Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Επιτέλους έφτασαν τα ειδοποιητήρια του Β' Εξαμήνου 2014

Επιτέλους, μετά την αναμονή πολλών ημερών (από την 1η/9ου όπου έληξε η προθεσμία εξόφλησης του Α εξαμήνου) έφτασαν στη γνωστή ηλεκτρονική διεύθυνση του ΤΣΜΕΔΕ (http://www.tsmede.gr:65401/) τα ειδοποιητήρια του Β εξαμήνου του 2014 (με τις γνωστές αυξήσεις φυσικά). Τώρα ο κάθε συνάδελφος έχει τη δυνατότητα (μέχρι τις 31/10) να καταβάλλει - για 2η φορά μέσα σε δύο μήνες - τη συμβολή του στο σύγχρονο success story. Μη διαμαρτύρεστε συνάδελφοι, τι είναι 5000 € μέσα σε δύο μήνες, μπροστά στις τεράστιες εθνικές ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους, σωτηρίας της χώρας και ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών. Μαζί δεν τα φάγαμε εξάλλου?

υγ1. οφείλουμε να καταγγείλουμε το Υπ. Εργασίας, το ΕΤΑΑ, το ΤΣΜΕΔΕ και τη Διευθυνση Εισφορών του, γιατί - σε βάρος της εθνικής οικονομίας - δεν αποστέλλουν και τα αναδρομικά στους μηχανικούς. Νόμοι δεν υπάρχουν πια σε αυτό το κράτος?

υγ2. ελπίζουμε να μη δείξουν την ίδια ολιγωρία για την δεύτερη αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας (από 2η σε 3η) που οφείλουν να υλοποιήσουν την 1/1/2015.


15 σχόλια:

  1. σε λιγο μπαινει Οκτωβρης....κανενα νεο απο το ΣτΕ ? ποσο καιρο θελουν για να αποφασισουν τελος παντων ? για ολους τους αλλους βγαζουν συνεχεια αποφασεις, εκτος απο εμας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. την μάθαμε πλέον την τακτική τους. αυξάνω τα πάντα 300% και μετά από λίγο τους κάνω μια μείωση 100% και έτσι έχουν καταπιεί αμάσητη την αύξηση του 200%. έτσι έκαναν με το πετρέλαιο και με τον ΦΠΑ της εστίασης. κάτι τέτοιο έφτασε στα αυτιά μου για τις ασφαλιστικές εισφορές. Όποιος τους ξαναψηφίσει είναι άξιος της μοίρας του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έχετε κάποιο λινκ με οδηγίες για διαγραφή από το τσμεδε και αναδρομική ακύρωση των εισφορών-χρεών παρακαλώ?
    ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαλάνε την πιάτσα οι γονείς που πληρώνουν τις εισφορές των τέκνων. Και πιστέψτε με ΔΕΝ είναι λίγες οι περιπτώσεις. Οσοι δεν έχουν σωσον εαυτό σωθήτο. Για την κατάσταση σήμερα στη χώρα έχει τεράστιες ευθύνες κυρίως η ρεφορμιστική "Αριστερά" (βλ. ΣΥΡΙΖΑ).
    Αυτή η αποψή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η επιλογη μικροτερης ασφαλιστικης κλασης πότε θα ξεκινήσει? Υπάρχει εξέλιξη άραγε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για τη διαγραφή από ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ υπάρχουν εδώ:
    http://portal.tee.gr/portal/page/portal/mhtrwo/mitrwo/entypa

    δεν προβλέπεται προς το παρόν επιλογή μικρότερης κλάσης (αν και ο Βρούτσης το υπόσχεται πάντα πριν από όλες τις εκλογες, άρα θα το θυμηθεί πάλιι όπου νάναι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο μελλον θα μπορέσουμε να επανεγγραφουμε εαν το θελησουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με την σημερινά δεδομένα όχι, αλλά κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσει το μέλλον.
    Είναι όλα τόσο ρευστά.
    Εξάλλου θα υποτιμιθεί τόσο πολύ που δεν θα έχουμε λόγο να εγραφούμε όσοι δεν είμαστε μηχανικοί να βγάζουμε χαρτιά και μελέτες σαν ελεύθεροι επαγγελματίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. από όσο γνωρίζουμε, δεν υπάρχει πρόβλημα μέχρι στιγμής με την επανεγγραφή,ξαναδίνεις εξετάσεις και ξαναγράφεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελικά αυτό το 31/12/14 τι θέλει να πει ο ποιητής? Ότι μπορούμε να το πληρώσουμε μέχρι τότε αλλά με τους ανάλογους τόκους? Άρα πρέπει να κόψουμε το λαιμό μας να το πληρώσουμε μέχρι 31/10 ε? Καήκαμε :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ακριβώς, αν δε δοθεί παράταση, από 1/11/2014 θα τρέχουν προσαυξήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν στα 15 χρόνια εγγραφής στο ΤΣΜΕΔΕ κατοχυρώνεται δικαίωμα σύνταξης οπότε η διαγραφή μετατρέπεται σε σύνταξη (έστω και μηδενική)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς το παρόν ναι, αν και συζητάνε να το καταργήσουν και να αυξηθεί στα 20 (και κανείς δε γνωρίζει αν αυτό θα ισχύσει και αναδρομικά).
    δείτε επίσης ότι πάνω από το 60% χρωστάνε:
    http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.com/2014/10/60.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τελικά ευτυχώς υπάρχουν νόμοι σε αυτό το κράτος και πράγματι έβαλαν τόσο τα αναδρομικά (στο σύστημα του ΤΣΜΕΔΕ) και από μεθαύριο 1/1/2015 ξαναλλάζουμε κατηγορία (από τη 2η στην 3η) με 6000 € εισφορών το χρόνο.
    Επιτέλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή