και 1 δισ 360 εκατ. ευρώ το 2016.
Εκτός τούτου, από τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος προβλέπεται η εξοικονόμηση 665 εκατ.ευρώ το 2015. Συγκεκριμένα, από τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων 60 εκατ.ευρώ, από την αύξηση της εισφοράς κατά 3,9% θεωρούν ότι θα εισπράξουν 350 εκατ.ευρώ, από την αύξηση της συνεισφοράς των συνταξιούχων από το 4% αστο 5% 135 εκατ.ευρώ μέχρι το τέλος του 2015.
Από την αύξηση της φορολογίας επιχειρήσεων προβλέπεται να εισπραχθούν συνολικά 1 δισ.165 εκατ.ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση προτείνει να αυξηθεί η φορολογία των επιχειρήσεων από το 26% στο 29%, να επιβληθεί έκτακτη εισφορά 12% σε επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 500 χιλιάδων ευρώ

5 σχόλια:

 1. Δεν ισχύει. Είναι 29% για κέρδη άνω των 100 k.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πρώτη φορά "αριστερά" έτσι για να γουστάρουμε.

  ΥΓ Οι αυταπάτες και τα ψέμματα διαλύθηκαν. Έτσι γίνεται πάντα με το πέρασμα του χρονου. Αυτό το μπουζούκι που λέγεται μέσος Νεοελ πότε επιτέλους θα ξυπνήσει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τελικά ο Τσίπρας είναι με τους "Μένουμε Ευρώπη"

  Ο κύβος ερρίφθη. Ο Τσίπρας υπογράφει στις Βρυξέλλες τη θανατική μας καταδίκη αλλά και τη δική του πολιτική θανατική καταδίκη όπως και του ΣΥΡΙΖΑ! Από τώρα αρχίζει ένας νέος αγώνας ενάντια και σε αυτή τη μνημονιακή κυβέρνηση. Οι οργανωμένες δυνάμεις που θα πρωτοστατήσουν είναι βέβαιο οτι θα βρεθούν και θα ενισχυθούν. Οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες καθώς θα έχει την ίδια μοίρα με τους προκατόχους της αφού αποφάσισε να τους ακολουθήσει στον ίδιο πολιτικό δρόμο. Το θέατρο της διαπραγμάτευσης ολοκληρώνεται τις επόμενες ώρες με τον θεατή ελληνικό λαό παραζαλισμένο από τους τόσους μήνες παραστάσεων. Τα μέτρα όμως είναι εδώ. Η ελπίδα πέθανε. Θα ξαναγεννηθεί όμως μέσα από τις στάχτες της κυβέρνησης Τσίπρα που όσο πιο γρήγορα καεί τόσο λιγότερες θα είναι οι δικές μας πληγές.

  http://giatinalitheia.blogspot.gr/2015/06/blog-post_29.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. συν επιπλέον εισφορά 1% στους επικουρικούς κλάδους ασφάλισης
  νέα αύξηση εισφορών δηλαδή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή